Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.09.17. péntek
Zsófia, Hildegárd
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22068789
   « Vissza

Programegyeztetési problémák a baloldalon

 « Portaszolgálat 
2014. február 17.
 


Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) immáron hivatalosan is része az ellenzéki választási szövetségnek, de a jelek szerint nem csak kívülről tudott ártani a balliberális erők együttműködésének. Az elmúlt hetekben szinte naponta jelentett be valamit, amitől aztán nem győzött elhatárolódni az MSZP vagy az Együtt 2014-PM, kezdve a „nem megszorítások, hanem kiigazítások” szükségességétől a családi adókedvezmények megszüntetésén át a nyugdíjkorhatár eltörléséig.

kepfile

Tordai Bence

     Magyarázkodásra kényszerült Gyurcsány Ferenc miatt az Együtt-PM politikusa, Tordai Bence, a baloldali pártok XVI. kerületi képviselőjelöltje is Az Este január 23-i adásában, melyben Obersovszky Péter műsorvezető azt kérdezte tőle: ha hivatalosan Mesterházy Attila a miniszterelnök-jelölt, akkor miért tűnik úgy, mintha valójában Gyurcsány Ferenc lenne az.
    Tordai Bence szerint „a három erő összefogása közül a legkisebbet képviseli” Gyurcsány. (Valójában négy erő összefogása: a Magyar Liberálisok Pártjának elnöke, Fodor Gábor, a korábbi SZDSZ volt elnöke az országos lista negyedik helyén debütált – a szerk.) A Demokratikus Koalíció támogatottsága azonban az 5 százalékos parlamenti küszöb fölött van. Tordai azzal magyarázta a Gyurcsány-jelenséget, hogy a média is tudja, hogy megosztó személyiség, és ezért rá jobban figyel a sajtó. A pártok programjainak összeegyeztetéséről jelenleg is folynak a tárgyalások, de az egyértelmű, hogy a DK igazodik majd a többségi állásponthoz – hangoztatta Tordai Bence, aki idézte Gyurcsány Ferenc kollégáinak szánt üzenetét: „fekszik, nyugszik”, vagyis a programpontok kapcsán nem nyitnak új frontokat. Arra a felvetésre, hogy az Összefogás eltörölné-e a kötelező nyugdíjkorhatárt, a politikus megismételte: az csak a DK programjában szerepelt, és a párt igazodik a többség álláspontjához, vagyis ahhoz, hogy nem lesz ilyen, ha az Összefogás nyeri meg a választásokat, sőt, támogatják, hogy aki akar, az nyugdíj mellett is dolgozhasson. A kérdésre, mely szerint Gyurcsány Ferenc „fújja a vezérszólamot”, Tordai Bence azt válaszolta: nem; az MSZP vezeti az Összefogást, mert az a legnagyobb párt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. szeptember 15.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez