Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599810
   « Vissza

Delfin magyar-angol kétnyelvű óvoda a Delfin uszodában

 « Cikkek és hírek 
2014. április 2.
 

kepfile

     Ki ne ismerné a csömöri Delfin uszodát, amely immáron 16 éve ad helyet az úszásoktatásnak már két hónapos kortól gyereknek, felnőttnek, vagyis bárkinek, aki biztonságban szeretné magát érezni a vízben, vagy akár fejleszteni, finomítani szeretné már meglévő úszástechnikáját.
     Ám azt nem olyan sokan tudják, hogy az uszoda mögötti épületben egy két anyanyelvű – angol-magyar – óvoda is működik már több éve. Erről beszélgetünk Barviczné Csillával, a Delfin uszoda és óvoda vezetőjével és megálmodójával. A gyermekekkel két – csak angol nyelven beszélő – pedagógus és egy angolul is beszélő magyar óvónéni foglalkozik. A rendszeres óvodai foglalkozások is angol-magyar nyelven folynak – az iskolaelőkészítő foglalkozások magyar nyelven –, valamint a mindennapi tevékenységekben is folyamatosan „ragad” rájuk az angol nyelv. Természetesen nem hiányozhatnak ilyen környezetben a sportfoglalkozások sem: a heti háromszori úszás, valamint lovaglás, télen a sí és a korcsolya. A testi edzés mellett az agy tornája a sakk, itt erre is kapnak a gyermekek rendszeresen lehetőséget. Már mini csoport is indul, ahova 2,5 éves kortól várják a gyermekeket. Ők egy nyugodtabb, külső programok nélküli, bensőséges légkörben fejlődhetnek a kétnyelvű környezetben. Náluk nagy jelentősége van a passzív szókincsnek is, amely mélyen beépülve alapozza meg a nyelvi tudást a játékon és a napi tevékenységeken keresztül. Természetesen az úszás nekik sem maradhat ki az életükből, hiszen az óvoda célja az idegen nyelv mellett a sport beépítése a gyermek mindennapjaiba, és nem utolsó sorban a rendszeres mozgás megszerettetése, életminőségének javítása.

kepfile


     Az óvoda hangulatos udvarán hatalmas homokozóban egy bonyolult fa-mászórendszer biztosítja a gyermekek mozgásfejlődését – többek között –, de az épületen belül is találunk egy aprócska csúszdát, amelyen lecsúszva műanyag golyók közé huppanva tapasztalhatják meg a gravitációt… A hangulatos falfestmények pedig – amelyek az épület szinte minden belső falát borítják – nemcsak mesevilágot varázsol a gyermekek köré, hanem restaurátorok művészi alkotásaként nem mindennapi esztétikai élményt is nyújt.
     Az Amerikából, Kanadából érkező, magyarul egyáltalán nem beszélő pedagógusok jelenléte pótolhatatlan az angol nyelv anyanyelvi szintű elsajátításában. Bizonyíték erre, hogy legutóbb az egyik sokszoros túljelentkezésű kéttannyelvű iskolába két gyermekük is felvételt nyert.
Csilla a gyermekek számára egy olyan intézményt álmodott meg, ahol életkori sajátosságaiknak megfelelően bontakoztathatják ki képességeiket, felesleges kudarcok nélkül, eredményre törekedve – játszva, mozogva, jókedvűen.
    – Amennyiben nem mindennapi élményeket szeretne biztosítani csemetéjének, akkor nálunk vidám, kiegyensúlyozott, boldog gyermekkort tudhat magáénak.
     Várva vár a Delfin ovi minden apróságot!!!

          kepfile

Delfin Magyar-Angol Kétnyelvű Óvoda – Delfin uszoda • Csömör, Petőfi S. u. 29.
Tel: 06-30-539-0883 • www.delfinuszoda.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez