Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599867
   « Vissza

Számítógépek, melyeket ellep a víz

 « Cikkek és hírek 
2014. április 2.
 


     Rengeteg számítógépen Windows XP operációs rendszer, s a gépek tulajdonosai rövidesen egy üzenetet olvashatnak a monitoron: az XP frissítését a Microsoft április 8-i határidővel befejezi. Takács Zoltán, a TZteam vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az XP operációs rendszer alatt futó gépek a frissítés elmaradását követő fél éven belül nagy valószínűséggel teljesen használhatatlanokká válnak – persze csak akkor, ha a tulajdonos csatlakozik azokkal az internetre. Egy magányos gépnek, ami mondjuk egy telefonközpontot vezérel, semmi baja nem lesz, de az internetes kapcsolat a frissítetlen gépek teljes elfertőződését okozza.
     Sokan nem tudják, de az operációs rendszereket a hackerek folyamatosan feszegetik, keresik rajtuk a biztonsági réseket. A digitális rendszerek pedig olyanok, hogy azok feltörése csak idő kérdése. A Windows az XV 2001 októberi megjelenése óta folyamatosan figyeli a felfedezett biztonsági réseket, és állandó frissítéssel gondoskodott ezen rések betöméséről. Ez olyan, mint a szivárgó hajótest – ha nem tömködik folyamatosan a réseket, akkor mindent ellep a víz.
     Ahogy megszűnik az XP frissítése, a hackerek egyre több rést fedeznek majd fel, s a gépbe az internetes hálózaton át bejutva azt csinálnak ott, amit akarnak. S hogy mit akarnak, azzal kapcsolatban senkinek nem lehetnek illúziói. Olyan hírek is járnak, hogy a Microsoft az utolsó frissítés alkalmával alaposan odatesz az op-rendszernek, de ezt a hírt a TZteam-nél nem tudták sem cáfolni, sem megerősíteni. Azt viszont elmondták, hogy a Win8 operációs rendszer felbukkanásától a legújabb laptopokat már nem lehetett Win7-es operációs rendszerrel telepíteni, mert nem volt hozzá megfelelő driver – ez pedig azt bizonyítja, hogy a Microsoft eléggé agresszív tud lenni, ha el akar adni egy újabb operációs rendszert.
     A régebbi gépek tulajdonosai is lépéskényszerben lesznek, várhatóan a nyáron, de ennek pontos időpontját a fórumokról is megtudhatják – ott szokták ugyanis megírni a tagok egymásnak, hogy: már nekem sem működik a gépem... A Microsoftnak jelenleg a Windows 7-es és 8-as operációs rendszere fut, mégpedig 32 bites és 64 bites kivitelben. Ez úgy hasonlít egymásra, mint az autóút és az autópálya. Aki új gépre szán 80-120 ezer forintot, arra 64 bites operációs rendszert érdemes telepíteni, amivel a legkorszerűbb szolgáltatásokat élvezheti a tulajdonosa. Használt, felújított gépek 30 ezer forinttól kaphatók a TZteam-nél, ezekre természetesen 32 bites operációs rendszer célszerű telepíteni. Két- vagy négyprocesszoros gépek bizonyos feltételek mellett elbírják a 64 bites operációs rendszert, azon a felhasználó HD minőségben nézheti a videóját – ilyen gépek 60 ezer forint körüli áron kaphatók. Olyan megoldás is lehetséges, hogy az ügyfél meglévő gépét kicsit feltunningolják a TZteam-nél, és telepítenek rá egy alkalmas operációs rendszert.
     Egyre népszerűbb a TZteam Klubtagság, s talán nem véletlenül! A klubtagok ugyanis jelentős segítséget kapnak az XP rendszer migrációja kapcsán is: az új gépen ugyanott találják majd meg az összes dokumentumukat (levelek, fényképek, egyebek), mint ahol a régi gépen volt, s mindezt a szolgáltatást a klubtagoknak járó jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe.

TZteam Számítástechnikai Szaküzlet, Szerviz és Webáruház
1161 Bp. Rákóczi út 48. • Tel/fax: 406-4444, 30/989-2093
E-mail: sales@tzteam.hu • Web.: www.tzteam.huH-P 9-18, Szo 9-13-ig

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez