Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598158
   « Vissza

Nemzetközi futballtorna az új pályán

 « Cikkek és hírek 
2014. augusztus 21.
 

kepfile

      Az Ikarus Sporttelep új műfüves nagypályáján rendezik augusztus 21-22-én a VI. Future Cup nemzetközi U12-es tornát. Az év egyik legnagyobb kertvárosi futballeseménye mindig európai hírű sztárcsapatokat vonz a kerületbe. Idén is résztvevő lesz az angol Fulham FC, mely klub az eddigi öt alkalommal mindig pályára lépett, sőt egyszer még a tornát is megnyerte. De a Bajnokok Ligájából vagy az Európa Ligából ugyancsak ismerős lehet a számunkra a román CFR Cluj, a szerb Partizan Beograd és a cseh Sparta Praha neve is.
    Czuk Henrik, a tornát rendező FC Budapest vezetője elmondta, hogy idén hét ország 18 csapatát sikerült meghívniuk. A szinte már állandó résztvevőnek számító cseh FC Zbrojovka Brno és AC Sparta Praha, a szlovák ASK Slovan Bratislava vagy MSK Zilina, a román ACS Tampa Brassov és magyar Videoton mellett először vesz majd részt a tornán a bolgár FC Ariston Ruse, a már említett Partizan és az angyalföldi Dinamo Star együttese is, míg a Loki (Debrecen) visszatérőnek számít. A házigazda kertvárosi egyesületet két csapat képviseli majd. Czuk Henrik elmondta, hogy a résztvevők mellett a lebonyolítási rendszerben is lesznek majd újdonságok.
     Idén először nem a szokásos kiesési rendszer alapján zajlanak majd az események, hanem a 18 csapat előbb három hatfős csoportban körmérkőzéseket játszik, majd a csoportok első két helyezette az arany-, a második két az ezüst-, a harmadik két csapata pedig a bronz csoportba kerül, ahol a másik két csoport hasonló helyezettjeivel küzd majd meg a csoporton belül helyezésekért. Ennek köszönhetően minden gyerek több játéklehetőséghez juthat majd. Az idei Future Cup-ot az MLSZ Budapesti Igazgatósága mellett az önkormányzat is támogatta. Elsősorban a létesítmény biztosításával. A tornát már az MLSZ által építtetett új nagyméretű műfüves pályán (illetve egy másik pályán) bonyolítják le. A létesítményt pedig ezzel a tornával kívánják felavatni.
     A szervezők több sztárvendéget is várnak az augusztus 21-22-i tornára. A döntőt remélhetőleg idén is a Kassai Viktor – Vámos Tibor bírópáros vezeti majd. A két szakember egészen a 2010-es világbajnokságig együtt dolgozott, ahol többek között a vébédöntőnek is beillő Németország – Spanyolország elődöntőben is közreműködtek. Rajtuk kívül meghívott vendég lesz a nyáron hazatért Fradi-legenda, Gera Zoltán is, aki angliai légióskodása idején többek között a Fulham-ben is játszott, sőt a vezérletével az angol kiscsapat 2010-ben az Európa Liga döntőjébe is bejutott. És ugyancsak a díszvendégek között köszönthető majd az FC Budapest és a Future Cup állandó „arca”, a jelenleg az NB I-es Dunaújvárost erősítő védő, Szekeres Adrián is.
     Hogy az MLSZ kit delegál majd a pályaavatóra, azt lapzártánkig nem sikerült megtudni, de a világhírű JOMA cég megbízásából a lelátón remélhetőleg felfedezhetjük majd az egykori válogatott újpesti kapust, a sokáig Spanyolországban légióskodó Szendrei Józsefet is. A torna díjátadásában várhatóan részt vesz majd Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester és Lovász Tamás, a Budapesti Labdarúgó Szövetség főtitkára is.

                                                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez