Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602114
   « Vissza

Csömör a térség aktív szereplőjévé vált

 « Cikkek és hírek 
2014. szeptember 16.
 

Négy évvel ezelőtt, az újonnan megalakult csömöri önkormányzat vezetőinek egyik fontos célkitűzése volt, hogy a település bekapcsolódjon és aktív szerepet vállaljon a térség szellemi és kulturális életében. Így az elmúlt időszakban számos eseményen vettek részt, vagy szerveztek maguk is.

kepfile

     A gödöllői kistérség mintegy tizenhat településének bevonásával, hagyományteremtő céllal rendezték meg 2013-ban az 1. Csömöri Bringafesztivált, melynek egyik napján kistérségi kerékpáros körtúrát szervezett az önkormányzat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára.

kepfile

     Az önkormányzat tagjai évről-évre gyalogos zarándoklatot tesznek Isaszegre, hogy a térségünkben lezajlott legendás, győztes 1849-es csata hőseinek emlékművénél koszorút helyezzenek el.

kepfile

      A település idén negyedik alkalommal ad otthont Pest megye legnagyobb szlovák hagyományőrző kulturális rendezvényének, a Tollfosztó bálnak.

kepfile

     A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület tagjaként „A vallási turizmus lehetőségei a Gödöllői kistérségben” címmel szervezett szakmai fórumot tavaly az önkormányzat a helyi evangélikus ifjúsági házban.

kepfile

     Jövőre a település ad otthont a turisztikai egyesülettel és a helyi római katolikus egyházközséggel közösen szervezendő 10. Egyházi és világi borok fesztiváljának.

 

Csömöri sikerek a megyei díjlovas döntőn

     A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatba besegítő Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület cinkotai díjlovas telephelyén rendezték szeptember 7-én a Pátria Takarék Pest megyei díjlovagló bajnokság döntőjét. A cilinderes, zakós lovasok versenyével párhuzamosan került sor a Magyar Póni Klub Szövetség minősítő versenyére. Ebben a három különböző nehézségű futószáras feladattól kezdve a pónisok nehéz osztályáig reggel nyolctól délután ötig nyolcvan, a CDN-B* verseny 11 feladatában 51 programot bonyolítottak le.
     A pónisok között meglepetés győzelem is született. Melkvi Lotti, a Csömöri LTKE póni klubjának 13 éves, „Jó tanuló, jó sportoló” címmel elismert lovasa az Ikarusz BSE atlétájaként síkfutásban is ott van korosztálya országos ranglistájának első 15 versenyzője között. Idén tavasszal a legegyszerűbb programmal kezdte el a díjlovaglást, a vasárnapi versenyen pedig már a pónisok nehézosztályának számító B1-es feladatban győzött. Hozzáállásával és eredményeivel kiérdemelte, hogy edzője, Horváth József tulajdonában álló Carlos nevű lovával ott legyen a jövő héten végén a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülő póni országos bajnokságon.

    A megyei bajnoki címért indulók alapfokú, könnyű, könnyű-közép, közép és nehéz osztályos programokban versenyeztek. A cinkotai verseny többük számára főpróba volt a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülő díjlovagló országos bajnokságra illetve az október első hétvégéjére Bábolnára kiírt U 25 és Talentum utánpótlás OB-re. A versenyre kilátogatott Dallos Gyula örökös bajnokunk is. 

     A koraeste, hat órakor kezdődő bajnokavatáson az egyik pónis versenyző, Tonhauser Lilla édesapja, Tonhauser Norbert által erre az alkalomra készített és a díjlovagló szakág javára az adományozott dobogóra a rendező egyesületből négy lovas is felállhatott.
     A felnőtt bajnoki címet Nébel Viktória szerezte meg közép és nehézosztályú feladatokkal. A megyei bajnokság eredményeivel a Csömöri LTKE megerősítette helyét a 91 egyesületet tartalmazó hazai ranglista 5. helyén. Kép és szöveg: -izs-or

kepfile

Bajnokok a dobogón: Suh Györgyné, a Pátria Takarék elnökségi tagja adja át a hazai rangsorban harmadik helyen álló Nébel Viktóriának a bajnoki érmét, az Auchan Liget Áruház és Pest megye Önkormányzatának ajándékát. Nébel Viktória jobbján Kramer Dóra Luca (Sóskúti LK) fiatal lovas kategória és Róbert Zsófia, az ifik bajnoka. II. helyezettek, balról: dr. Fonyódi Ildikó (Pondera LK, Perbál) felnőtt, Paizs Petra Míra (Csömörri LTKE) fiatal lovas, Dámsa Emese (Csömöri LTKE) ifi. III. helyezettek, balról: Csiba Krisztina (Pondera LK) fiatal lovas, Rutkay Krisztina (Dóra LK) felnőtt.

kepfile

A Csömör Kupába számító A7-es feladatot egy csömöri lakos, Barvicz Klaudia nyerte. Részére a szám győztesének járó kupát és az Auchan Liget áruház ajándékcsomagját Fábri István polgármester adta át. Mögötte Berényi Miklós vezető bíró

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez