Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601429
   « Vissza

Önkormányzati választások – zajlik a kampány

 « Cikkek és hírek 
2014. szeptember 16.
 

kepfile

     Nagyjából négy hét van még az önkormányzati választásokig, de azért eddig sem unatkoztunk ezen a vidéken. Előző számunkban adtunk hírt a kerületi ellenzéki összefogásról, ami a helyi Fidesz-hegemóniát lenne hivatott megtörni. Meglepődve írtunk arról, milyen széles platformot is sikerült összekovácsolni, ami a hamvaiból főnix-madárként újraéledő Független Kisgazdáktól a talpig jobbos civil Büki Tamáson át a baloldali kispártokat is magába oltva a szélsőségesen liberális irányzatig tart (ahol ugye a kisgazda köszöntés: Isten, Haza, Család fogalom mindegyike durva szitokszónak számít, és egyik sem képez semmiféle értéket). Egy gyakorló politikus ezt a kísérletet úgy minősítette, mintha tejszínhabból és kovászos uborkából próbálnának valami ételféleséget előállítani.

kepfile

Az ellenzéki álmok netovábbja: hogyan állítsák meg Kovács Péter polgármestert

Beütött a Büki-balhé

     Ahogy bejelentették a széles ellenzéki összefogást, és elkészültek (több százezerért) az első szórólapok is, hirtelen előkerült Büki már-már elfeledett blogja, a molnargoreny.blog.hu – ez tartalmazta az írásainak egy részét például a Gyurcsány-korszakból. Büki soha nem rejtette véka alá, hogy Gyurcsányt egy politikai söpredéknek tartja, akinek nagyjából a lámpavason lenne a helye, és nem ismer olyan aljas társadalmi csoportot, ahová a volt miniszterelnököt be lehetne sorolni. Ha ezek az állítások nem repesztették volna meg az ellenzéki összefogás ideológiai kötőanyagát, hát valakik előbányásztak a netről egy videót, amin Büki a nemzeti radikális Tomcattal közösen a náci köszöntésre tanítja Fekete Pákót a Nagykörúton. Mindezek az információk futottak egy kört médiában, Bükit az MTV híradójában faggatták arról, hogy Gyurcsányt most is lámpavason látná-e szívesen, majd a következő hír arról érkezett, hogy a XVI. kerületi ellenzéki összefogás (a felsőbb pártvezetés szelíd kérlelésének engedelmeskedve) lecserélte a jelöltet. A kinyomtatott több százezer forint értékű választási propagandaanyag meg a kukába került, mert azon bizony Büki is ott szerepelt... (Egyelőre úgy tűnik, hogy ezzel el is fogyott az ellenzék választási propagandára szánt pénze.)
     A média eközben lelkesen fasisztázta Bükit, élen a Hír TV-vel. A Fekete Pákós ügyről Büki lapunknak annyit mesélt el, hogy a szerinte végtelenül gusztustalan celebet Tomcat-tel tőrbe csalták. A celeb azt terjesztette magáról, hogy elvégzett az ELTE Jogi karán több évet. Márpedig az orvos és jogász végzettségű Büki doktor pontosan tudta, hogy ha ez igaz, akkor neki tanulnia kellett volna mind Szálasiról, mind pedig Hitlerről. Márpedig mindezekről fogalma sem volt a nigériai származású Pákónak, a karlendítésre pedig kimondottan balhéból vették rá a népes Nagykörúton – ez került fel a videóra. Az ügy aztán jogi úton folytatódott, ahol kiderült, hogy Pákó igaztalanul vádaskodott, s végül jogerősen félmilliós pénzbüntetésre ítélte a bíróság hamis vád miatt. (A részletes történet megtalálható a Wikipédián, Fekete Pákó címszó alatt.) Büki jelenleg a Hír TV-t pereli, blogján pedig a holokauszttal kapcsolatosan eredményes számháborút folytatott egy zsidó vallási vezetővel, akivel olyannyira jó kapcsolatba keveredett, hogy a számháborút befejezve most már az irodalomnál tartanak.

Az empatikus óvónő

      A 4-es körzetben Büki helyett Mrena Edit (Katalin) nyugalmazott óvodavezetőt jelölte az ellenzéki összefogás, de vele sem jártak túl jól. Mrena ugyanis, még aktív óvodavezetői korában egészen sajátos szerepet játszott a hozzá járó gyermekek válófélbe keveredett szüleivel. A hatóság által megítélt láthatási időn túl, óvodaidőben, az intézmény területén privát láthatást biztosított a válófélben lévő apukának, majd ha úgy alakult, akkor az apa-gyerek kapcsolatról tanúként megnyilatkozott a válóperes bíróság előtt. Azzal soha nem vádolták, hogy ezt valamiféle anyagi motiváció miatt tette volna, de a privát láthatás és a tanúskodás miatt igen kicsi a népszerűségi indexe a kárvallott anyukák előtt. Akkoriban persze nem vehettek revánsot a befolyásos óvodavezetőn, de most ugye maga az érintett vállalta, hogy képviselőjelöltként közszereplővé lép elő, akinek véleményeltűrési küszöbe a hatályos bírósági gyakorlat szerint jóval magasabb kell legyen az átlagosnál. Információink szerint az érintettek fenik a kést Mrenára, s a 4. körzet választópolgárai valószínűleg kimerítő tájékoztatást fognak kapni a volt óvodavezető viselt dolgairól.

Itt Karácsony, ott Karácsony

     Karácsony Gergely, aki budai polgárként tavasszal a XVI. kerület országgyűlési körzetében volt jelölt, most Zuglóban indul a polgármesteri székért. Egy kis baki nála is bejött: bemutatkozó sajtótájékoztatóján mellette kampányolt egy Gotti nevű rappper. Mint utóbb kiderült, az illető ilyen szöveget alkotott a Sóher himnusz című művében: „Uniós az ország, nevetséges dolgokkal, lepaktáltak ezek is a ki**ott zsidókkal. Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz, hogy sortűz elé ba**unk a falhoz!” Ez a duma eddig nem ütötte ki a biztosítékot a baloldalon, talán ismét működésbe lépett a kettős mérce...

Rohant volna aláírni

     A XVI. kerületi Fidesz rutinosan csinálja a kampányát, más szervezet nyomait szinte nem is látni a kerületben. Jóféle kampányhelyszín a Sashalmi piac, ahová szombatonként akár három szervezet is kitelepül. Az első szeptemberi hétvégén tragikusan mulatságos epizód történt. Egy idősebb hölgy ballagott el a CBA elé kitelepült Fidesz pult előtt, s kicsit későn jutott el a tudatáig, hogy ott áll személyesen Kovács Péter polgármester, s gyűjti az aláírásokat. Hirtelen fordulattal indult volna ő is aláírni, mire összeakadt a két lába és egy nagyot esett az aszfalton. A közelben álló Fideszesek valamint az ugyancsak ott kampányoló LMP-s jelölt nyomban a segítségére sietett: Kovács Péter háttal letelepedett mögé az aszfaltra, s támasztotta a nénit, míg megjöttek a mentősök az Arany János utcai mentőállomásról. A nénit szakszerűen ellátták, majd mielőtt távoztak volna, megkérdezték: Hol lehet a polgármester úrnak aláírni?
     Egyébként szépen felálltak a jelöltek a XVI. kerületben. Érdekes módon, míg a képviselői körzetekben általában négy jelölt van, addig a polgármesteri posztért hatan vetélkednek. Ennek az az oka, hogy az egyéni körzetekben megmutatkozó ellenzéki összefogás a polgármesteri jelölésre már nem terjed ki, s külön jelöltje van a DK-nak (Dr. Sebők László), az MSZP-nek (Abonyi János) és az Együtt-PM-nek (Vajda Zoltán Tamás). A tavaszról jól ismert Mizsei László az LMP polgármester-jelöltje, Varga Ilona pedig a Jobbiké. Kovács Péter jelenlegi polgármester a Fidesz-KDNP jelöltje.

kepfile

Mentősök érkeznek az aláírási igyekezetben megsérült asszonyhoz a Sashalmi piacon. A sérültet a mentők kiérkezéséig Kovács Péter támasztotta a hátával

     A körzetek többségében a fenti szervezetek állítottak jelölteket. Az MDF utódjának számító JESZ három körzetben próbálkozott a jelöltállítással, de arra képtelenek voltak, hogy ötven-ötven érvényes ajánlást megszerezzenek. Kerületi kakukktojás a Suzuki Gusztáv vezetője, László Béla, aki a 2-es körzetben indul az MSZDP színeiben.
     Az egyéni körzet győztesein kívül a vesztes szavazatok listáról juttatnak be képviselőket a testületbe. A Jobbik listavezetője Varga Ilona, az LMP-é Mizsei László. Az ellenzéki összefogás néven induló MSZP-Együtt-PM-DK-Liberálisok-Szociáldemokraták listáját Vajda Zotán Tamás (DK) vezeti, második helyen a PM-es Dr. Sebők László áll, és a korábban alpolgármesterként ismert Abonyi János csak a harmadik. A Fidesz-KDNP listáját Kovács Péter polgármester vezeti. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez