Hozzávalók: 2 db kis, töltenivaló tök, 35 dkg gomba, 3 db keménytojás, 1 db nyers tojás, 1 db tojássárgája, 2 evőkanál zabpehely, 3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1-1 db paradicsom és TV paprika, 3 dl tejföl, só, ecet, kiskanálnyi pirospaprika Két evőkanál olajon, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, paprikát, sózzuk, és 2 dl vízzel 1 óra hosszat pároljuk (a vizet közben pótolgatjuk). Végül fedő nélkül zsírjára sütjük, megforgatjuk rajta a felkockázott gombát és lefedve addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. A tűzről levéve belekeverjük a zabpelyhet, egy nyers tojást, és a felkockázott keménytojásokat, ha kell, sózzuk. A tököket hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük és forró, ecetes vízben 5 percig főzzük. Levét lecsurgatjuk, egy evőkanál olajjal kikent tűzálló tálban üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük. Megtöltjük a gombás töltelékkel, leöntjük a maradék tejföl és a tojássárgája keverékével, és sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánunk! |