Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598078
   « Vissza

Miért kékebb a tanmedence vize?

 « Cikkek és hírek 
2015. február 17.
 

kepfile

     A Szentmihályi uszodába belépve elsőre nem is érzékeljük a változást. A szemünk az elmúlt hét évben már hozzászokott az ottani higiéniához. Pedig alaposabban körbenézve néhány újdonságot felfedezhetünk. Például azt, hogy az új esztendőben sokkal kékebb a temedencék vize, illetve, hogy a szaunában is teljesen megújult a faburkolat.
    – Nekünk is az volt az elsődleges célunk – mondta Rátonyi Gábor, a létesítmény igazgatója –, hogy a megszokott színvonalat tartani tudjuk. A szauna az elmúlt hét évben megérett a felújításra, a tanmedence esetében azonban inkább hibaelhárításról volt szó.
     December végén néhány napig zárva volt az uszoda, ám a januári állapotokat látva megérte a várakozás. Azóta ugyanis sokkal jobb érzés ücsörögni a szaunában, mint korábban.
     – A legfontosabb, hogy sikerült megszűntetni a tanmedence alatti vízszivárgást. (Az új tengerkék színű fóliának köszönhető a víz látványos kéksége is. A szerk.) Nyáron remélhetőleg a nagy medence is ilyen szép kék vizű lesz.

     Nem ehhez a felújításhoz tartozik, de a Szentmihályi uszoda életében mindenképpen fontos változás volt, hogy alig egy éve a korábbi sportszerüzlet helyett egy csoki szoláriumot létesítettek, mely potom kilenc hónap alatt behozta az árát, azóta pedig csak hasznot termel az uszoda üzemeltetőjének.
    A szentmihályival párhuzamosan a mátyásföldi létesítményben is történtek változások. Többek között lecserélték a sávelválasztó köteleket, a korábbiak ugyanis már repedezettek és balesetveszélyesek voltak. Ezen kívül egy lábmosóval is gazdagodott az uszoda, így nyáron a strandról bejövők már nem visznek piszkot a lábukkal a beltéri medencékbe. Itt három kamerával bővítették a biztonsági rendszert is, így már az uszodatérben is minden szeglet láthatóvá vált. Apropó, kamerák! Anno nagy visszhangot váltott ki, hogy az üzemeltető bekamerázta az öltözőszekrényeket (az öltözőrészt nem), ám az eredmények őt igazolták, azóta ugyanis egyetlen szekrényt sem törtek fel a kerületi uszodákban, pedig korábban az ilyen bűncselekmények mindennaposak voltak.
     – A két uszoda nagyon népszerű a lakosság körében, a látogatók száma mindkét helyen megközelíti az évi százezret, ami a tervezett bővítésekkel valószínűleg még nőni fog.
A tervek szerint ugyanis 2016-ban egy kanyargós és egy páros kamikaze csúszdával, egy látványelemekkel teli gyermekmedencével és egy kisméretű hullámmedencével bővül majd a jelenlegi strand. Ez pedig jó idő esetén még több látogatót vonz majd a kerületbe.
                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez