Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662088
   « Vissza

Hurkás dagadó

 « Receptek 
2014. december 9.
 


Hozzávalók: 1 szál véres­hurka, 1 szál májashurka, 1 kg dagadó, só, majoranna, olaj
A felszúrt sertésdagadót kívül-belül kissé megsózzuk, belül még megdörzsöljük majorannával. Beleteszünk annyi megszurkált hurkát, hogy kényelmesen elférjen. A dagadót felülről is megszurkáljuk hústűvel, hogy a gőzök távozhassanak, majd bevarrjuk. Olajjal kikent tepsiben (jénaiban) elhelyezzük, zsiradékkal meglocsoljuk, 1 dl vizet öntünk alá. Sütőben, közepes lángon, fedő alatt pároljuk, míg a hús megpuhul, majd fedő nélkül ressre sütjük, miközben zsírjával locsolgatjuk. Savanyú káposztát adunk mellé, burgonyapürével tálaljuk.

                                                                                                                         Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez