Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28805429
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. november 11.
 

Ég és föld között

kepfile

     November 22-én délelőtt – magyar idő szerint 10 óra 29 perckor – a tüzes Nyilas első fokához érkezik a Nap. Valójában most kezdődik a karácsonyi készülődés, ami az égi konstellációknak köszönhetően ebben az évben határozott szellemi színezetet kap. A Nap és a Jupiter uralomcseréje (a Nap a Nyilasban, a Jupiter az Oroszlánban, azaz egymás otthonában), valamint a Nappal együtt álló Vénusz lélekemelő rezgéseket sugároz, melyek meghatározzák a következő hetek hangulatát. Meglehet, ez az Advent nem kizárólag a vásárlásról fog szólni.
     UNALOMIG ISMERT, hogy a Zodiákus kilencedik jegye, a Nyilas nem földi-praktikus jellegű, hanem elsősorban szellemi jegy. A tudás gyarapítása, a bölcsesség megfogalmazása, az anyagi világ fölé emelkedés célja és lehetősége tartozik hozzá.
     Tűz elemű jegyként a Nyilas az útmutató fény, ami a porban, az anyagi világban botladozó ember figyelmét az ég felé fordítja. Arra ösztönöz, hogy felülemelkedjünk kicsinyes, anyagias szempontokon, és megismerjük a világot mozgató isteni törvényeket, a kozmosz rendjét és a szeretet erejét.

     Ha az olvasó most úgy érezné, hogy a fenti szépen tálalt bölcsességek amolyan valóságtól elrugaszkodott, erősen Nyilas típusú prédikációra hajaznak, nem jár messze az igazságtól. Amint a tekintetünkkel visszatérünk a földi lét közelébe, bizony azt látjuk, hogy a Karácsony előtti időszaknak nem sok köze van a lélekemelő várakozáshoz. A készülődés lényegében a fizikai világra korlátozódik. Helyesebben nem korlátozódik, hanem éppen hogy terjeszkedik. Terjeszkedik időben, úgy október huszadikáig előre nyomulva. Ekkor jelenik meg ugyanis a boltok kirakatában a karácsonyi dekoráció – miközben én fűgereblyét, avargyűjtő zsákot, esernyőt és más őszi kelléket szeretnék venni. Talán ebben nem vagyok egyedül…
    TERJESZKEDIK TÉRBEN: az egyház és a család ünnepét már-már háttérbe szorítva, külön teherként rátelepedtek az életünkre az óvodai, iskolai, munkahelyi, üzleti, baráti, stb. elő – és még annál is előbbi – karácsonyok. És terjeszkedik, mint valamint lassan felszívódó méreg. Maholnap nem csak a jókívánság, hanem a halászlé is e-mailben, meg WhatsApp-on érkezik.
     A Nyilas hava, a jegyben uralkodó Jupiter energiája ráadásul hajlamossá teszi az embert a túlzásokra. Ennél már csak ló túlsó oldalára való átesés lehet rosszabb. Amikor valaki évtizedekig a földi örömöket hajszolja és az anyagi javakat gyűjti, aztán egy napon hirtelen világosság gyúl a fejében (mint a töklámpásban), és attól kezdve vadul ezoterikussá válik.

     MÉRTÉKTARTÁS ÉS ARANY KÖZÉPÚT! Itt a földön egyszerre vagyunk anyagi és szellemi lények. Nem csak kenyérrel él az ember, de „kenyér” nélkül biztosan éhen hal. Tartózkodjunk a túlzásoktól, és igyekezzünk egyensúlyt teremteni a fizikai szintű, praktikus készülődés és a lelki-szellemi ünnepvárás között. Helye van a karácsonyi dalok éneklésének és az ablakpucolásnak, a szaloncukor vásárlásnak, és vasárnap az igehallgatásnak. Szabad meginni egy bögre forralt bort a Vörösmarty téren, aztán az adventi gyertyák lángja mellett elmélkedni az olyan fontos kérdéseken, mint a fény és sötétség örök küzdelme.
    A különböző teendők közti egyensúly kérdése azért is lényeges, mert maga a Nyilas a kettős jegyek közé tartozik. Kettőssége kevéssé szembetűnő, mint az eleve többes számú Ikreké, de semmivel sem marad el tőle. A hónap az őszben kezdődik, a télbe tart, de mégis a fény megszületése felé halad. Szimbóluma, a kentaur, részben az ösztönök állatias világához tartozik, egyszersmind a felsőteste emberé, aki a nyilát az ég felé lövi. Ezért olyan nehéz néha az ünnepi készülődés, mert vagy a földi, vagy az égi természetű teendők szorulnak háttérbe, vagy próbálunk minden elvárásnak megfelelni, miközben egy nap továbbra is huszonnégy órából áll. Az egyes jegyekre vonatkozó előrejelzésekben igyekszem felhívni a figyelmet arra, hogy ki milyen irányba keresse az egyensúlyt.

     És végül, egy különleges adventi eseményt szeretnék a Kedves Olvasó figyelmébe ajánlani: december 7-én ünnepli 25 éves jubileumát a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület, a Villányi úti Konferencia Központ 200-as előadótermében, ahová várunk mindenkit, akit érdekel az asztrológia.
                                                                                                                       Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez