Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600797
   « Vissza

Komplex dohányzás-leszoktató program a XVI. kerületi Tüdőgondozóban

 « Cikkek és hírek 
2015. február 17.
 

     Zuglóban kialakítottak egy komplex dohányzás-leszokást segítő programot, amelynek évekig a csodájára járt az orvos szakma. Tavaly óta az ország több helyén bevezették, a XVI. kerületi Tüdőgondozóban is lehetőségük van a nikotinfüggőségüktől szabadulni vágyóknak a csoportos terápián történő részvételre – tudta meg a Helyi Hírek a már a zuglói programban is részt vevő, a témával 10 éve foglalkozó Dr. Tót Éva Tüdőgyógyász szakorvostól.

     – Az OEP támogatásának köszönhetően a programban való részvétel mindenki számára ingyenes, aki érvényes TAJ kártyával rendelkezik. Három hónapig tart egy kurzus, így háromhavonta indítanak újabb csoportot. A legutóbbi február 10-én indult a kerületben, így májusban lehet legközelebb csatlakozni az érdeklődőknek – tájékoztat a doktornő.
     – Régebben jellemzően az idősebb korosztályból került ki a jelentkezők nagy része, mára viszont a fiatalok is az érdeklődők közt vannak. Épp ez lenne a legnagyobb fegyvertény, ha ők is le tudnának szokni a dohányzásról, hiszen már akkor meg tudjuk előzni a betegséget, amikor még ki sem alakult. Idősebb korban azt tudjuk elérni, hogy a meglévő betegségek ne romoljanak, de amikor azt tudjuk elérni, hogy ki se alakuljanak, az a legnagyobb feladat. Én ebben hiszek, hogy orvosilag ezzel teszünk a legtöbbet – hangsúlyozza Dr. Tót Éva, és hozzáteszi, már Zuglóban is ezt a tendenciát tapasztalta, és reméli, hogy itt a XVI. kerületben is egyre több fiatal fogadja el a meghívásukat erre a programra.
A tüdőgyógyász kiemelte, hogy célközönségükbe mindenki beletartozik, biztatják is az embereket, különösen, mert elterjedt az a tévhit, hogy nem is érdemes leszokni 40 év után. Dr. Tót Éva szerint ez teljesen hamis képzet.
     – Ma is volt egy olyan beteg, aki leszokott a dohányzásról és már azon gondolkozunk, hogy teljesen elhagyjuk a gyógyszerét, mert a tüdeje elromlásának kiváltó oka megszűnt és egyre jobban van – érvel a pozitív példával a szakorvos, aki azokra a betegeire, pacienseire a legbüszkébb, akiknél sikerül elérnie, hogy együtt, a segítségükkel sikerül leszokniuk a dohányzásról, hiszen náluk azt tudják biztosítani, hogy ne is alakuljon ki a betegség .

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez