Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603354
   « Vissza

Szentmihályi hölgy az Év Karatésa

 « Cikkek és hírek 
2015. január 21.
 

    Kiss Dániel és Decsi Tamás után 2014-ben ismét egy kertvárosi sportoló érdemelte ki a sportága legjobbjának járó elismerést. Az Év Atlétája és az Év Vívója után ezúttal az Év Karatésa cím is a XVI. kerület képzeletbeli vitrinjébe került. Köszönhetően a Rákosszentmihályon élő Bartha Nikolának, aki a brémai világbajnokságon mutatott teljesítményével érdemelte ki ezt a kitüntető címet.

    – Azok után, hogy 2013-ban a budapesti karate Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is Európa-bajnoki bronzérmes lettem, majd még ugyanabban az évben a Budaörsön rendezett Egyetemisták Európa-bajnokságát is sikerült megnyernem, a 2014-es év meglehetősen rosszul sikerült – értékelte a teljesítményét az Év Karatésa. – Az edzéseken jól ment minden, a versenyeken azonban semmi sem jött össze.

kepfile

     Nikola a gyengébb kezdést követően még épp jókor, az őszi világbajnokság előtt kezdett formába lendülni. Ezt jelezte, hogy az utolsó erőfelmérőjét, a Budapest Opent már viszonylag könnyedén nyerte. Aztán jött Bréma, ahol majdnem egy újabb gyors pofon következett. Az első fordulóban ugyanis egészen az utolsó másodpercekig vezetett ellene a szlovák ellenfele, de Nikola egy dobással még éppen időben a maga javára fordította a meccset. Aztán egy koreai, egy görög és egy horvát legyőzésével meg sem állt az elődöntőig. Különösen a vébé bronzérmes görög legyőzése számított nagy bravúrnak. Az elődöntőben aztán 1-0-ra kapott ki iráni ellenfelétől, a bronzmeccsen pedig 8-3-as vereséget szenvedett egy spanyol lánytól. Így az éremszerzés elmaradt, de Nikola az ötödik helyével is a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett. A karatéban nagyon nehéz felnőtt világbajnokságon érmes helyen végezni. A sportág történetében erre eddig csak két magyar, S. Kovács Ádám és Klíma Zsuzsa volt képes. Bartha Nikola ebbe az illusztris társaságba léphetett volna be.
     – A vébé éremről természetesen nem mondtam még le, szeretnék a pályafutásom során legalább egyszer egy világbajnokságon a dobogóra is felállni.
Nikolának erre idén még nem lesz lehetősége, lévén a sportágban csak kétévente rendeznek világbajnokságot, de a márciusi Európa-bajnokságon is érdemes lesz majd odatennie magát. Egyrészt, mert ez lesz az év egyik legnagyobb versenye, másrészt az EB-n lehet majd kvalifikálni a nyári bakui Európa Játékokra is, amely karatéban kiemelt jelentőségű rendezvény lesz.

     Bartha Nikola a Herman Ottó Általános Iskolában kezdett el karatézni. A pályafutását a kertvárosi Hontono Karate-do Akadémián kezdte, jelenleg pedig a BVSC-Zugló Fighter versenyzője. Korosztályos versenyeken egy kadet Eb-bronzéremmel és egy U21-es Eb hetedik hellyel rendelkezik.
    – Nagyon sokat köszönhetek a XVI. kerületi önkormányzatnak, mely tavaly anyagilag is támogatta a sportolásomat. Remélem, ezzel az Év Karatésa címmel egy picit én is visszaadhattam ebből a segítségből a kerületnek.
                                                                                                                          Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez