Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599329
   « Vissza

Az ifjúsági olimpia szentmihályi sikerkovácsa

 « Cikkek és hírek 
2014. október 15.
 

Maros Ede egyedül képviselte a XVI. kerületet az idei ifjúsági olimpián – gyúróként, amit gyermekei érdekében tanult ki, de végül megnyerte a Nyílt Masters Országos Bajnokságot...

kepfile

                        Maros Ede Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével...

       A 2012-es londoni játékokhoz hasonlóan az idei augusztusi Nanjing-i ifjúsági olimpián is szép sikereket értek el a magyar sportolók. A megszerzett 6-6 arany- és ezüstérem, illetve a 11 bronzérem a nyolcadik helyre repítette hazánkat az éremtáblázaton. A sportolókat itthon bajnokoknak kijáró ünneplésben részesítették. A fiatal versenyzőket és edzőiket még Orbán Viktor is vendégül látta a Parlamentben. A háttérben dolgozó szakemberekről azonban mind ez idáig kevesebb szó esett, pedig a háromfős egészségügyi stáb nélkül a fenti eredmények nem születhettek volna meg. Dr. Deák Valéria, dr. Tóth Szabolcs orvosok és Maros Ede gyúró emberfeletti munkát végeztek Nanjing-ban.
     – Előfordult, hogy a kosarasok mérkőzései este 11-ig is eltartottak, a játékosok gyúrását csak utána kezdhettem el, az utolsót hajnali fél kettőkor fejeztem be, hogy aztán hajnali fél hatkor már fent legyek, felöltözzek, ráfeküdjek a regeneráló ágyra, hogy az utolsó pillanatig pihenve, de már felkészülten várjam az első pácienseket, akiket a reggeli edzés előtt kellett még átgyúrnom – mesélte Maros Ede az ifjúsági olimpiáról.
    Az a szakember, aki egyedül képviselte a XVI. kerületet az olimpián, és akinek már eddig is sok sportoló köszönhette a kiváló fizikai állapotát. Maros Ede Rákosszentmihályon él, itt nőtt fel, ide járt iskolába, a Hősök terei (ma Kölcsey Ferenc) intézménybe, ahol a legendás testnevelő tanárnak, Nyolczas Péternek köszönhetően a Postás SE-ben kezdett el tornázni. Legnagyobb eredményét még diákként könyvelte el, Péter bácsi vezetésével ugyanis megnyerték az országos úttörő olimpiát. Hét év torna bőven elég volt neki, hogy rájöjjön, ez nem az ő sportja. Már bőven szakiskolás volt, amikor cselgáncsozni kezdett a Budapesti Spartacus színeiben. A három évig tartó szerelem aztán a felnőtt kor elején véget ért. Jött a munka, előbb a taxizás, aztán a teherfuvarozás – majd a család, ami két szép gyerekkel, Viktorral és Barbarával gyarapodott, akik az apai példát követve cselgáncsozók lettek. Ők azonban már nemcsak edzésekre jártak, hanem versenyzőként is kipróbálták magukat. A két gyerek egyaránt országos bajnokságot nyert, Barbara pedig összesen hat érmet szerzett az utánpótlás világ- és Európa-bajnokságokon.
   Édesapjuk a két gyerek támogatása érdekében tanulta ki a sportmasszőri szakmát, amit egy darabig teherfuvarozóként másodállásban végzett, ám tavaly óta ez lett a fő hivatása. Előbb a KSI SE cselgáncsozóinak lett a sportmasszőre, majd az atléták, egy ideje pedig már a Budapest Honvéd – Kipszer SE judósainak a gyúrását is ő végzi. Április 1-től pedig a női tornászválogatott gyúrójává nevezték ki. Nanjingba a cselgáncsválogatott masszőre, Tóth István helyett utazott ki, neki ugyanis az Ifjúsági Olimpia időpontjában, Cseljabinszkban, a cselgáncs-világbajnokságon volt fontos dolga.

kepfile

                                      ... és Szilágyi Lilianával, a kétszeres olimpiai bajnok úszóval

     – A gyerekeim mindig azt mondták, hogy én csak judózgatok, nem pedig judózok. Ők ugyanis mindketten országos bajnokok, én meg alig indultam versenyeken. Áprilisban azonban megnyertem a Nyílt Masters Országos Bajnokságot, és első dolgom volt sms-ben megírni nekik, hogy immár én is judós lettem – mesélte el élete első bajnoki címének történetét. A nagy sikerre pedig pontosan 50 évet kellett várnia, de, mint mondta, ennél szebb ajándékot nem is nagyon kaphatott volna.                                                                                             Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez