Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663425
   « Vissza

Hamarosan megnyílik a Baross Egészségközpont

 « Cikkek és hírek 
2014. április 2.
 

kepfile

    A Baross Egészségközpont egy teljesen átépített, felújított komplexum a XVI. kerület szívében. A több mint kétezer négyzetméteres alapterület lehetővé tette, hogy egy minden igényt kielégítő gyógyászati központ jöjjön létre, megoldást kínálva az egészség megőrzésére, fejlesztésére, a betegségek és egészségkárosodások megelőzésére, gyógyítására. Kitüntetett szerepet kapott a mozgásszervrendszer egészsége. A megvalósítás kulcsa a különböző szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező tulajdonosi és vezetői gárda összehangolt munkája.
     A mai elkényelmesedett életmód következtében egyre kevesebb mozgás tarkítja mindennapjainkat. A most nyíló Baross Egészség­központban a fentieken túl még egy igen nehéz feladatot igyekeznek felvállalni: a szemléletváltást, és a figyelem összpontosítását az egészség­tudatosság fontosságára.
    Szakirányú tevékenységeik mellett – mint például gyógytorna, gerinctorna, funkcionális tréning – céljuk a rendszeres testmozgást végző emberek táborának növelése. Ennek érdekében mozgásos-, egészségnevelő programokkal, szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, nyílt napokkal igyekeznek a központ munkatársai minden korosztályt megszólítani.
   Ügyfeleikkel együttműködve, a céljukhoz és az egészségi állapotukhoz igazodva kínálnak testedzési szolgáltatásokat, terápiás eljárásokat, melyet a szakorvosi, edzői felügyelet és állapot-kontroll tesz eredményessé, kézzelfoghatóvá. A különböző részlegek közötti szoros együttműködés biztosítja, hogy ügyfeleik valóban egy komplex szolgáltatás keretébe, irányított formában váljanak egészségesebbé, aktívabbá, egészségtudatosabbá, vagy épüljenek fel egy-egy betegségből, szabaduljanak meg mozgásszervi problémáiktól.
     A Baross Egészségközpont fitnesz részlege kiválóan egészíti ki a gyógyászati részleg tevékenységét, de önállóan is biztosítja a testmozgásra vágyók teljeskörű kiszolgálását. Magasan képzett, tapasztalt edzők segítenek nekik abban, hogy az egészségi állapotuknak megfelelően célorientált edzéseket végezhessenek.
     A csoportos foglalkozásokat úgy tervezték, hogy mindenki megtalálja az igényének megfelelő mozgásformát az intenzív edzésektől kezdve a stresszoldó tréningekig.
    A gyógytornász részleg kialakításakor az volt a cél, hogy azokat a terápiás módszereket fogják össze egy helyre, amelyek vagy teljesen hiányoznak az állami egészségügyi intézményekből, vagy csak hosszú várakozási idővel lehet hozzájutni. A Baross központ szolgáltatásai kiterjednek a játékos fejlesztőtornától a várandós tornán keresztül a reumatológiai és más mozgásszervi megbetegedések komplex fizikoterápiájára is. A különböző terápiák és tartásjavító tornák fontos szerepet kapnak a megelőzésben, amely az Egészségközpont céljai között az egyik legfontosabb. Lehetőség van a csoportos foglalkozások mellett egyéni edzésekre is, amelyen személyre szabott személyre szabott életmód tanácsokat is kaphatnak a vendégek. A gyógymasszázs hasznos kiegészítője lehet az egyéb terápiáknak.
     S végül, de nem utolsó sorban, az egészségközpont gyógyászati részlegén, a reumatológián a mozgásszervi panasszal rendelkezők szakorvosi vizsgálata, állapotfelmérése történik különböző diagnosztikai módszerekkel, illetve meglévő betegségük gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelése. A betegeknek komplex programot ajánlanak, és a gyógyulás folyamatában végigkísérik a megfelelő szakemberek.
    Az impozáns, teljesen megújult, legmodernebb technikai felszereltségű épület előtt bőségesen van parkolási lehetőség, de gyalogosan is könnyen megközelíthető, illetve a kerékpárral közlekedőket az udvaron tároló fogadja. A Baross Egészségközpont nem egy szűk réteget kíván megcélozni, pont ellenkezőleg! Mindenkit, aki csak egy picit is törődik egészségével – kortól és nemtől függetlenül. Aki idáig eljutott, és belép a kapun, az egészségközpont munkatársai gondoskodnak róla, hogy ezután többet foglalkozzon az egészségével – nem csak a helyreállításával, hanem a problémák megelőzésével, az egészség-megőrzés és -fejlesztés fontosságának felismerésével.

Baross Egészségközpont • 1165 Bp. Baross Gábor u. 40.
Tel: (1) 283-1354, 06-20-267-6183 • www.barosskozpont.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez