Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603372
   « Vissza

Választási eredmények az agglomerációban

 « Cikkek és hírek 
2014. október 15.
 

Néhány személycserét leszámítva biztos többséggel folytathatják munkájukat Csömör, Kistarcsa, Nagytarcsa és Kerepes polgármesterei.

                                                                            Ez történt Csömörön

kepfile

Fábri István, Csömör újjáválasztott
civil polgármestere

   Csömörön a 2010-es választásokon abszolút győzelmet arató Csömöri Civil Egyesületnek most a Szeretlek Csömör nevű, a világhálón egymásra talált helyiekből alakult egyesület lett a kihívója. A pártok közül csak a DK, MSZP, Együtt-PM, MLP alkotta baloldali összefogás indult a testületi helyekért.
     Az országos átlagot jóval meghaladó, 50% feletti részvételi arányú választást 60,73%-kal nyerte Fábri István, a Csömöri Civil Egyesület jelöltje, Bóday Ádám előtt. A testületben a Csömöri Civil Egyesület 7 képviselőt adott, a Szeretlek Csömörből egyedül Madarasné dr. Hülitzer Katinka háziorvos kapott bizalmat.
   A kampány tanulságait Fábri István akként summázta, hogy a Csömöri Civil Egyesület ugyanazt a pozitív hangvételű kampányt folytatta, mint 2010-ben.
     – Sok-sok lakossági egyeztetés, fórum tapasztalataira és a szakértői véleményekre alapozva fogalmaztuk meg településfejlesztési elképzeléseinket. Az ellenzékünk azonban megpróbálta átverni a választópolgárokat azzal, hogy míg négy éve pártjelöltként, most Szeretlek Csömör Egyesület nevében, egy álcivil szervezet jelöltjeként indították a Fidesz helyi vezetőit. Ez azonban hamar kiderült sokak számára, így a csömöri polgárok nem csak hogy ismét országos viszonylatban is kiemelkedően magas arányban vettek részt a választáson, hanem újra valódi, hiteles civil jelölteket választottak a nagyközség élére. Amíg 2010-ben a terveink és a jelöltjeink képességei, elköteleződése alapján, addig most már nem kis részben az elmúlt években elvégzett munkánk alapján tiszteltek meg bizalmukkal a választók.
    Az elkövetkező öt év településpolitikájának fő iránya a polgármester elmondása szerint változatlan marad: egyrészt a helyi fiatalok képzésének támogatása minden szinten, kiegészülve immár újabb képzési lehetőségek kezdeményezésének támogatásával; másrészt a rekreációs lehetőségek és a közösségi terek folyamatos fejlesztése. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk továbbra is a szép településkép megőrzésére és javítására. További fontosabb tervezett fejlesztéseink: egészségügyi központ építése, a szennyvíztisztító telep fejlesztése és a pályázati lehetőségektől függően az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítése, bővítése.

Gyalázatos kampány Kerepesen

kepfile

Franka Tibor újra polgármester

  Harmadik ciklusát kezdi meg Kerepes élén Franka Tibor, akinek ehhez négyszer kellett megnyernie a polgármester-választást. Az előző választás alkalmával ugyanis Frankát a bíróság megfosztotta a mandátumától, és a kerepesieknek újfent meg kellett őt szavazni – csakúgy mint most, amikor 45,8 százalékos eredménnyel meggyőzően utasította maga mögé vetélytársait egy civil egyesület, az ÖKE (Összefogás Kerepesért Egyesület) színeiben. A választók az ÖKE 7 képvieslő-jelöltjét juttatták „egyenes ágon” a 11 fős testületbe.
      A kampány tanulságairól kérdésünkre Franka Tibor elmondta, hogy immáron harmadszor tisztelték meg Kerepes város polgárai a bizalmukkal, ezért van összehasonlítási alapja a kampányok között.
   – Az idei volt a leggyalázatosabb, egyesek szinte kivetkőzve önmagukból ócsároltak, hazudoztak, uszítottak – mondta a régi-új polgármester. – Ennek két okát látom: a tehetségen messze túlmutató hatalomvágyat, illetve a civil szférában tapasztalható egyre nehezebb érvényesülést. A kerepesieket azonban nem lehetett félrevezetni és becsapni. Köszönöm városom polgárainak igazságérzetét és az eddig megtett út elismerését. Közösen, sőt szövetségben folytatjuk együtt a helyi Fidesszel és KDNP szervezeteivel a város felvirágoztatását.
    Az új ciklusbeli feladatairól szólva Franka Tibor elmondta: a legfontosabb tennivalónk, megfelelni a 2013-ban elnyert városi címnek.
     – Összekötő út épül az M31-es és az M3-as autópályák között, ezzel megnyílik ipari parkunk előtt a lehetőség, bővítenünk kell az iskolánkat, kialakítani a városközpontot, fejleszteni a csapadékvíz-elvezetés rendszerét, illetve aszfaltozni földes útjainkat. Legalább ekkora energiát fordítunk a város oktatási-, egészségügyi-, kulturális fejlődésére, illetve a közbiztonság fokozására. Választási jelszavunk volt a Kerepes Város sikeres! szlogen, nos, az abban foglaltakat kell valóra váltanunk.

Kétszeres előny Kistarcsán

kepfile

Solymosi Sándor, Kistarcsa polgármestere

       A négy településből Kistarcsán volt leginkább meghatározó a jelöltek országos pártokhoz való kötődése. Négyen indultak a polgármesteri címért, akik közül Solymosi Sándor (FIDESZ-KDNP) 1484 szavazattal őrizte meg településvezetői székét. A második helyen a KIVE jelöltje, Majsai Sándor 746 szavazatot kapott.

   A 11 tagú testületben a kormánypárt hat képviselői hellyel megőrizte az elsőségét, ami a polgármester szavazatával kiegészülve abszolút többséget jelent. A többi öt helyből egy független képviselőé, egy a KIVE jelöltjéé lett, a három kompenzációs listás mandátumból a KIVE, a Jobbik és az MSZP 1-1-et kapott.

Üres borítékkal is szavaztak Nagytarcsán

kepfile

Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere

      Nagytarcsán a névjegyzékbe felvett 3054 választópolgárból 1293-an éltek választójogukkal. Az urnák bontásakor 1291 szavazólapot találtak, vagyis ketten üres borítékot dobtak be.
    A polgármester-jelöltek versenyében Rimóczi Sándor (FIDESZ-KDNP) 746 szavazattal nyert a függetlenként induló 507 szavazatot elérő Kmeczik Gábor előtt. A lakosság lélekszámához igazodóan Nagytarcsán hat tagú a képviselő testület. A személyi összetétel azonos maradt a 2010-ben megválasztott testülettel, amelyben így két FIDESZ-KDNP által támogatott képviselő és négy független dolgozik tovább. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez