Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599932
   « Vissza

Különleges gyermekfoglalkozások

 « Cikkek és hírek 
2014. május 6.
 

kepfile

      Mátyásföldön tavaly nyitott meg az Életfa Egészségház, amelyben a nevéhez híven az ember az egészségével foglalkozhat – igen kellemes és kulturált körülmények között. Amikor a nyitás időszakában ott jártam, már működött a csontkovácsolás és masszázs (nyirokmasszázs, talpmasszázs, gyógymasszázs és Jádeköves masszázs) szolgáltatásuk, de Horváth Valéria, a vállalkozás egyik fő motorja – mint kisgyermekes anyuka – érintettsége folytán is mindenféle további terveket dédelgetett… Olyan foglalkozásokat szeretne szervezni, amely a gyermekek játékos fejlesztését szolgálja. Ezek a foglalkozások mára meg is valósultak, és igen jó hangulatban folynak. A „Csiri-Biri” tornán az 1-4 éves korosztály mozgásfejlesztése a cél, de a szülőkkel együtt mozoghatnak, ami külön élmény a gyermekeknek. Szórakozva, játszva tanulják meg a kezük-lábuk tudatos használatát, fejlődik az egyensúlyuk a koordinációs képességük, a különleges eszközök használata pedig élménnyé varázsolja a mozgást… A „Kisbogár” foglalkozás (négy éves korig) mondókákkal, dalokkal (ANGOLUL IS), zenével, hangszerekkel komplex fejlesztő hatású a gyerekekre, mivel itt rengeteg játékot, népdalt és kortárs dalt tanulhatnak, s ezzel változatosabbá teszik az otthoni játékot is.
     Mindkét foglalkozásra jellemző, hogy különleges, a hétköznapitól eltérő eszközök és mozgásformákkal ismerkedhetnek meg: mozgásfejlesztő-egyensúlyozó tölcsér, gördülő deszka, rácshinta ejtőernyő, stb. És ami nagyon fontos, hogy elkezd a gyermek közösségben „működni”, másokra is figyelni, de a szülő-gyermek kapcsolat is erősödik az egymásra figyelésben. Gálné Judit szülő a tapasztalatairól mesél: „A Kisbogárra és a Csiri-Birire járunk 3 éves kisfiammal, nagyon tetszenek, jó a hangulat. Kisfiam nagyon szívesen vesz részt, a gyerekeket is szereti. Szép a terem, a díszítés, azt is mindig megcsodálja. A tornaeszközök is nagyon jók, a tölcsérek, a nagylabdák, a kislabdák, szeret velük foglalkozni. Jártunk máshova is, de nem ragadta meg annyira, ide viszont nagyon szeret járni. Mondja is, hogy menjünk… Szívesen csinálja a feladatokat, nagyon tetszenek neki az eszközök, a zene, a gitár, a furulya, a sok szórakoztató mozgás… meg vicces is!”

kepfile

A Csiri-Biri foglakozást vezeti Tejfalussy Katica

     A szülők részére pedig Elsősegély tanfolyamot tartanak (legközelebb május 31. és június 1. valamint a június 14-15-i hétvégeken), amelyen olyan információkat és gyakorlati tanácsokat adnak át a szülőknek, amely nagyobb biztonságot nyújt a mindennapi helyzetek megoldásában.

kepfile

Gál Tomi ismerkedik a furulyával. A foglalkozást HolicsRéka vezeti

    Egy személyes tapasztalatot szeretnénk itt megosztani az olvasókkal: „A férjemmel azért vettünk részt az elsősegély tanfolyamotokon, mert elsőgyermekes szülőként nem sok tapasztalatunk volt a gyerekbetegségek kezelésében. Hiszen hiába veszünk légzésfigyelőt, ha nem tudjuk pontosan mi a teendő, ha a gyermek nem lélegzik. De persze bármilyen gyerekkorban előforduló betegség kezelése is érdekelt minket, emlékszem még egy sima lázcsillapítás kapcsán is elég sokat kérdeztünk a többi szülővel vagy kismamával együtt. Mindezekről nagyon kézzelfogható tudást kaptunk nálatok. Nagyon tetszett nekünk, hogy lehetett egy speciális babán gyakorolni a lélegeztetést, és hogy minden felmerülő kérdésünkre választ kaptunk Magditól, na és a hangulat is olyan családias volt, nem feszengtünk, bármit meg mertünk kérdezni.”– mondja Túry Gábor és Krúdy Emese. A személyes tapasztalat mindennél többet ér!

kepfile

Életfa Egészség Ház • 1165 Bp. Csenkesz u. 45.
Bejelentkezés és információ: 06-70-347-5077

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez