Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601570
   « Vissza

„Ha valami jó kell…” – a Veranda Delikátból

 « Cikkek és hírek 
2014. július 16.
 

kepfile

     „A mai világban nem lehet egy lábon állni. Nekem is van egy munkám, gazdasági vonalon dolgozom, és van egy hobbim, amely egy megvalósult tinédzserkori álmom.” – meséli Edina, akinek harmadmagával sikerült a hajdani álmot kicsit továbbgondolva valóra váltani, amely akkor csupán egy romantikus kávézó lett volna… A Veranda Delikát azonban több, mint kávézó.

kepfile

     Az Újszász út 43. szám alatti hajdani festékbolt évekig állt üresen, mikor Edináék rátaláltak, és a lerobbant épületet teljesen újjávarázsolták. Az üzletbe lépve kellemes harmónia lengi körbe a vendéget. A tágas térben a múlt és jelen találkozása: a szakma szeretetéből felújított régi bútorokon az árukészlet stílusosan elrendezve, a vásárlót az első látvány után a friss kávé és a frissen sült pékáru ínycsiklandó illata vonzza beljebb. Edina és barátnője (egyik üzlettársa) egyöntetűen vallják, hogy ha valaki valamiben nagyon hisz, azt meg kell csinálni, mert annak sikerülnie kell. Ez a vállalkozás is így indult: a tulajdonostársak nagyon hittek benne!
      A több lábon állás a Veranda Delikátra is jellemző. Egyik profil a kávézó, ahol a gondosan megválasztott brazil kávé teljesít szolgálatot, de nem akárhogy! Még zölden érkezik hazánkba az „ültetvényszelektált” (a kiválasztott ültetvényekről származó) nemes kávé, amelyet itt pörkölnek frissen Magyarországon. Ha ízlik, a kávékülönlegességeket ízléses csomagolásban meg is lehet vásárolni, és a csomagoláson még az ültetvény neve is fel van tüntetve, ahonnan származik. Ha beül a vendég egy kávéra, választhat hozzá friss péksüteményt, de helyben készített finom szendvicset is. További kínálatuk a frappék, fagyikelyhek, a teának hódolók pedig a minőségi Julius Meinl teák gazdag kínálatából választhatnak. Ha inkább frissítőre vágynak, vagy húszféle limonádét tudnak itt frissen elkészíteni, mint például epres, hibiszkuszos, bazslikomos… (egy cserép bazslikom az ablakban türelmesen viseli, hogy levelei fenséges italok zamatát szolgálják).

kepfile

    Másik profil, amely szorosan kapcsolódik az előzőhöz: a pécsváradi Aranycipó pékség kínálata, amely stabilizálók és ízfokozók nélkül is olyan finom, hogy másnap is bejön érte a vásárló (meg jövő héten is…) Míg a kenyér – amelynek különleges kemence kell – naponta érkezik, a péksütemények félkészből helyben sülnek készre, ezért mindig frissek, ropogósak.
      A harmadik profil a Delikát, amelynél a tulajdonosok fő elve az, hogy olyan magyar termékeket engednek a polcaikra, amelyek nincsenek tele adalékokkal, amelyeket ők maguk is szívesen tesznek a család asztalára. Ezeket a különleges minőségű magyar termékeket az országot járva, kézműves vásárokon válogatták össze. A magyar kistermelők összefogására vall, hogy egymást is ajánlották az üzletbe. Érdekesség, hogy a termelők büszkék arra, hogy „ilyen szép üzletben” árulják az ő termékeiket. A tulajdonosok pedig büszkén vallják, hogy itt a Kertvárosban, az ő szűkebb hazájukban hoztak létre egy olyan színvonalú helyet, amely egyébként a Belvárosban vagy Budán is elismerést érdemelne. Ezt a vásárlók is nagyra értékelik – különösen azért, mert ráadásul a kertvárosi pénztárcához igazodik…
     A delikát részleg kínálatának felsorolására nem vállalkoznék, így a teljesség igénye nélkül szemezgetek: kézműves tejtermékek, Békéscsabáról hagyományos sertésszalámik – különlegesség a szürkemarha és vizibivaly szalámik. Aztán olyan kézműves kuriózumok, amelyek nem találhatók meg az ABC-k polcain: méz és különböző mézkrémek, bor- és balzsamecet, gyümölcsborok, mesterszakácstól „csíkoslekvárok”, hagyományos recept szerint készült „Nagypapa lekvárja”, lekvárok és szörpök az Őrségből, Maya szörpkülönlegességek, Herbateák, és a már említett Julius Meinl teák is megvásárolhatók. A soproni, tokaji és egri borvidékről kisbortermelők kézműves borai kaphatók. 60 féle adalékmentes fűszer közül válogathatnak a háziasszonyok, és nem kell szakboltba menniük, ha glutén-mentes lisztet vagy termékeket szeretnének vásárolni, itt egyre nagyobb a választék. Felkészültek arra is, hogy az itt kapható ízléses csomagolású termékekből helyes kis csomagot készítsenek, ha valaki ajándékban gondolkodik.

kepfile

     Végül, de nem utolsó sorban a Veranda Delikátnak egy helyes kis terasza is van, ahol ötletes, raklapokból készült bútorok szolgáltatják a kényelmet. A gyerekes családokra is gondoltak, homokozó, kerti játékok és hamarosan egy ping-pong asztal is várja őket. Van olyan vendégük, aki koradélután kényelembe helyezi magát egy könyvvel itt a teraszon – egy frissítő, kávé vagy tea társaságában –, és csak este, a záráskor távozik. Egyre nagyobb a kultusza a színvonalas kis üzleteknek, és ha valaki szereti, hogy szívesen fogadják – s a szó hagyományos értelmében kiszolgálják –, látogasson el a Veranda Delikátba. Én megtettem, és jó szívvel ajánlom Önöknek is: „Ha valami jó kell!                                                            Szőke Kati

kepfile

Veranda Delikát • 1165 Bp. Újszász út 43. (A Jókai útnál)
Az üzlet előtt jó parkolási lehetőség!
Nyitva: H-P 6-19, Szo: 7-13 óráig • Előrendelés: 06-1-501-5726
Facebook: Veranda Delikat • Free WiFi

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez