Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658313
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. január 20.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások, betegmentések

A Gödöllői utcában egy idős lakó pár napja nem mutatkozott, ezért a rendőrség hívására a tűzoltók az erkélyen át behatolva felnyitották a lakást, és átadták a helyszínt december 9-én délelőtt.
December 10-én este egy Ilka utcai, földszinti lakást kellett kinyitni, bent egy elhunyt személyt találtak. Másnap reggel egy Hungária körúti, földszinti lakást tört fel a raj rendőrségi kérésre, bent senkit nem találtak.
December 12-én 13 órakor a Telepes utcában a teraszajtón át behatolva nyitottak fel egy első emeleti lakást rendőrségi kérésre.
December 14-én délelőtt a Nagy Lajos király úton egy harmadik emeleti lakásba hatolt be a raj létra használatával, mivel a lakó nem adott életjelet magáról. Délután 19 órakor szintén a Nagy Lajos király útján törték fel az ajtót egy első emeleti lakásban, mivel a sérült lakó nem bírt ajtót nyitni a mentőknek. A beteget közösen hordágyon vitték le, aki a Baleseti kórházba került.
Rendőrségi hívásra december 17-én délelőtt a raj egy negyedik emeleti lakást tört fel a Szentmihályi úton. Szintén december 17-én délután egy Gyarmat utcai lakóház hetedik emeleti lakásába hatoltak be, mert az idős beteg lakó nem tudott ajtót nyitni a mentősöknek.
A Fogarasi úton egy második emeleti sérült lakos nem tudta beengedni a mentőket, a raj szabaddá tette az utat.
December 25-én délelőtt egy Egressy úti, földszinti lakást felnyitva adták át a mentőknek a sérült lakót.
December 28-án reggel egy Nagy Lajos király úti lakást tört fel a raj, a mentők két sérültet vittek kórházba.
Egy Várna utcai, második emeleti lakást rendőrségi kérésre nyitott fel a tűzoltóság, a segítségre váró lakót megfigyelésre pszichiátriára vitték.
Január 2-án egy Thököly úti, földszinti lakást nyitott fel a raj rendőrségi kérésre.
Január 12-én éjjel egy első emeleti lakást törtek fel a rendőrség kérésére a Dózsa György úton.

Szeméttüzek

December 10-én délután az Örs vezér terén egy fém kuka szemete kapott lángra.
Karácsony este 22 órakor szólt a riasztás a Kövér Lajos utca 79-be, ahol elégett egy kuka. Másnap éjjel kiégett egy 1 köbméteres kuka a Nagy Lajos király útja 26-nál.
Január 5-én reggel 6 órakor egy szelektív hulladékgyűjtő egyik tartálya teljesen kiégett a Szentmihályi út 4-nél, a raj egy D-sugárral oltott.
Január 8-án este a Fűrész utca és Bosnyák utca sarkán álló, lakatlan épület udvarában fák és szemét égett, a tűz átterjedt az ablakokra, tetőzetre. A tűzoltók a kerti kapu lakatját levágva mentek be, oltottak és a területet lekordonozták.
Teljes terjedelmében égett egy háromrészes szelektív szemétgyűjtő január 10-én este az Ond vezér útja és Füredi út sarkán. A tűzoltók egy D-sugárral oltottak.

Szalonnasütés

December 12-én este vidám szalonnasütés volt a Szugló utca 127-nél egy fémhordóban. A lecsepegő zsírtól azonban méteres lángok lobbantak, amit a sütögetők nem tudtak eloltani. Ezt a tűzoltók egy D-sugárral oldották meg.

Közlekedési mentések

A Róna utca és Szugló utca sarkán Ford és Dacia típusú személyautók ütköztek össze december 20-án este. A raj áramtalanított, két személyt kórházba vitt a mentő.
December 29-én éjfélkor a Kacsóh Pongrác út 99-nél ismeretlenek oldalára borítottak egy Polski Fiatot. Sérült a bal oldali lámpa, tükör, karosszéria. A tűzoltók a járművet kerekeire állítva megszüntették a forgalmi akadályt.
Január 9-én délelőtt a Telepes utca 9. előtt a járdára hajtva, a kerítésen fennakadt egy Ford személygépkocsi. A raj rendőrségi hívásra szüntette meg a forgalmi akadályt. Szintén e napon a Czobor utcánál a Rákos-patakba hajtott egy autós, személyi sérülés nem történt.

Fakárok

A Kassai téri templom előtt egy kb. 15 méteres fa dőlt egy kerítésre december 21-én. E nap éjszakáján a Mexikói út 9-nél úttestre dőlt fa okozott forgalmi akadályt.
December 28-án a Gvadányi út 119. előtt fűrészeltek szét egy kidőlt fát.
Január 4-én délben az Utász utca 4-nél eltávolítottak egy 8 méter magasságban autók fölött lógó, lehasadt ágat.
Január 11-én fűrészeltek szét egy fát a Vezér út 59/c-nél, amely behorpasztotta egy Suzuki tetejét és megrongált egy Renault személyautót is.

Lángoló torta a hűtőben

December 21-én este 9 óra előtt riasztották a rajt a Csáktornya utcába, ahol egy negyedik emeleti konyhában a háziasszony lángoló tojástortát alkotott, és az izzó műremeket a hűtőbe rakta. A kuriózumtól a hűtő rácsa megolvadt, a tűzoltók oltottak, senki nem sérült meg.

Halál a pincében

Január 2-án este a raj egy Negyed utcai ház pincéjéből holtan emelt ki egy személyt.

Ismeretlen okból

Ismeretlen okból hunyt el egy személy a Thököly úti, második emeleti lakásában január 3-án délben. A tűzoltók CO-ra gyanakodtak, de a műszerek nem mutatták ki.

Hibás kazán

Egy Erzsébet királyné úti ház vegyestüzelésű kazánjában január 6-án este túlmelegedett a víz, szétmentek a csövek, termosztátok, kazánfal; egy ember megsérült.

CO-jelző

Január 7-én 13 óra előtt bejelzett a CO-jelző egy Erzsébet királyné úti, első emeleti lakásban. Ám a tűzoltók két műszerrel is végzett kontrollmérései gázt nem mutattak ki, azért a lakást kiszellőztették.

Titokzatos füst

Január 7-én este egy Újvilág utcai, második emeleti lakásban ismeretlen eredetű füst terjengett, amit a lakók szellőztetéssel megszüntettek. A tűzoltók a füstölés okát csak a XIV/I-es által használt hőkamerával találták meg: a fali lámpa búrájába esett plüssbábu okozta a galibát.

Gázolás

Halálos vonatgázolás történt január 12-én reggel a Szuglói körvasútsoron.

Szénmonoxid

Január 14-én éjjel egy Erzsébet királyné úti lakásban bejelzett a füstjelző. A tűzoltók műszerei kimutatták a veszélyes gázkoncentrációt, a cirkót lezárták, gépi szellőztetést végeztek.

 

XVI. kerület

Égő farakás

Egy Szilágyi Mihály utcai családi ház udvarán kigyulladt egy farakás, amit a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak el december 8-án este.

Összeomlott ház

A Rendelő utca 51. szám alatti lakatlan ház összeomlott, megdőlt kéményét a tűzoltók december 9-én reggel bontották vissza.

Baj a mosodában

A Szent Imre utcában mosoda működik egy családi ház 20 négyzetméteres melléképületében. December 14-én este az éppen nem üzemelő gép egyike kigyulladt, a tűz átterjedt a környezetre is. A raj kiérkezése előtt az ottlakó hölgy részben eloltotta a tüzet, az oltást a tűzoltók fejezték be. Károsodott egy mosógép, két fényarmatúra, ruhaneműk és a helyiség füsttel telítődött. Személyi sérülés nem történt.

Csőtörés

Egy Ferenc utcai családi ház pincéjében csőtörés miatt állt a víz december 17-én. A délben riasztott tűzoltók szivattyúztak, majd átadták a helyszínt a Vízműveknek. Átázott a falazat és a berendezési tárgyak is.

Betegmentés

Egy Csömöri úti családi házban egy személy zúzódásos sérülést szenvedve nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A raj december 19-én délben a bejárati ajtó üvegét betörve adott utat a segítőknek.
December 30-án Rózsa utcai lakásukban megsérülve a lakók nem tudtak ajtót nyitni. A raj a konyhaablakon át erővel behatolva adott utat a mentőknek, akik a Baleseti kórházba vitték a bajbajutottakat.

Fakárok

Ötméteres faág tört az úttestre december 21-én a Szabadszó utca 49-nél forgalmi akadályt képezve. A raj kora délután mentesített. Szintén ezen a napon a Rózsabimbó utca 3-ba szólt a hívás, ahol egy faág hasadt le a járdára, és a Köztársaság útja 51-hez, itt egy 7 méteres fa dőlt az úttestre.

Közlekedési mentés

A Rákospalotai határút 55. előtt két személyautó karambolozott december 30-án 13 óra után, egy fejsérült kórházba került. A raj áramtalanított és megszüntette a forgalmi akadályt.

Felborult a kályha

December 13-án felborult az égő kályha az Avas utcában. A parázs szétszóródott, a tűzoltók kiérkezése előtt oltani próbáltak, egy személy megsérült.

Mozgó padló

Január 13-án egy Szabadság utcai, első emeleti lakásban feljött a padlózat 5 négyzetméteren. Az épületet kiürítették, a statikusok lakhatónak találták a háromszintes, hatlakásos épületet.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez