Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599177
   « Vissza

Húsüzem, fűszermalommal

 « Cikkek és hírek 
2014. december 10.
 

Hazai sertésből, törzsvásárlóknak – Cinkotáról

kepfile

kepfile

Egy húsipari kisüzem rejtőzik a Szakoly utca 27. alatti családi ház mögött, az alsó képen pedig a kőfüstölő látható, ahol saját technológiával állítják elő a különféle finom füstöltárukat.

     A Szakoly utca és a Csücsök utca torkolatánál található kisüzemet Kiss Gyula – akkor még Hor-Kis Kft néven – 1991-ben alapította. A kereskedésben ténykedő partnere kiválását követően 1998-tól, megerősödve, a gépparkot fel-, illetve megújítva Cinkotai Húsüzem Kft. néven folytatták munkájukat. Ma az ügyvezetővel együtt négyen vannak
   A termékeik iránti érdeklődést mutatja, hogy jórészt a működésük kezdete, 20-23 éve törzsvásárlóknak termelnek. A környékbeli CBA, Real és Coop üzletek mellett a közpiacokra és magán húsboltokba is szállítanak. E mellett a Szakoly utcában megnyitott húsboltjuk is rendkívüli népszerű, ahol az ünnep előtt nyújtott nyitva tartással, adott esetben a 4000-115-ös telefonszámon fogadott előrendelés lehetőségével várják a vásárlóikat.
     A kisüzemben hetente 1500-2000 kg alapanyagot dolgoznak fel, a kapacitásuk 60-70%-os kihasználtságával. A minőséget és az élelmiszerbiztonsági követelményeket is szem előtt tartva 1999. április 1. óta működtetik a HACCP-rendszert.
     A Cinkotai Hús alapvető filozófiájába tartozik a megbízható magyar félsertés beszerzése olyan vágóhídról, ahol szakszerűen, az állatszállítást követően a pihentetés, illetve a bőrös felek 5 C° alá hűtése is a technológia szerves része. Ezt biztosítja számukra a ceglédi Pákozdi Hús Kft., ahol kizárólag magyar sertést vágnak.

                                              kepfile     kepfile


   A családi házas környéken, jelentősebb védőtávolságok nélkül működő kisüzemnek a nagyoktól elvárható módon kell ügyelnie a környezet védelmére és az energiatakarékosságra. 2012-ben egy 500 literes, meleg víz előállítására alkalmas napkollektort, 2014-ben kisüzemi szennyvíztisztító berendezést telepítettek, így csak megtisztított, a zsiradéktól elkülönített víz kerül kibocsátásra.
     A termékeik ízvilágáról a galambtenyésztéssel és sporthorgászattal is foglalkozó cégvezető elmondta, a füstölt készítményeik más termelők portékáihoz képest víz hozzáadása nélkül, fűszerezéssel, sózással és füstöléssel hagyományos kőfüstölőben készülnek.
    – A legjobban a házi tepertővel találtuk el a vásárlói igényeket, de a friss húsok is közkedveltek, melyek szinte filézett állapotban kerülnek a pultra – mondta Kiss Gyula. – A kezdet nagyon nehéz volt, évek múlva jöttünk rá, hogy a fűszereket magunknak kell őrölni, mert csak akkor biztos, hogy az van benne, ha mi csináljuk. Most karácsonyra és szilveszterre is készülünk a nyers húsokon kívül több mint húszféle termékkel; köztük főtt, füstölt árukat és kolbászféléket készítünk majd.

     kepfile

– Milyen újdonságaik lesznek a szeretet ünnepére?
– Kocsonya csomagokkal készülünk, amelyek 6 és 12 tányéros porciókban lesznek. A parasztkolbászt, a füstölt darabolt combot, a májas és a véres hurkát 20 % kedvezménnyel fogjuk az ünnepekre kínálni. A farsang után kb. egy hónappal a Húsvét a mi ünnepünk, amire a különböző sonkákat már januárban kezdjük gyártani. (x)

kepfile

Cinkotai Húsüzem – 1164 Szakoly u. 27. Tel: 4000-115
Nyitva: kedd és csütörtök 6-17 óráig
December 15. és 24. között extra nyitvatartás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez