Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659099
   « Vissza

Tovább folytatódnak az önerős fejlesztések Csömörön

 « Cikkek és hírek 
2014. február 17.
 

Várhatóan az éppen lapzártakor zajló február 13-i képviselő-testületi ülésen dönt véglegesen az önkormányzat a 2014. év fejlesztési terveiről, ám korábbi elhatározás szerint több fontosabb beruházás tervezése már nagy erővel zajlik. Az alapelv most is ugyanaz, mint a 2013-as fejlesztéseknél: saját plusz bevételekre támaszkodva, hitel felvétele nélkül valósulnak meg a fejlesztések Csömörön. Néhány esetben európai uniós pályázati támogatást sikerült nyerni.

2014-re a teljes főúthálózat megújul  

   A 2013-as év talán leglátványosabb beruházása a település főútja, a Major út - Jókai utca felújítása, illetve a Szabadság út–Béke tér rekonstrukciója volt. Több évtized után először zajlott érdemi felújítás Csömör két legforgalmasabb útszakaszán. Az állami közútkezelő vállalat (és jogelődjei) nem csak, hogy nem áldozott szinte semmit a település egyre rosszabb állapotba kerülő főútjaira, hanem még akadályozta is a legelemibb biztonsági megoldások (pl. kivilágított gyalogátkelőhelyek létesítése) önkormányzati költségen vállalt megvalósítását.
    A jelenlegi önkormányzat radikálisan változtatott a helyzeten, és saját hatáskörben, száz százalékban önerőből elkezdte a rossz állapotú utak teljes körű felújítását. 2014-ben újabb három szakasz újulhat meg: a Szabadság út a Nagy Sándor és a Ferenc utca között, a Rákóczi utca teljes hosszában és a Petőfi utcának a Szabadság út–Major út közé eső szakasza. „Cserébe” az önkormányzat átadná a Rét utcai („3-as számú”) bekötő út kezelését az államnak. A Laky sarki körforgalom megépülésével 2014-ben a régóta várt új utat is birtokukba vehetik az autósok.
    Igaz, sem az utóbbi három évben, sem az elkövetkező években nem lesz európai uniós vagy állami támogatás útépítésekre térségünkben, de előkészítés alatt áll több, rossz közlekedési infrastruktúrával rendelkező településrészen néhány önkormányzati önerős útépítés elindítása is.

Középpontban a sport- és rekreációs fejlesztések

    A civil önkormányzatnak kezdettől kiemelt programpontja volt, hogy minél több olyan tér, közpark, sportolásra és kirándulásra kialakított terület jöjjön létre, ahol a csömöri polgárok szabadidejüket kellemesen, egészséges környezetben tölthetik el, és amelyek egyúttal a közösségi élet fejlődéséhez is hozzájárulnak. A Nagy Sándor utcai park, a Laky sarki park és játszótér létrehozása, a Kispálya felújítása és a Hunyadi utcai játszótér megépítése után újabb hasonló jellegű fejlesztések várhatóak idén. Az Ófaluban és a Majorszegi-ligetben is tervezés alatt áll egy új játszótér és közpark létrehozása, de a régi játszóterek felújítását is elkezdik.
   Látványos fejlesztésnek ígérkezik idén a sportcsarnok melletti területen egy szabadtéri sportközpont létrehozása. A hatvanmilliós társasági adós pályázati támogatás segítségével nyáron elkészülhet az élőfüves labdarúgópálya, amit a tervek szerint önerőből atlétikai pálya és salakos teniszpálya építése követhet. A Csömör sportéletében minőségi változást hozó beruházás előnyeit már ősztől élvezhetik a helyi iskolások, a focisták, a szabadidő sporthoz igényes körülményeket kereső csömöri polgárok.

kepfile

                  Az elmúlt három évben számos pihenőpark és játszótér épült a községben

   Nagy erőkkel folyik az egészségügyi központ tervezése is, amelynek eredményeképpen új alapokra kerülhet a helyi egészségügyi alapellátás. A jelenlegihez képest összehasonlíthatatlanul magasabb színvonalú körzeti orvosi, gyermekorvosi, fogászati, védőnői rendelők megépítése mellett új körzeti orvosi körzet létrehozása is a tervek között szerepel, sőt, az új egészségház lehetőséget biztosítana helyi ügyelet, illetve néhány, jelenleg csak kórházakban elérhető szakorvosi ellátás megteremtésére is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez