Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665266
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. augusztus 21.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Három személyautó karambolozott július 8-án a Stefánia út és Thököly út sarkán, egy könnyű sérültet a helyszínen láttak el a mentők. A tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették.
Július 13-án este 7 órakor a Hungária körút 97-nél teljes terjedelmében égett egy Peugeot 607-es motortere. Károsodott a szélvédő és az utastér is. Az oltást porraloltókkal a Zuglói Polgárőrség és a BKV-s buszsofőrök kezdték meg, a munkát a tűzoltók fejezték be. Személyi sérülés nem volt.
A Mogyoródi út 32. előtt két személyautó ütközött össze július 17-én 11 óra előtt. A raj áramtalanított, egy személyt a mentők kórházba vittek.
Július 22-én éjjel 2 órakor a Kacsóh Pongrác úti felüljárón egy Mercedes tehergépkocsi által vontatott pótkocsi borult fel. Károsodott az alváz, a vonóhorog felfüggesztése és a felépítmény, egy közlekedési tábla pedig kitörött.
Augusztus 2-án 19 óra előtt munkagödörbe hajtott egy Suzuki Swift a Hungária körúton. A kocsit a tűzoltók emelték ki, személyi sérülés nem történt.

Égő sufni

A Kövér Lajos utca 19-ben kigyulladt egy fatároló sufnirekesz július 15-én 22 óra körül, a lángok veszélyeztették a többi tárolót is.

Halál a metróban

A Puskás Ferenc Stadion metrómegállóban rosszul lett, majd a sínek közé esett és meghalt egy külföldi személy július 15-én este. Szerelvény akkor nem járt ott, a mentők lejutását a sínek közé a tűzoltók biztosították.

Szeméttüzek

A Németpróna utca elején felügyelet mellett szemetet égettek július 16-án késő este. A szabálytalankodók a raj kiérkezése előtt eloltották a tüzet.
Július 18-án este a Mexikói út 36-nál öt négyzetméteren égő, összehordott szemetet egy puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal oltottak el a tűzoltók.
Szintén e nap a Mexikói út 21-nél 50 négyzetméteren égő aljnövényzetet oltottak el egy D-sugárral.

Gondatlanság

Július 20-án délben egy Jurisics Miklós utcai családi ház garázsa mellett száraz fenyődeszka izzott, füstölt, amit a raj egy puttonyfecskendővel eloltott. A tűz oka gondatlanság volt.

CO-gáz

Egy Fogarasi úti, harmadik emeleti lakásban bejelzett a CO-jelző július 20-án délután. A tűzoltók veszélyes gázkoncentrációt nem tudtak kimutatni, a Gázművek viszont már igen: a gázkészüléket lezárták, a raj szellőztetett. Az orvos egy főt a helyszínen megvizsgált, mérgezést nem tapasztalt.

Fakárok

Az Egressy út 110. előtt 3 méteres faág a járda fölé hasadva lógott július 21-én, a raj fűrésszel, kézi erővel távolította el. Késő este a Gizella út 17-nél két személyautóra dőlt négyméteres fát távolított el a raj kézi erővel.
Július 23-án a Stefánia út elején 15 méteres, belül korhadt fa dőlt gyökerestől a kerítésre. Augusztus 3-án délelőtt a Hermina út 9-hez szólt a riasztás: egy lehasadt faág jelentett veszélyt a gyalogos forgalomra.

Lógó táblák

A Gyarmat utca 93. alatti lakóház függőfolyosójának aljára ragasztott hungarocell-táblák lazultak meg balesetveszélyt okozva. A raj július 23-án délelőtt kézi erővel távolította el a lógó darabokat.

Lakásfelnyitások

Egy Szikszó parki, földszinti lakást hozzátartozói kérésre tört fel a raj július 28-án délután. Bent egy feltehetően elhunyt személyt találtak, a raj a helyszínt átadta a rendőrségnek.
Augusztus 2-án hatósági felkérésre egy Zsálya utcai lakásba hatoltak be a tűzoltók.

Zárlat

Augusztus 1-én éjjel egy Egressy úti Spar áruház előterében füstölt, elolvadt az elektromos hosszabbító kábel, két hűtőszekrény műanyag borítása is károsodott. A tűzoltókat fél kettőkor riasztották.

 

XVI. kerület

Kutyatragédia

Egy Géza utcai háznál a kerti medencébe esett és nem bírt onnan kijönni a házőrző; mire a tűzoltók kiértek, megfulladt a vízben július 9-én kora reggel.

Fakárok

Július 11-én délelőtt fűrészeltek szét egy tövestől kidőlt fát az úttesten az Árpádföldi út 56. előtt.
Július 14-én reggel az Akácfa utca 113-hoz történt kivonulás, ahol egy nyolcméteres faág telefonvezetékre hasadt, károsítva az elektromos kábel rögzítését is.
Másnap a Ballada utca következett; itt egy fa a kerítésre és a járda fölé dőlve veszélyeztette a gyalogos forgalmat.
Július 27-én kora délután a Simongát utca elején úttestre hasadt, ötméteres faágat távolítottak el. Nem sokkal később egy vezetékre és épületre dőlt 10 méteres fát fűrészeltek szét XIV/létra segítségével.
Augusztus 1-jén reggel a Színjátszó utca 30-hoz ment ki a raj, ahol egy diófa kétméteres ága egy Renault Thalia típusú kocsira esett.

Betegmentés

A mentők kérésére július 13-án éjjel egy sérült személyt hoztak le a tűzoltók Szent Imre utcai, első emeleti lakásából létra segítségével.

Sínekre hajtott

Július 13-án éjjel 2 óra 27 perckor riasztották a rajt a Veres Péter út 64-hez, ahol egy személyautó a HÉV-sínekre hajtva fennakadt és forgalmi akadályt képezett. A BKV embereivel együtt vontatták le a sínről a kocsit, vezetőjét átadták a rendőrségnek.

Épülettűz

Augusztus 1-jén reggel egy Mészáros József utcai ház udvarán lévő 15 négyzetméteres melléképület teljesen kiégett. A tűzoltók egy C-sugárral oltottak, senki nem sérült meg.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez