Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603438
   « Vissza

Önkormányzati választási eredmények

 « Cikkek és hírek 
2014. október 15.
 

kepfile

A legtöbb plakát egy helyen, a Sashalmi piacon a gyógyszertár előtt

       Nem okozott nagy meglepetést a választások eredménye a XVI. kerületben. Kovács Péter polgármester nagy fölénnyel, 60 százalék fölötti eredménnyel győzött, és mint eddig, a 12 egyéni körzet mindegyikében Fidesz győzelem született. Az ellenjelöltek között legjobban még Abonyi János (MSZP) szerepelt, aki 9,7 száalékot kapott, őt követte a DK dr. Sebők László 8,83 százalékkal, az Együtt-PM-es Vajda Zoltán, aki a szavazatok 7,88 százalékát kapta. Varga Ilona polgármesterjelölt a Jobbik színeiben kerek 7 százalékot kapott, az LMP-s Mizsei László pedig 6,12 százalékot. A választási rendszer tréfája, hogy a 12 egyéni jelölt mellett az össze vesztes polgármester-jelölt a kompenzációs listáról képviselőként bekerült a testületbe. Kovács Péter polgármester lapunk más helyén kifejtette, hogy a pártszimpátia figyelembe vétele nélkül mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy értékes munkát végezzen a XVI. kerület érdekében. Úgy legyen!
      A szomszédos kerületekben viszont érdekes dolgok történtek. A XVII. kerületben Riz Levente és csapata fővárosi szinten a legmagasabb szavazati arányt érte el (hozzájuk képest a XVI. kerület is egy kicsit lemaradt), és Fideszes jelölt lesz ott is azösszes egyéni képviselői körzetben. Zuglóban és a XVI. kerületben a polgármesteri poszt elveszett a Fidesz számára. Ez utóbbi helyen Hajdú László lett a polgármester a Demokrata Koalíció színeiben. Többsége ugyan nincs, de ahogy nyilatkozta, megpróbál a fideszes és a DK-s képviselőkbpl egy nagykoalíciót alkotni.
       Zuglóban még érdekesebb a helyzet. Itt Karácsony Gergő nyerte meg a polgármester választást, mintegy ezer szavazattal a korábbi fideszes alpolgármester, Rozgonyi Zoltán előtt. Az egyéni képviselőikörzetekben ugyanannyi fideszes nyert, mint ahányan bejutottak a baloldali koalícióból. Kívülük mandátumot kapott egy jobbikos, egy LMP-s és egy civil jelölt, mégpedig épp az a Várnai, aki korábban nyilvánosan egy térképet ajándékozott Karácsonynak, utalva arra, hogy nem idevalósi, nem is ismeri ezt a kerületet. Az 50 százalék feletti többséghez a sehová sem tartozó képviselők szavazata szükséges, anélkül működésképtelen a kerület. További gond, hogy két körzetben a fideszes jelölt 5-7 szavazattal vesztett, míg az érvénytelen szavazatok száma meghaladja a hetvenet, tehát itt fellebbezés miatt újraszámlálás várható. (F)

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez