Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655222
   « Vissza

Horoszkóp (január 21-től február 22-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. január 21.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)
Váratlan helyzetek és szokatlan feladatok sokasága színesíti az életét. Ön szerencsére nem riad vissza némi felfordulástól, és a harc sem esik nehezére. A baj csak az, hogy mintha az eredmények elmaradnának. A fantáziája határtalanul szárnyal, a megvalósítás azonban mindenhol akadályokba ütközik. Ha sikerre szeretné vinni az ügyeket, először is türelemre lesz szüksége. Az idő Önnek dolgozik, csak sajnos lassabban, mint ahogy a Kos elképzeli. Az is elengedhetetlen, hogy olyan dolgokért harcoljon, dolgozzon, amelyek tágabb értelemben a közösség számára is hasznosak. Ha csak a saját hasznát, sikerét tartja szem előtt, nem lesz eredményes.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
Sok szeretettel és jóindulattal fordul embertársai felé. Ebben a hónapban rengeteg jót és szépet kap, amit készséggel megoszt a környezetével. Pozitív atmoszférát teremt maga körül, az emberek keresik a társaságát. A megerőltető munkát kerülni fogja, és lehetőleg a megegyezést keresi harc helyett. Ha vannak művészi ambíciói (zene, tánc, színjátszás, festés, stb.), most hódolhat eme időtöltésnek, illetve fejlesztheti tudását, kifejező eszközeit. Jogi problémáival lehetőleg ne most próbáljon dűlőre jutni, ha nem sürgős, halassza ezeket tavaszra. Egyébként keressen olyan ügyvédet, akitől nem sajnálja a munkadíjat...
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Keresi azokat a feladatokat, amelyekkel az értelmét csiszolhatja. Vitában hallgassa meg a másik felet, így elnyerheti a rokonszenvét, ráadásul értékes gondolatokkal gazdagodhat. Ha tanulni szeretne, irány a február elején induló keresztféléves képzés! Jogi, oktatási vagy közéleti pályán jó eredményre számíthat. Úgyszintén siker várja, ha a gondolatainak közzétételét határozza el. Tanítás, újságírás, könyvkiadás – e területeken komoly előrelépésre van lehetősége. Igyekezzen az okos gondolatokat kedvesen, szépen tálalni. A gúnyos megjegyzéseket mellőzze, még ha helyénvalónak tartaná is ezeket.
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
A realitások figyelembevétele és fegyelmezett munkavégzés, rendszeres életvitel jellemzi ezt a hónapot. Nagy hangsúlyt kap a stabilitás, állandóság, megbízhatóság. Ezekben a hetekben a Rák gyermeki énje háttérbe szorul, és egy olyan komoly ember fog járni-kelni a világban, hogy Ön is alig ismer rá saját magára. A vidám farsangi mulatozáshoz nem sok kedvet érez. Szívesebben tölti a szabadidőt szűk családi körben. Most van itt az ideje az emlékek (és emléktárgyak) átvizsgálásának! A kacatoktól való megszabadulás csodás változásokat hozhat az életébe. Ne sajnálja megrostálni a felhalmozott kedves tárgyakat.
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Mintha az egész világ összeesküdött volna Ön ellen. Holott nincs komoly baj, csak ebben a hónapban nem az Oroszlán játssza a főszerepet. Ez egyszerűen egy csendes, semmi különös hónap, amikor Önnel a kutya sem törődik. Próbáljon derűt és napfényt csempészni az életébe. Utazzon el, ha megteheti, ha pedig nem, akkor menjen szoláriumba, gyújtson gyertyát esténként, keresse a felemelő, szívmelegítő élményeket és programokat. Terápiás céllal megfelelő lehet a mandalafestés, illetve a Napüdvözlet nevű jóga gyakorlat. Keresse a fiatalabbak társaságát, töltsön több időt a gyerekeivel, unokáival!
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Érdekes új ötletei, gondolatai támadnak. Maga is meglepődik – a környezetéről nem is beszélve –, hogy egészen újító módon áll hozzá a munkához és a problémákhoz. A Szűz szokásos aggodalmaskodása és kicsinyessége mintha varázsütésre elszállt volna. Használja ki ezt az időszakot (hátha nem tart örökké), és vegyen elő pár olyan ügyet, amit hasztalan próbált kibogozni a szokásos módszereivel! Egyébként pedig ne aprózza el magát. Energiáit koncentrálja a lényegre. Ha többféle feladattal kellene foglalkoznia, sorolja előre a nehezeket, fajsúlyosokat, a nagyobb, bonyolultabb teendőket.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
A művészet- és társaságkedvelő (tipikus) Mérlegek igazán elemükben érezhetik magukat! Csupa kedves, kellemes program és időtöltés várható a farsangi időszakban. Ha tud mértéket tartani, és nem szegi meg a szabályokat (pl. ittas járművezetés), egy nagyon szép hónapot könyvelhet el. Ragadja meg az alkalmat, ha társaságba hívják, öltse fel legelőnyösebb külsejét, s vegyen részt az eseményen. Ön igazán jól tudja, hogy a kapcsolati tőke mennyire fontos. Február elejétől főleg a különböző művészi események, színház, kiállítás, koncert szolgálnak pozitív meglepetéssel. Üzletet viszont ne kössön februárban.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Nagy kérdés ebben a hónapban, hogy miként lehetne az álmokat cselekvésre váltani? Valószínű, hogy ehhez énje „vizes” oldalát kell elővennie. Magyarán, inkább a megfelelő időpont kivárására, mint a „gyorsan cselekedjünk” módszer tűnik helyesebbnek. A sikerre lehetőséget kínál egy egyszerű módszer: ha szeret úszni, akkor irány az uszoda. Miközben rója a hosszakat a medencében – amolyan aktív, mozgásos meditáció gyanánt –, csodás módon, minden méterrel közelebb kerül a saját céljaihoz, és a gondok megoldásához. Úszni nem tudó Skorpiónak (ha létezik ilyen…) ugyancsak jót tehet egy lubickolás valamelyik gyógyfürdőben. Az alkoholt, mint oldószert nagy ívben kerülje!
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
A félreértések hava. Ha Önnek idealizált elképzelése van a világról és az élet működéséről, ezt most kénytelen lesz felülvizsgálni. Ebben a hónapban a dolgok bizonytalanná válnak. Sziklaszilárdnak hitt struktúrák meginogni látszanak. Talán az egész világnézetét felül kell vizsgálnia. Vagy életében először komolyan megvizsgálni… A humorérzéknek (remélem, van ilyen Önnek) igen jó hasznát veszi. Meditáljon a „Bolond” nevű Tarot-lap segítségével. Némi magányos elfoglaltság ugyancsak hasznos lehet. Akárcsak asztrológiai rokonának, az Oroszlánnak, ebben a hónapban tudomásul kell vennie, hogy a főszerepet most mások kapják.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
A világ megbolondulhat és a feje tetejére állhat Farsang havában, a Bakot semmi sem tudja kimozdítani megfontolt, komoly alapállásából. Ön bölcsen távol tartja magát a munkahelyi csatározásoktól, a közlekedési káosztól, a pletykáktól és az irigykedéstől. Jól teszi! A csillagok csendben támogatják, tervei lassan beérnek, s miközben mások tülekednek egy jobb pozícióért, Ön szépen eléri, amit akar. A munkája mellett a családjában hasonlóképpen nyugodt, derűs építkezésre van kilátás. Egyszerű, békés napok jönnek, csend, rend és nyugalom. Kedvére való hónap lesz a maga normális menetével.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
Sokat akar a Vízöntő, de nem bírja... Eseménydús hónap áll előttünk. Ön lesz a középpontban, és ezt a szerepet igazán szívesen vállalja. Kérdés persze, hogy mit tud kihozni ebből a sikeresnek ígérkező időszakból. Akármennyire is Farsang van, valamennyi komolyságra és mértéktartásra szükség lesz. Valamint – szó szerint és átvitt értelemben – józan ítélőképességre. Része lehet nagy találkozásban, megkötheti élete üzletét, de csak akkor, ha a döntő pillanatban megfontoltan tud viselkedni. A „véletlenekre” különösen figyeljen.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Furcsa energiák hatnak a Halak szülöttekre februárban. Álmodozó alaptermészetét kénytelen lesz félretenni. Szembe kell néznie a realitásokkal, és bizonyos helyzetekben elkerülhetetlen a határozott cselekvés. Ha szeretné megelőzni a télvégi betegségeket, szakítson időt a rendszeres testmozgásra. Az úszás mellett a kitartást igénylő sportok jó hatásúak. Javasolható még a szauna, és a rendszeres meditáció. Azt ugye, mondanom sem kell, hogy a tudatmódosító szereket a szokásosnál is messzebbről kerülje. Nagy társaság helyett egy jó könyvet ajánlok. A pénzügyeket bízza profi könyvelőre, és örüljön a hosszabbodó nappaloknak!
                                                                                                                                           Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                           (+36 20 489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez