Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665001
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. szeptember 16.
 

XIV. kerület

Fakárok

A Hermina út 9. előtt lehasadt faágat vágtak le a tűzoltók augusztus 3-án, 7-én pedig a Tatai út 3. szám előtt.
Augusztus 11-én délelőtt nyolcméteres letört faágat távolítottak el az Egressy út 35-51-nél.
A Füredi utca 9. előtt négyméteres, lehasadt faágat – ami trolivezetékre esett – a BKV-val együtt mentesítettek augusztus 20-án.
Augusztus 24-én az úttestre dőlt fát fűrészelték szét a Mexikói út 47-nél, másnap pedig az Olaf Palme sétányon.
Az Egressy út 98/B. előtt telefonvezetékre zuhant akácfa ágat szedtek le augusztus 26-án délután.
Szeptember 1-én délután a Stefánia út 83-hoz történt kivonulás, ahol nyolc méter magasságban letört és fennakadt ágat szedtek le, megszüntetve a gyalogosokat fenyegető vészhelyzetet.

Lakásfelnyitások

Rendőrségi hívásra egy Thököly úti, második emeleti lakásba hatolt be a raj augusztus 4-én este. A bent segítséget váró lakót súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték a mentők az Uzsoki kórházba.
Nem adott életjelet egy idős hölgy Kacsóh Pongrác úti, második emeleti lakásából. A mentősök hívására a tűzoltók XIV/létra használatával hatoltak be augusztus 7-én kora délután, a hölgyet az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára szállították.
Augusztus 17-én a Rákos­falva park egyik hetedik emeleti lakásába történt behatolás az erkélyajtón keresztül, benn egy beteg várta az orvosi segítséget.
Újvilág utcai, negyedik emeleti lakásából nem adott életjelet magáról a lakó. A rendőrség hívására a raj augusztus 29-én délután dugólétrával hatolt be, de ott senki nem tartózkodott.
Szeptember 3-án rendőrségi kérésre egy Ond vezér úti, negyedik emeleti lakást törtek fel.
A Nagy Lajos király útján – szintén hatósági hívásra – egy lakás ajtaját törték fel szeptember 5-én este.

Állatmentés

A Szugló utca 140-nél, a Rákos pataknál csatornatisztító nyílásba esett egy kutya augusztus 26-án este, a tűzoltók mentették ki.

Közlekedési mentések

Augusztus 16-án közlekedési baleset történt az Erzsébet királyné útja 92. előtt, a tűzoltók áramtalanították az ütköző járműveket és biztosították a helyszínt. A mentők egy súlyos sérültet vittek kórházba.
Szintén augusztus 16-án Renault kisteherautó ütközött össze egy Mazdával az Ond vezér út 29-nél. Egy személy kórházba került, a raj a forgalmi akadályt megszüntette.
Augusztus 18-án a Mogyoródi út és Hungária körút sarkához, később a Mogyoródi út és Róna utca találkozásához történt kivonulás, ahol három, illetve két gépkocsi karambolozott, személyi sérülések nem voltak.
Augusztus 20-án este a Hungária körút 97. előtt egy munkagödörbe esett Toyota Yarist emeltek ki.
A Dózsa György út elején, a Hősök terénél VW és Mitshubishi személyautók ütköztek augusztus 22-én. A mentők egy személyt a Balesetibe vittek kivizsgálásra.
Augusztus 29-én VW Polo és Suzuki Swift típusú kocsik ütköztek az Örs vezér tere és Füredi út sarkánál. A járművek erősen megrongálódtak, de senki nem sérült meg, a raj az utat szabaddá tette a forgalom számára.

Szeméttüzek

Augusztus 19-én éjjel egy öt-köbméteres fémkonténerben égő szemetet oltottak el a Rákosfalva park 5. szám mögötti parkolóban.
Augusztus 21-én délután egy Répássy M. utcai melléképületben égett az ott lévő hulladék.
A Szentmihályi út 17-nél kiégett egy 120 literes kuka augusztus 30-án éjjel.
Szeptember 9-én délután szelektív hulladékgyűjtő két tartálya égett ki teljesen, a tűzoltók egy D-sugárral végezték az oltást.

Lakástűz

Szeptember 6-án a Kövér Lajos utcában tűz ütött ki egy földszintes lakóépület szobájában: elégtek a bútorok, a hőtől a vakolat lehullott, a falak kormozódtak. Személyi sérülés nem történt.

 

XVI. kerület

Özönvíz

A nagy esők többfelé okoztak problémát, különösen az Arany János utcában. Szeptember 4-én 6 óra után a 72-es számhoz történt kivonulás: 100 méteres szakaszon 30-40 cm magasan állt az esővíz, veszélyeztetve a lakóházakat és a gépkocsi-forgalmat.

Fakárok

A Veres Péter út 119-nél villanyvezetéket szakított le egy letört faág, a rajt augusztus 4-én, 5 óra után riasztották.
Augusztus 7-én reggel kézi erővel távolítottak el egy lehasadt ágat a Sasfészek utca 43-nál.
Szeptember 1-én este a Futórózsa utca 69. előtt egy tízméteres fa az alatta parkoló három személyautóra dőlt, súlyosan megrongálva azokat. Senki nem sérült meg, a tűzoltók a fát leemelték, szétfűrészelték.

Betegmentés

Tavirózsa téri lakásában elesett egy idős személy és segítséget kért augusztus 5-én. A raj az erkélyen át behatolt és kinyitotta az ajtót a mentősöknek.

Halálos gázolás

A Veres Péter út 114-nél augusztus 15-én HÉV szerelvény elé lépett és életét vesztette egy személy. A 11 órakor riasztott tűzoltók emelték ki a sínek közül.

Leégett bódé

A Sárgarózsa utca 47-tel szembeni bozótos területen lévő 40 négyzetméteres fabódé és a benne tárolt nagy mennyiségű faanyag kigyulladt és jórészt megsemmisült augusztus 17-én este. A rajt 23 óra előtt pár perccel hívták ki, személyi sérülés nem történt.

Méhek

Szeptember 1-én délután a Cinke utca 21. alatti családi ház alagsorában megtelepedett méhrajt távolították el a tűzoltók.

Robbant a cserépkályha

Szeptember 8-án délután egy családi ház lakószobájában begyújtás után felrobbant a cserépkályha. Kormozódtak a bútorok, falak, mennyezet, senki nem sérült meg.

Ütközés

Szeptember 9-én délután fél öt előtt kisteherautó ütközött össze egy motorkerékpárossal az Újszász és Őrvezető utca sarkán. Egy személy súlyosan megsérült, a raj a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatta.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez