Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598131
   « Vissza

Síparadicsom Mátyásföldön?

 « Cikkek és hírek 
2015. február 17.
 

     Kovács Péter polgármester és Szatmári Kristóf országgyűlési képviselő a közelmúltban sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy az erzsébetligeti rekonstrukciók folytatásához, illetve azok lezárásához a kerület a központi keretből 300 millió forintot kapott. Ezt a forrást az önkormányzat kizárólag a volt szovjet laktanya rekonstrukciójára fordíthatja. 

kepfile

    A két politikusnak a forrás felhasználásáról tartott januári sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az összegből legelőször a volt tiszti kaszinóba tervezett vívó- és birkózótermet építik meg, majd bővíteni kívánják a strandot, legvégül pedig az Újszász utca és a Bökényföldi út sarkán levő eddig még kihasználatlan területen egy műanyag sípályát alakítanának ki.
     A három beruházásból ez utóbbi tűnik a legérdekesebbnek (az előbbi kettő borítékolható volt). A sípályával kapcsolatban pedig rögtön eszünkbe jutott az a Sashalmon élő Babos Sándor, aki az egyik legtapasztaltabb hazai síoktató, ráadásul közel egy évtizede egy ilyen sípályát üzemeltet a szomszédos Zuglóban, és aki évek óta lobbizik az önkormányzatnál egy ilyen erzsébetligeti sípálya építéséért.


     – Én is a sajtóból értesültem először erről a tervről, és nem tagadom, nagyon megörültem neki, mert valóban régi vágyam volt már egy kertvárosi sípálya létesítése és működtetése.
     Babos Sándor szerint egy ilyen létesítményt csak nagy hozzáértéssel és szakmai alázattal lehet üzemeltetni. Mert, bár a síelés már itthon is nagyon népszerű, azért az embereknek még mindig nagyon fontos, hogy kitől és milyen színvonalon sajátíthatják el az alapokat.
Babos Sándor a nyolcvanas években kisgyerekként kezdett el síelni. Az orvosok az állandó betegeskedése miatt írták fel neki a hegyi levegőt. A normafai klímából pedig örök szerelem lett, s bár az aktív versenyzéssel hamar felhagyott, később síoktatónak tanult, ma pedig ő a Síoktatók Magyarországi Szövetségének szakmai alelnöke. 2005-ben nyitotta a Rákos-patak partján az első pesti síiskolát, amely sokáig Fogarasi Síiskola Zugló néven volt ismert, ám tavaly óta már mint Babos Síklub üzemel. Szezononként közel ötszáz ember tanul meg itt síelni, ami azt bizonyítja, hogy komoly igény van az ilyen létesítményre. Az elmúlt nyolc évben már a pesti oldalon is több síiskola épült, ám a zuglói létszámán ez nem nagyon látszik.
      – Nagyon sokan járnak hozzánk a Kertvárosból, sőt Csömörről is, ezért gondoltam azt, hogy a régióban még egy síiskola elférne. Az erzsébetligeti helyszín kiváló lenne erre a célra, és nagyon örülök, hogy az ebben rejlő lehetőséget az önkormányzatnál is felismerték.
     A műanyag sípályának rengeteg előnye van. Egyrészt független az időjárástól, másrészt olcsóbbá teszi a tanulást is. A tanulók pedig a szakképzett oktatók segítségével akár a haladó szintig is eljuthatnak, amely után már a havas pályákra is bátran felmerészkedhetnek.
                                                                                                                      Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez