Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598058
   « Vissza

Bronzérmes szumobajnok a kerület jegyzője

 « Cikkek és hírek 
2014. július 16.
 

kepfile

Ancsin László a dobogó harmadik fokán, maga előtt nemzeti színű lobogót tartva – világversenyen ez volt a legjobb egyéni szereplése

      Nem érdemes Ancsin László jegyzővel ujjat húzni, mert a hivatal vezetője már nem először bizonyította, hogy 45 esztendős kora ellenére kiváló erőben van. A civilben a Magyar Szumó Szövetség elnökeként tevékenykedő egykori válogatott kerettag birkózó június közepén Bulgáriában járt, ahol Samokovban rendezték a korosztályos és senior Szumo Európa-bajnokságot. Egy sportvezetőtől természetesen elvárható, hogy sportága legjelentősebb versenyén személyesen képviselje a magyar színeket, a kertvárosi jegyző azonban nemcsak sportdiplomataként, hanem versenyzőként is akkreditálta magát a sporteseményre.
     Az ukrán – orosz konfliktus miatt több volt szovjet tagállam szumósai is távol maradtak a rendezvénytől, de a magyar csapat sem a legerősebb összeállításában utazott a bulgáriai helyszínre. A hazai szumósok versenyeztetése egyelőre még nehezen megoldott, a sportolók jobbára önköltséges alapon vesznek részt a versenyeken, és ezt nem mindenki tudja vállalni. A bolgár EB-t egy vállalkozó ugyan szponzorálta – a magyar csapat egy XVI. kerületi busztársaság járművével utazhatott Samokovba –, ennek ellenére magyar szempontból több súlycsoport is hiányosnak bizonyult.
    Többek között a seniorok 100 kg-os súlycsoportjában is ez volt a probléma, ám Ancsin László, aki masters birkózóként már egy jó ideje edzésben volt, úgy döntött, megpróbálkozik felvenni harcot a nála jócskán fiatalabb ellenfelekkel.
     A 100 kg-os súlycsoportban hét induló volt, a kerületi jegyző az első fordulóban egy angol ellen győzött, majd nagy csatában kikapott egy hollandtól, végül mérkőzés nélkül jobbnak bizonyult egy németnél. Ez pedig azt jelentette, hogy az Európa-bajnokságon egy bolgár szumóssal közösen a bronzérmet szerezte meg. Ancsin Lászlónak ez volt a legjobb egyéni szereplése világversenyen, így elégedetten utazhatott haza.
     A jegyző elégedettségére azonban nemcsak saját, hanem a kertvárosi szumósok szereplése is okot adott. A Kertváros SE versenyzői közül Ferencz Brigitta az U14-es és az U16-os korosztályban is aranyérmet szerzett, az U18-ban ezüstérmes volt, a junior lánycsapattal pedig szintén első lett. A testvére, Ferencz Sándor az U16-ban állhatott a dobogó legfelső fokára. Mellettük még korosztályos szinten két kertvárosi bronzérem született (Gazdag Mátyás és Pap Arnold), illetve egy ezüst (Pap Arnold az U21-es csapat tagjaként), a felnőttek közül azonban egyedül Ancsin László állhatott fel a dobogóra.
                                                                                                                           Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez