Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602824
   « Vissza

MTV, Origo, Süsü, Tádé – mi a közös bennük?

 « Cikkek és hírek 
2014. június 4.
 


Lányom „bőrén” teszteltem, tényleg olyan izgalmas-e a médiatábor, mint ahogy Benedek Ági kolléganő immár bő évtizede beharangozza. Kata emlékezetes élményekkel telve ért haza, csakúgy mint a táborvezető, akinek írását – kedvcsinálóként az idei táborhoz – az alábbiakban olvashatják. (Szerk.)

kepfile

     Média: ezerarcú világ… Vannak az ismertek, a nagyok, a bulvárban lubickolók vagy épp unalomba fúlók… és vannak a kicsik, a civilek, az ingyen munkálkodók. A rétegeket kiszolgálók, az igazi értéket közvetítők. Például a csak az interneten hallható rádiók.
     A médiatábor csapata egy egész délutánt töltött el az alternatív kultúra egyik központjában, mely befogadó és sokszínű. A csak nívós zenét játszó, Zuglóban működő Muzsikus Rádión kívül – ahol élő műsorban szerepeltünk – ellátogattunk Magyarország egyik legnagyobb internetes hírportálja, az Origo szerkesztőségébe is. A diákok egyetlen kérdését sem vette félvállról a főszerkesztő-helyettes, így az is kiderült, hogy miniszoknyás női riportereknek nagyobb eséllyel adnak interjút vezető beosztású politikusok.
     A Magyar Televízió hírgyártó bázisán sokaknak jelentett nagy élményt a hatalmas jelmeztár, hiszen közkedvelt mesék figuráival, Süsüvel, Mazsolával, Tádéval találkozhattak.
Számos területről kiemelkedően sok szakember fogadta el meghívásunkat, így átlagban napi két vendéggel beszélgettünk a Gellért-hegyi bentlakásos táborban. A budai arborétumban sétáltunk Kovács Tibor zoológussal, aki az eltűnő természeti értékekre, s ebben az újságírók felelősségére hívta fel a figyelmet. Ipper Péter évtizedeken át dolgozott külföldön, többek közt Ausztráliában az SBS rádió- és televízió-társaság vezető hírszerkesztője volt. Most bölcs „nagyapaként” próbálta helyre tenni a fiatalok agyában megtapadt magyar sztereotípiákat. A világjáró Herczeg Ferenc – aki fordító, tolmács és újságíró – oroszországi útjairól vetített fotókat és mesélt sokszínűen.
   Séllei Zsanett fotós profi előadást tartott a fényképezésről és a fotósélet buktatóiról, aztán címlapfotókat készítettünk, melyeket a szakember kielemzett. Gimesi Dóra író, dramaturg, a Kossuthon futó Időfutár című ifjúsági rádiójáték egyik alkotója nemcsak izgalmasan ír, de előadónak is emlékezetes. Vele nagy nevetések közt gyakoroltuk, eljátszottuk, hogyan kell felépíteni egy-egy szereplő karakterét, hogy az ne legyen sablonos. Réz György és Fernbach Erika, a sziget.hu szerkesztői a fesztiválvilág titkaiba avattak be bennünket. Dávid Ferenccel, a Kék Pont drogprevenciós alapítvány koordinátorával izgalmas beszélgetés alakult ki, melyben szóba került az alkohol- és a dohánylobbi is.
  Az évtizedes hagyománynak megfelelően forgattunk és vágtunk rövidfilmeket, melyek láthatók a http://mediatabor.uw.hu oldalon.
     Annyi élmény ért bennünket – táborvezető felnőtteket is – egy hét alatt, mint máskor egy év alatt! Aki velünk szeretne elmerülni a média világában, idén június 23-29-ig teheti meg budapesti táborunkban, mely választhatóan bentlakásos vagy bejárós.

                                                                                                                                               Benedek Ágnes

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez