Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603385
   « Vissza

Kerületi könyvek karácsonyra

 « Cikkek és hírek 
2014. december 9.
 

    Már az első edzésen a kapuba korcsolyázott, ahonnan csak a színpad kedvéért volt hajlandó kijönni – áll a válogatott kapusunkról szóló életrajzi könyv ajánlójában. „Na ja, övé volt az álomszerep: Reviczky Gábor partnereként az Indul a bakterház Bendegúzát játszotta. Színészet vagy jégkorong? Nehéz döntés, s még akkor sem volt biztos a dolgában, amikor 17 évesen nyolcezer fanatikus Fradi-drukker skandálta a nevét a Budapest Sportcsarnokban. Azután elindult világgá és Németországtól kezdve Amerikán, Kanadán, Olaszországon át Kazahsztánig mindenhol bizonyított. A közönségkedvenc, aki dühében rácsapta az ajtót a korábbi neves NHL-es menedzserre és edzőre, akinek első profi fizetése után a csapattársa azt tanácsolta, vegye meg a Balatont, akibe a levegő is belefagyott, amikor a fehérorosz nagyfőnök magánedzése miatt csőre töltött fegyverrel figyelték minden mozdulatát, s aki csapattársként megélte Ocskay Gábor tragikus halálát. A Kisstadiontól indult, az NHL-ig és az A-csoportig jutott. Ő Szuper Levente, vagy ahogyan az első igazolását aláírta és azóta is mindenki nevezi: Szuper Levi.”

     kepfile

    Szuper Levi kerületi lakótársunk, a könyv is Mátyásföldön készült, mégpedig úgy, hogy a szerzőtárs, Szűcs Miklós hat tételben faggatta ki Levit az élményeiről, és azt egészen különleges stílusban vezette papírra – a cselekményszálak egymásba ágyazódnak, így a könyv szinte letehetetlen.
    Aki Szuper Levivel személyesen kíván találkozni, megteheti december 12-én 17 órakor a Sugár Áruházban lévő Ulpius Könyvesboltban, a Szuper Levi könyv bemutatóján.

kepfile

    Paor Éva ismert közéleti személyiség, sokáig vezette a Corvin Helytörténeti Klubot, köztéri alkotások felállítása fűződik a nevéhez, valamint tudni kell róla, hogy ő az édesanyja Paor Lillának, a sikeres műsorvezetőnek és előadóművésznek. Paor Éva Humorzsák című könyvét november 28-án a Maconkai Galériában mutatták be a MAT Adventi kiállítása megnyitójának keretében. A könyvet Kovács Péter polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe, kiemelve egyben, hogy ez egy igen bátor mű, bensőségesen személyes családi történeteket tartalmaz, rengeteg humorral megspékelve. Ebből a megnyitó közönsége részleteket is hallhatott Pálos Zsuzsa színművész tolmácsolásában. Például arról, hogyan lehet horgászfelszereléssel egerekre vadászni egy mátyásföldi házban, és milyen eredménnyel is járt ez a vadászat. Vagy hogy a féltékeny természetű férj milyen praktikákkal akadályozza meg, hogy csinos feleségének ne udvaroljanak az üzemi bálon. A könyvet Teszák Sándor illusztrálta, a Kornétás kiadásában jelent meg.

kepfile

     Tudta, hogy ókori sportoló életnagyságú szobrát rejti egy ómátyásföldi kert? Lehet, hogy védett villában él, de ezt nem is sejtette? Őrzendő emlékeink címmel a XVI. kerület szobrairól, emléktábláiról, védett és védendő épületeiről, természeti értékeiről jelent meg hiánypótló mű. December 9-én, kedden 18 órakor Ráday Mihály városvédő méltatása mellett rendhagyó bemutatón vehették kezükbe az érdeklődők Lantos Antal és Széman Richárd egyévnyi kutatással készült alkotását. Lantos Antalt 85. születésnapján köszönti a rendezvény, melyen kiállítás mutatja be a „kerület históriásának” munkásságát, a műsorban többek közt fellép Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész. A Kertvárosi Helytörténeti füzetek 35. száma – a sorozat többi kiadványához hasonlóan – karácsonyi ajándéknak is kiváló, és megvásárolható az Erzsébetligeti Színház pénztárában, a sashalmi és rákosszentmihályi FSZEK könyvtárakban, a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményben és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában. Információ: 401-0866, helytortenet16@gmail.com

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez