Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657736
   « Vissza

Érdekes választási tudósítás

 « Események 
2014. április 1.
 

A választás napszámosai

Végefelé jár már a választási kampány, ami azért nagyon érdekes, mert az országos események jelentős visszahatással vannak a helyben történtekre. Ott van például az a teljesen példátlan eset, hogy a baloldali összefogás a plakátjain mindmostanáig egy másik, országos listát állító párt megnevezését használta. Az Összefogás 2014 a választások előtt két héttel az ország összes körzetében választási kifogást nyújtott be a névhasználat ellen. Így volt ez a XVI. kerületben is, és ha ez a beadvány nem lett volna, a helyi választási bizottság (a tetemes bírságok kiszabása után) teljesen feladat nélkül maradt volna – ezen kívül nem érkezett ugyanis egyetlen más beadvány sem.

Ellopták a nevét, de sebaj

Az Összefogás 2014 országos plakátok és szórólapok bemutatásával elpanaszolta, hogy a Mesterházy vezette ötpárti összefogás jogosulatlanul használja a nevüket, és kérte a választási bizottságot, hogy ettől tiltsák el. A bizottság előtt ez a dolog nem is volt kérdéses, de mivel itt nem helyi, hanem országos ügyről volt szó, így elutasították a beadványt, mivel ilyen horderejű kérdésben a Nemzeti Választási Bizottságnak van döntési joga.
Az Összefogás 2014-nek ez a beadvány valószínűleg olyan Mátyás-királyos húzása volt, hogy „hozok is, meg nem is”, hiszen nagyobb jót nem is tehetett volna vele a névválasztásban is bizonytalan baloldali tömörülés, minthogy a nevükkel teleplakátolja az országot. Még az sem kizárt, hogy a pártok tengerébe belezavarodott választópolgárok összehozzák nekik a parlamenti bejutáshoz szükséges öt százalékot.
A helyi választások egyetlen női résztvevője a Jobbik jelöltje. A köznyelvben (a könnyebb érthetőség kedvéért) csak KredencKrisztának becézett tünemény egészen egyedi módon kerülte el a nyilvánosságot. Mint született barna hajú, egyetlen napra szőkére varázsoltatta a haját, készítettek róla egy rakás választási fotót, s ezután szőkéből visszament barnába. A rengeteg plakát miatt az emberek agyába berögzül a szőke Kriszta, s azt keresi a Jobbik rendezvényeken. Polgármesterünk említette, hogy ő például egyáltalán nem bírta megtalálni, végül megkért egy jobbikost, hogy vezesse oda hozzá, mert be szeretett volna neki mutatkozni. Hiába, a női leleménynek csak a képzelet szabhat határokat.
Lelkesen dolgozik a körzetben Karácsony Gergő, akinek az egyéni mandátum elnyerése az egyetlen valódi esélye, mert igencsak hátra rakták az ötpárti közös listán. Aki figyelemmel kíséri Facebook profilját, az az emberi psziché egészen különleges megnyilvánulását veheti észre. Neki a XVI. kerület jórészt teljesen ismeretlen, ő az a tipikus titánszakember, akit úgy küldtek ide, hogy: ti tán tudtok vele valamit kezdeni. Itteni segítői telebeszélték a fejét, hogy ebben a fideszes kerületben majd mi minden lesz vele, és a bejegyzései panaszok halmazává alakult.

Ki mit tesz a bolt elé

Kovács Péter és Szatmáry Kristóf műfüves pályát avatott a cinkotai gimnáziumban, s ők is beszálltak egy menetben focizni a diákokkal. Karácsony Gergő emiatt a neten háborgott: ki engedte oda ezeket, ez maga a fideszes terror. Feltűnt neki, hogy egy csomó boltos Szatmáry-plakátokat tesz ki a boltja elé. Erről azt vizionálta, hogy Kovács Péter személyesen kötelezte erre a boltosokat, különben bajuk esik. Mikor a polgármester megírta neki, hogy térjen már magához, honnan vesz ilyen hülyeségeket, akkor azt állította: jó, akkor nem a polgármester volt, hanem egy önkormányzati dolgozó, természetesen munkaidőben, a boltosok meg félnek, hogy kirakják őket az önkormányzati bérleményből. De hát szinte nincs is önkormányzati üzlethelyiség, ezek a boltosok a saját tulajdonú üzletük elé rakják ki Szatmáry Kristóf plakátjait – üzente meg a polgármester, és szépen kérte a jelöltet, hogy ne szítsa minden ok nélkül a feszültséget, mert Gergő hazamegy Budára, nekünk meg ittmarad a Kertváros a felzaklatott közélettel.

Miniszterelnök és a sóbarlang

Persze Karácsonynak volt jó húzása is: Bajnaival meglátogatták az EMG gyártelepen a TradeFlex nevű vállalkozást. Ha nem mennek oda, sose tudjuk meg, hogy micsoda jó kis termékeik vannak. Tiszta sinusos inverter (ami az akkumulátor 12 voltjából csinál 220 voltot), meg napelem-vezérlő, ami optimalizálja a levehető energiát, vagy akkumulátor-tornáztató elektronika, alig 3 ezer forintért – ez pedig az autóakkumulátor élettartamát növelheti meg jelentősen. Egy kis színház azért itt is volt a politikusok részéről: Karácsony és Bajnai lelkesen jattolt a médiának az üzem bejáratánál, mintha most találkoznának, pedig hát a kerületben közös kocsival közlekedtek. Ellátogattak a Fortuna sóbarlangba is, aztán mikor legközelebb Gyurcsány járt a Centin, javasoltuk a sóbarlang tulajdonosának, vigye be őt is a sószobába. Utána már csak Orbánt kellene ide valahogy becsalogatni, s úgy reklámozhatná a sóbarlangját, hogy a legtöbb miniszterelnök ezt használja!
Szatmáry Kristóf államtitkárként, parlamenti képviselőként és kerületi lakosként elképesztő mennyiségű programot bonyolít a választókerületben, és az sem mellékes, hogy a kampányát közel ezer fideszes aktivista segíti. A többi jelölt alig hallat magáról, bár egyikük, az MDF-es Tóth László azért néha felvillanyozza az embert. Jön egy e-mail, benne egy meghívóval: Lakossági fórumot tart Tóth László a János utcai MDF-székházban. Ennyi. Visszaírtunk neki: Ha közölne esetleg egy időpontot is.... A válasz: „Elnézést jogos a kérdés, hanyag nagyvonalúsággal kezeltem a meghívást, amiért ezúton is szíves elnézést kérek. Ma márc. 20.-án volt szerény érdeklődés mellett, kb 30 ember vett részt rajta. Tóth László”

A végső megoldás

A végső megoldás

A következő meghívó még inkább felvillanyozta az érdeklődést: „Tisztelt Szerkesztőség! Április 2-án a tudományos világ egyik legnagyobb rejtélyéről kívánom fellebbenteni a fátylat. A sötét energia és a sötét anyag keletkezésének kulcsa a kezemben van.
Nem vagyok birtokában sajnos a bölcsek kövének de a kvantum mechanikával kompatibilis elméletet találtam, amely egy szemszögből mindenféleképp magyarázat meglétükre, keletkezésükre.
Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket tiszteljék meg jelenlétükkel előadásunkat. Üdvözlettel: Tóth László - 13 v.k. országgyűlési képviselő jelölt JESZ-MDF” A csatolt meghívóban az szerepel, hogy Tóth László tudomány-filozófus megtalálta a Világegyetem végső megoldását, helyszín: XVI. János utca 53. (MDF székház, április 2. 18 óra. Hát így tessék szidni az új választási törvényt: ha nincs ez az alacsony jelölési küszöb, Tóth László képviselőjelölt soha nem ajándékoz meg bennünket a Világegyetem végső megoldásával.

Hol a suli, Gergő?
A Tóth képviselőjelölt úr által vázolt sötét erő belengi szegény Karácsony Gergő ittlétét is. Országjárása során a szépemlékezetű Gyurcsány is megfordult a XVI. kerületben, pontosabban a Centenáriumi sétányon. Tisztességben megőszült baloldaliak serege várta (mivel a tisztességtelenebb baloldali káderek már rég megszedték magukat, és elköltöztek a lakótelepről), s nagy volt az öröm, amikor Gyurcsány után kevéssel Karácsony Gergő is befutott a rögtönzött lakossági fórumra, és felállt a Next-tel szemben a szökőkút kávájára, kedvenc miniszterelnöke mellé. Gyurcsány igen visszafogott volt, valószínűleg jót tett neki a kiváló kertvárosi levegő.

Hol a suli, Gergő?

Mikor Gyurcsány kifogyott a szóból, Karácsony Gergő kezdte felsorolni a helyi Fidesz összes bűneit. El is jutott a Centi sor CBA-üzletéhez, majd a Centi iskolával folytatta volna – teátrálisan rámutatott a tőle balra lévő óvoda-bölcsőde épületegyüttesre, és érces hangon rákezdte: ...és itt van mellettünk ez az iskola. Mire a tömeg kiigazította: Gergő, ott van, ott van – mutattak tök ellenkező irányba, mármint ahol a szökőkúthoz képest a Centi iskola van.

Miután lapunk igyekszik minden választási eseményt megörökíteni, és honlapunkon közzétenni, a jelenetet tudósítónk is rögzítette kamerával, és este fel is tettük a helyi hírek online-ra. Hogy mennyire bizarr és nevetséges a jelenet, valójában fel sem tűnt – másnap viszont, mikor mentünk az önkormányzatba a heti polgármesteri interjúra, a kacagásba belefeledkezett hivatali dolgozókkal találkoztunk. Itt van ez az iskola – nem ott van! Aztán Gergő valamelyik jóakarója letöltötte a videónkat, kivágta a blamázs 13 másodpercét, és szétküldte az internetes médiának. Karácsony Gergő iskolamutogatós bakija mindenhol teret kapott, főleg a címoldalon: sok tízezren látták a mutogatós Gergőt, aki (mint utólag megtudtuk) migrénnel küzdött, kerékpárral jött ide Budáról, s ha ez nem így van, biztos nem bakizott volna ekkorát. De hát így van ez egy titánszakemberrel, ha ismeretlen terepre téved. Köszönjük, Gergő, csendes kis Kertvárosunkban ritkán röhögünk ennyit...  Ferenci Zoltán

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez