Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602725
   « Vissza

Postás postáson segített

 « Cikkek és hírek 
2015. február 17.
 

kepfile

   Decemberi számunkban már hírt adtunk arról, hogy az egyik kertvárosi postás, Daróczi Zoltán kezdeményezésére a rászorulók és a nagycsaládosok számára ételt (és házi sört) osztottak a Legenda Sörfőzdében. Az ötletgazda postás az ehhez szükséges tőkét a kisszentmihályi ügyfeleitől gyűjtötte össze. Azt azonban mi is csak később tudtuk meg, hogy a lakossági adakozásból összegyűlt pénz egy részét nem a csülkös bableves hozzávalóinak beszerzésére, hanem egy másik postás megsegítésére fordították.
    – Minden ügyfelem, aki anyagilag is támogatta a kezdeményezésünket, tudta, hogy mire szeretnénk fordítani pénzt – mondta Daróczi Zoltán. – Ezt ugyanis abban a levélben is megfogalmaztam, melyben a hozzájárulásukat kértem az ételosztáshoz.
    Zoli postás jótékony akciójának egy kollégája, Hrdina János volt a kedvezményezettje. A Szilas-patak – Gusztáv utca – Csömöri út – János utca által határolt területen dolgozó 38 éves fiatalembernél tíz évvel ezelőtt (nem sokkal az esküvője után) diagnosztizálták a hererákot. A betegsége azonnali műtétet igényelt, amit aztán az egyik fővárosi kórházban villámgyorsan el is végeztek. Egy hónappal később a gerincén 34 darab daganatot fedeztek fel, így a fiatal postást ismét műteni kellett. A beavatkozások jó darabig sikeresnek bizonyultak, János leletei ugyanis nyolc éven át negatívok voltak. 2013 no­vem­berében azonban ismét több (összesen tíz) tumort találtak a jobb veséjén. Ezért immár harmadszor is műteni kell majd.
    Hrdina János jelenleg 38 esztendős, életéből 10 évet a gyógyulásával töltött. Időközben a lombikbébi módszernek hála két ikergyermek édesapja lett, így ma már a betegséggel vívott harcának is nagyobb lett tétje. A heroikus küzdelmét azonban külső körülmények is nehezítik, a kórházi kezelések miatt már majd egy évet betegállományban töltött, időközben a bank elvette a szigetszentmiklósi házát, amelyből már egy ideje ki is kellett költöznie, ám az adósság törlesztése céljából mind a mai napig levonják a fizetése jelentős részét. A postai munka mellett mellékállásban mérőállások leolvasását is végzi, tavaly azonban a Batthyány utcában egy szabálytalan autós elütötte őt. A motorja totálkáros lett, ő pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
    – Azt gondolom, a fenti történet után nem nagyon kell magyaráznom, hogy miért akartam a kollégámon segíteni – mondta Daróczi Zoltán.
Hrdina János pedig ezt a fórumot is szeretné kihasználni, hogy megköszönje mindazok segítségét, akik ismeretlenül is támogatták őt. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez