Hallottak már arról, hogy vannak ehető virágok? És azt tudják-e, hogy az ehető virágok honi szakértője, itt lakik a kerületünkben? Halmos Monika gasztronómus, szakácskönyvíró, gasztrobotanikus kertjében izgalmas virágok nyílnak, kifejezetten azért, hogy belefőzzék, belesüssék őket valami finomságba. A virágos finomságokat kóstoló programokon lehet megízlelni, illetve a kipróbált receptek a virágos szakácskönyvekbe kerülnek.
A virágok megízlelésével egy egészen új világot ismerhetünk meg, bájos, könnyed és különleges ízeket, ahol egyszerre olvad szét a virágpor és a nektár édessége a szájban a szirmok savanykás, olykor csöppet kesernyés vagy éppen csípős zamatával. Az éden üzenete minden falatban, mert a már virággal díszített étel is magában hordozza az érzékiséget. Egy egészséges és természetes „zöld élelmiszer”, amely a legtöbb diétába beilleszthető. A virág egy „fitt” nyersanyag, mert az ételkészítés a virágoskertben kezdődik – egy kis kertészkedéssel. A virágkonyha egy természetesen izgalmasan világ, amelyet az ínyenceknek mindenképpen fel kell fedezni! És hogyan? Ebben segítenek a virágos szakácskönyvek, és a Virágkonyha műsora a LifeNetwork-ön!
A levendulás, rózsás és ibolyás szakácskönyvek után, most jelent meg a várva-várt VIRÁGKONYHA. Egy könyv, amelyből megtudhatjuk, hogyan lehet jóízűen elkészíteni a kiskert és a balkonláda virágait. Termesztési javaslatokkal, növényismertetőkkel, gyönyörű fotókkal. 160 oldalon, elegáns kivitelben. Ára 4600 Ft. A Helyi Hírek olvasói a lapra hivatkozva jelentős kedvezményt kaphatnak a könyv árából, amelyet egyébként a szerző, kérésre, névre szólóan dedikál is. Megrendelhető: +36-30-9647144, rozsakunyho.alkotomuhely@gmail.com www. rozsakunyho.hu |