Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655816
   « Vissza

Kerületi iskolaválasztó

 « Portaszolgálat 
2014. február 17.
 

kepfile

   Óriási érdeklődés övezte február 8-án a Kertvárosi Iskolaválasztó című rendezvényt, amelyet harmadszor rendezett meg a XVI. kerület, hogy megkönnyítse a helyben lakóknak a legmegfelelőbb iskola kiválasztását. A szülők kerekasztal beszélgetést hallgathattak meg a XVI. kerületi iskolák sajátosságairól, specialitásairól, gazdag pedagógiai és módszertani kínálatáról a sikeres iskolaválasztás érdekében. A Kertváros valamennyi oktatási intézménye bemutatkozott: az Arany János, a Batthyány Ilona, a Centenáriumi Általános, a Herman Ottó, a Jókai Mór, a Kölcsey Ferenc, a Lemhényi Dezső, a Móra Ferenc, a Sashalmi Tanoda, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Göllesz Viktor Intézmény Szent Imre utcai Beszédjavító Általános Iskolai intézményegysége.
    A résztvevőket köszöntötte Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője, Kovács Péter polgármester és Kovács Katalin tankerületi vezető. „Gyermekeink iskolaválasztása nagyon fontos döntés, hiszen az egész élete, az egész jövője is múlhat ezen” – fogalmazott Szatmáry Kristóf. Mint mondta, amikor a nagyobbik gyerekei mentek iskolába, még nem volt ilyen iskolaválasztó rendezvény, és egy évet vitatkozott a feleségével azon, hogy hova irassák be a fiaikat. Szerinte ezzel a rendezvénnyel le lehet rövidíteni ezt a vívódó időszakot, hiszen itt van a kerület összes iskolája, itt vannak az igazgatók, mindent és mindenkit meg lehet kérdezni, meg lehet azokat a szempontokat fontolni, amelyek a gyerekek jövőjét leginkább befolyásolják. „Nagyon jó kerületi iskoláink vannak, vagyis bár megkönnyítettük ezzel a programmal a választást, valójában az így sem lesz egyszerű” – jelentette ki Szatmáry Kristóf.
    Kovács Péter arról beszélt, hogy a kerület minden évben felújít egy iskolát és óvodát; tavaly a Batthyány Ilona Általános Iskola került sorra. A polgármester újdonságként említette, hogy az önkormányzat indít egy iskolaudvar felújítási programot; idén a Centenáriumi Iskola hatalmas udvarát újítják fel. Szintén újdonság, hogy tavaly óta az ebédpénzt már banki átutalással is ki lehet fizetni. Ezek mind az átalakításoknak köszönhetőek, amiről Szatmáry Kristóf beszélt – jelentette ki Kovács Péter.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez