Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600745
   « Vissza

Novák Dezső emlékére fociztak

 « Cikkek és hírek 
2014. június 4.
 

kepfile

     Alig pár hónapja annak, hogy felavatták a rákosszentmihályi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola új, műfüves sportudvarát. A decemberi ünnepségen a magyar labdarúgás két jeles képviselője, a kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső és a legendás kapus, dr. Géczi István is jelen volt. A két Fradi-legenda egy közösen aláírt labdát ajándékozott a kertvárosi olimpiai iskola közösségének.
     Akkor azonban még senki sem gondolta, hogy Dezső bácsi ezzel a gesztussal búcsúzott a közélettől. Nem sokkal később ugyanis kórházba került, ahol hiába kapta a legjobb kezelést, február 25-én végleg itt hagyott bennünket. A barátok és ismerősök nem feledkeztek meg róla, és a halálát követően alig több mint két hónappal – az országban elsőként – már labdarúgótornát rendeztek az emlékére.
     A Novák Dezső Labdarúgó Emléktorna Tóth Andrásnak, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola igazgatójának az ötlete volt, aki egyrészt hagyományt kívánt teremteni, másrészt így szeretett volna tisztelegni a Kertváros díszpolgárának emléke előtt. A tornát az olimpiai iskolák 7-8. évfolyamos diákjai számára hirdették meg. Előtte azonban közösen megkoszorúzták a néhai világválogatott emléktábláját. Az eseményre meghívták Novák Dezső özvegyét és a már említett játékostársat, dr. Géczi Istvánt is. A Kertváros önkormányzatát dr. Csomor Ervin alpolgármester és Ancsin László jegyző, a Magyar Olimpiai Akadémiát pedig dr. Jakabházyné Mező Mária képviselte.
     A nyolc csapat 2×10 perces körmérkőzéseket játszott egymás ellen. A meccseket pedig Surányi Péter, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör tagja vezette. A torna végül abszolút zuglói fölényt hozott: az első a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium, a második a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a harmadik pedig a dr. Mező Ferenc Általános Iskola csapata lett. A legjobb kertvárosi együttes a Lemhényi Dezső gárdája volt, az 5-8. helyen pedig a házigazda Szent-Györgyi Albert, a Halassy Olivér, az erzsébeti Hajós Alfréd és a bernecebaráti Szokoly Alajos Általános Iskola csapata osztozott. Tóth András elmondta, az olimpiai iskolák kispályás labdarúgó tornáját minden esztendőben megrendezik, ám a torna névadója minden esztendőben más, egy a Kertvároshoz kötődő neves sportoló lesz.

                                                                                                                                           Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez