Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598109
   « Vissza

Ingyenes ételosztás a sörfőzdénél

 « Cikkek és hírek 
2014. december 10.
 

Daróczi Zoltán sokaknak a kedvenc postása. No, nem csak azért, mert mindig időben hozza a családi pótlékot vagy a nyugdíjat, és nem is csak azért, mert sosem keveri össze a leveleket. Sokkal inkább az embersége, a helyismerete és a lelkesedése miatt. Ő az a postás, aki szívesen elbeszélget az ügyfelekkel, és aki a területén (meg azon is túl) név szerint ismer mindenkit. És ő az az emberfajta, aki bármikor képes új dolgokat kitalálni és megvalósítani.

kepfile

     Zoli postás már 22 éve hordja a leveleket Kisszentmihálynak a Baross utca – Szlovák út – Rákospalotai határút által határolt területén (illetve még a Pál és a Marcell utcákba), az ő nevét mégis kerületszerte ismerik. Köszönhetően annak, hogy tíz éven át ő szervezte az EDDA koncerteket az Erzsébetligeti Színházban. Zoli gyerekkora óta rajongott Pataki Attiláékért, és ez az őszinte és kitartó rajongás az egykori bálványokat is lenyűgözte. Így történt, hogy 1996-tól kezdve a szentmihályi postás fiú a nagyhírű zenekar egyik koncertszervezője lett, s mivel Zoli munkahelye a Kertváros volt, az EDDA turnéi is érinteni kezdték a kerületet. A fiatalkori lendület egészen 2013-ig tartott (a kerületben már előbb, 2009-ben véget ért), az évtizedek során ugyanis nemcsak Daróczi Zoli, hanem a zenekar és a nyolcvanas-kilencvenes évek EDDA feelingje is elfáradt.

kepfile

Zoli postás, mint a kerületi EDDA koncertek szervezője Pataky Attilával

    A postásunk azonban nem az a fajta ember, aki a napi munkájával beérte volna. Ennek bizonyítékaként még ebben az esztendőben egy régóta dédelgetett tervét készül megvalósítani. Zoli ugyanis nagyon fogékony a körülötte élő emberek problémáira is. S bár a főváros egyik leggazdagabb kerületének legmódosabb részén dolgozik, azért pontosan (név szerint) tudja, kik azok, akik a területén segítségre szorulnak. Idén aztán gondolt egy nagyot, és írt egy levelet, melyben megfogalmazta, hogy támogatókat keres, akik az ünnepek idején segítenének a rászorulókon. A levelet aztán minden postaládába bedobta, s mivel Zoli postást mindenki ismeri és szereti, hamar összejött a támogatói csapat. Ennek legfőbb pillére a Szlovák úti Legenda Sörfőzde, mely intézmény tavaly az Év Sörfőzdéje volt Magyarországon, idén két rangos díjat nyert az Egyesült Államokban, novemberben pedig a bécsi sörfesztiválon az ő sörüket kóstolták a legtöbben. Az ő szerepük azért fontos, mert a jelenlegi jogszabályok szerint ételt semmilyen céllal és indokkal nem lehet közterületen osztani (csak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által kijelölt néhány helyen – ilyen hely például az Örs vezér tere, ahol idén is lesz ételosztás), magánszemély viszont a saját területén megteheti ezt. Ráadásul a Legendában akár 60-80 embert is le tudnak ültetni, így a kapott ételt kulturált körülmények között fogyaszthatják el.

kepfile

                                                                 Olasz is beszáll egy sörrel

    A Zoli postás területén lakó sörfőzde-tulajdonos, Kovács József (Olasz) az adományt egy pohár sörrel (vagy üdítővel) is kiegészítette. A csapathoz csatlakozott még egy helyi vállalkozó (ő kérte, hogy inkognitóban maradjon), aki pizzákkal segíti Zoli postás kezdeményezését. Az első nagy kerületi ételosztásra december 29-én 11.00 – 15.00 között kerül majd sor a Legenda Sörözőben, ahol várhatóan 200 adag ételt (finomnak ígérkező csülkös bablevest) osztanak majd szét. Daróczi Zoli bízik benne, hogy a kezdeményezése eléri a célját, azaz főleg azok jönnek majd, akik a kerületben élnek, és akik valóban rászorulnak. Ha ez így lesz, akkor érdemes lesz elgondolkoznia az ötlet folytatásán is.

                                                                                                                            Riersch Tamás

kepfile

     Az ingyenes ételosztás helyszíne a Legenda Söröző és Sörfőzde a Szlovák és Legenda utca sarkán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez