Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598094
   « Vissza

Jubileum a „szeretet – nyelvén” nevelő iskolában

 « Cikkek és hírek 
2014. április 1.
 


     „Kedves volt Tanáraim! Örömmel jöttem el volt iskolámba zongorázni. Bízom abban, hogy mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott a játékom. Szívesen eljövök máskor is, ha szeretnék, hogy szerepeljek. Köszönöm szépen a vendéglátást.” E. Ákos

kepfile

Az iskola diákjai és Tarnai Klára, a 20 éves tagintézmény vezetője a jubileumi ünnepségen

    Az emlékkönyv ezen soraiban megfogalmazott bensőséges hangulatú ünneplés zajlott 2014. március 14-én a Göllesz Viktor Általános Iskola Szent Imre utcai Beszédjavító Tagintézményében.
    Az iskola fennállásának 20. évfordulója alkalmából találkoztak a meghívott neves vendégek: Szatmáry Kristóf államtitkár, parlamenti képviselő, Kovács Péter polgármester, Dr. Csomor Ervin alpolgármester, Kovács Katalin tankerületi igazgató és a régi diákok, tanárok, szülők a mostani tanuló nemzedék képviselőivel. Megható volt a múlt – jelen – jövő találkozása néhány órára.
      Az iskola jelenlegi tanulói, pedagógusai „szeretetcsokorral”, egy kedves, szívhez szóló műsorral köszöntötték a vendégeket. Sok változást tapasztalhattak a látogatók az elmúlt évekhez képest. Az iskola épülete szebb, korszerűbb, modernebb lett, de a légkör, a harmonikus, szeretetteljes, nyitott, érdeklődő és elfogadó hozzáállás, szemlélet azonban változatlan maradt.
      A változatos műsor az iskola sokszínűségét, a magas szakmai színvonalát és annak eredményét mutatta be.
    A sokirányú szakmai képzettséggel rendelkező, széles látókörű pedagógusok úgy vélekednek, hogy minden gyermek egy csoda. Céljuk, hogy a tanulók adottságainak, képességeinek megfelelően megteremtsék az iskolában a lehetőséget a bennük szunnyadó tehetség kibontakoztatására.
    Itt mindenkiben megtalálják az értékeset, a jót. Mindenki tehetséges valamiben, minden gyermek egy csiszolatlan gyémánt, aki tanítói, nevelői keze között sugárzó és értékes személyiséggé formálódik – mondta Tarnai Klára, aki az iskola megalakulása óta tagintézmény-vezetője az iskolának.
     Az itt töltött évek alatt lehet kangoozni, jógázni, verselni, táncolni, gyönyörű kézműves alkotásokat készíteni, s a szép magyar nyelvünk helyes és biztos használatát elsajátítani.
     A visszatérő diákok meghatódva emlékeztek az itt eltöltött évekre, a széles folyosókra, a hatalmas tantermekre. Amikor átlépték az emlékek kapuját meglepetten látták, hogy a terek kisebbek lettek. Valójában ők „nőttek” a terekhez. Elmesélték, mennyi szép és kedves emlék él bennük mindarról, amit itt kaptak figyelmet, szeretetet, az ismeretek mellett emberi példamutatást, erkölcsi tartást. Megtanulták felismerni értékeiket, hinni és bízni önmagukban, s azt is, hogy kitartással, szorgalommal megvalósíthatók az álmaik.
     Ehhez kell ez az iskola, amely ezen a napon is megmutatta, hogy igazi „alma mater”, annak ellenére is, hogy csak néhány évig tanulhatnak itt a diákok.
     Az „öreg” diákok közül ma már többen jó nevű középiskolákban tanulnak, felsőfokú tanulmányokra készülnek. Ezen az ünnepi együttléten megerősítést kaptak, hogy a Szent Imre utcában van egy hely ahol ezután is mindig visszavárják őket, hogy együtt örüljenek az elért eredményeknek, sikereknek. Ez lehetőség számukra, ahol érezhetik, van egy közösség, ahol segítik őket a továbblépéssel kapcsolatos kérdéseikben, támogatást kaphatnak a felnőtté válás időszakában a társadalomba való beilleszkedésben.

kepfile

     Ady Endre sorait méltán idézhetjük e jubileum alkalmából:
„S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”
     (Ady Endre: ÜZENET EGYKORI ISKOLÁMBA)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez