Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603315
   « Vissza

A kávé, a tea és a könyv – a Kávézóban

 « Cikkek és hírek 
2014. november 11.
 

Év eleje táján nyitott meg a sashalmi HÉV-megállónál, a Hősök fasora 1. szám alatt egy helyes kis kávézó, amely már akkor is igen egyedi kínálattal várta vendégeit. Azóta csak bővült a különlegességek sora…

kepfile

     Már a nyáron megtapasztalhatta a hozzájuk betérő, hogy milyen finom a fagylaltválaszték, amely felsorakozott a kávé, a tea és a sütemények mellé. Ám ahogy beköszöntött a hűvösebb idő, a fagyispult egy kisebb méretűre cserélődött, de változatlanul kínálja különlegességeit, amelyek között laktóz- és gluténmentes, diabetikus fagylalt is kapható.
    Ilyen termékek egyébként a sütemények között is találhatók az esélyegyenlőség jegyében – legyen mindenkinek esélye valami finomságot fogyasztani Eránál!. 2 napos előrendeléssel például csak a diabetikus tortából 42 félét lehet rendelni – a normál tortákon kívül. Karácsony előtt pedig jönnek a bejglik, amelyet meg is lehet majd kóstolni. A sütik három cukrászüzemből jönnek, már érkezenek a téli édességek is, mint a somlói galuska és a gesztenyepüré.
     A tulajdonos ugyanis figyel a részletekre. Mint például arra is, hogy a kávézó stílusát folyamatosan alakítgassa. Egy ideje mindig vásárol valami szép porcelánt, egész komoly készlet sorakozik már a felső polcon, nem csak díszként. Ugyanis hamarosan abban fogják felszolgálni a különleges teákat – melyek többek között Frei Tamás nem mindennapi árukészletéből származnak. Van közöttük például Karibi Karnevál (igazi fekete tea narancshéj ízesítéssel), vagy Tahiti Gyöngy (egzotikus gyümölcstea), és ki ne felejtsük a kakaóhéjjal kevert citromfű teát, amely Ecuadori Herbal névre hallgat.
    Era megkérdezi, kérek-e egy finom kávét? Már én este nem kávézom, mondom… Pedig a kávé elsősorban élvezeti cikk, este is nyugodtan fogyasztható, a koffein ugyanis olyan hamar lebomlik, hogy nem kell tartani álmatlanságtól – na, ezt sem tudtam eddig. Eránál a meleg italok között van bőven választék, ráadásul szemet is gyönyörködtetőek. De hát ez egy külön szakma, a tulajdonos lelkesen mesél, hogy készül az egyik „csíkos” finomság. Többen jönnek reggeli időben, ők a melegszendvics mellett a zöldéggel bőségesen megrakott rántotthúsos, sonkás, és egyébszendvicsek közül is választhatnak harapnivalót a tea-kávé mellé.
     S hogy jön mindehhez a könyv? A „Könyv elvitelre” fogalom Vogl Elemér építész nevéhez fűződik, aki, a Szép Házak Lakberendezési Magazin tulajdonos főszerkesztője. Kitalálta, hogy milyen jól illik egy kávézóba a könyv, hiszen egy jó meleg kávé vagy tea mellett igen kellemes olvasgatni. A leghíresebb ilyen kávézó Szentendrén a Kovács Margit Galériában működő kávézó. Ezek a könyvek hagyatékból, felszámolásokból származnak, elsősorban regények, de állatos és egyéb mesekönyvek is vannak közöttük. Aki Eránál a Kávézóban fogyaszt valamit, az elvihet egy könyvet. De le is lehet ülni a belső helyiségben, ahol egy nagyon hangulatos kis olvasósarok van kialakítva a roskadásig telt könyvespolc társaságában. A könyvek jönnek-mennek, lehet is hozni, szívesen fogadják. Különösen a mesekönyvekre lenne nagyobb igény, ezért Era kéri, hogy akinek adódik ilyen felesleg, hozza be bátran, biztos akad gazdája. Van itt még egy különlegesség: ez egy állatbarát hely, és nem csak az állatos könyveket fogadják szívesen, hanem az állatokat is. Van olyan vendégük, aki egyszerre három fagyit vesz náluk: egyet a mamának, egyet a papának, egyet a kutyának… A hátsó kertben néhány csincsilla vendégeskedik azok számára, akik egy kicsit barátkozni szeretnének velük, és meg is lehet simogatni a szelíd állatkákat – a gyermekek legnagyobb örömére!
    December 13-án, szombaton 16 órakor pedig az Osztovata együttes tagjai adnak ünnepi koncertet a Kávézóban – egy kis ünnepi hangulatot varázsolva a különleges kávéillat mellé – a koncertre minden érdeklődőt (kicsiket és nagyokat) szeretettel várnak!

kepfile

 

Kávézó és cukrászda • 1163 Bp. Hősök fasora 1. (Veres Péter út sarok)
• Nyitva: 7:30-tól 20 óráig • Tel: 06-30-539-0267

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez