Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598061
   « Vissza

A legszélesebb ellenzéki összefogás

 « Cikkek és hírek 
2014. augusztus 21.
 

kepfile

    A baloldali bázisnak számító Centenáriumi lakótelep kellős közepén, a Centenáriumi sétány és a Molnár István sétány összefutásánál tartotta szabadtéri sajtótájékoztatóját az a helyi ellenzéki szövetség, amelynek feltett célja a helyi Fidesz megdönthetetlennek látszó tündöklésének megtörése, de legalábbis beárnyalása. Az összefogott politikai paletta oly széles körű, ami az átlag választópolgárban is meghökkenést kelthet. A szövetség kemény magját az a négy baloldali párt adja, amelyik tavasszal beküzdötte magát a parlamentbe: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt PM és a Fodor Gábor-féle Liberális Párt. Ehhez társul Schmuck Andor-féle szociáldemokraták helyi elnöke, azután a politikai palettán jobbra haladva néhány civil jelölt, például Dr. Büki Tamás, aki korábbi írásműveiből kiolvashatóan nemigen volt sem Gyurcsány, sem Bajnai híve. De a paletta még nem ér véget, mert a szövetség informális tagjának állt a Független Kisgazdapárt helyi vezetője is (amit kérdésünkre így kommentált a párt országos vezetősége: egy a tábor, több a zászló).
  Az ellenzéki szövetség további meglepetése, hogy három polgármester-jelölttel is megajándékozza a XVI. kerületet, amire állítólag a megváltozott választási szabályok miatt van szükség.
    A sajtótájékoztatón készült fenti képen balról jobbra felsoroljuk a személyeket, feltüntetve a szövetségben elfoglalt pozíciót: Eftimiu Andronikosz (civil, független képviselőjelölt), Kolozs András, az MSZP XVI. ker. elnöke, 12. választókörzet – EVK – jelöltje), Hornyik Dániel (Együtt-PM, 1. EVK), Koczán Gábor (Liberális párt, 11.EVK), Váczi Imre (Együtt-PM, 8. EVK), (a képen a magasabb, hátul:) Szarvas Koppány Bendegúz (DK, 7. EVK), a képen előtte Abonyi János (MSZP, 5. EVK, a párt polgármester-jelöltje), Dr. Sebők László (DK XVI. kerületi elnöke, 6. EVK, a párt polgármester-jelöltje), Vajda Zoltán (Együtt-PM XVI. ker politikai vezetője, 2. EVK, a párt polgármester-jelöltje) és Csizmazia Ferenc (Szociáldemokraták XVI. ker elnöke, 10. EVK), a mikrofonnál Tóth Norbert, a Független Kisgazdapárt helyi elnöke (aki nem azonos Medve Lajossal, a közismert helyi kisgazda vezetővel). Dr. Büki Tamás (4. EVK) nincs a képen, mert éppen dolgozott.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez