Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.09.17. péntek
Zsófia, Hildegárd
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22068785
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. február 17.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitás, betegmentés

Rendőrségi kérésre egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakást nyitottak fel január 14-én délelőtt.

A Szuglói körvasútsoron két  idős lakó nem adott életjelet magáról, ezért – rokoni kérésre – ablakbetöréssel hatoltak be a  tűzoltók január 15-én este. Kiderült, hogy nem volt semmi baj; az egyik személy mélyen aludt, a másik meg éppen bevásárolt. Január 31-én délben segítséget kért egy idős, megsérült lakó a Fogarasi úton. A harmadik emeleti  lakásba a raj XIV/létrával az ablakon keresztül hatolt be.

Február 4-én délelőtt egy Nagy Lajos király úti, harmadik emeleti idős, sérült lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltók erővel hatoltak be hozzátartozói kérésre.

Meghalt egy hajléktalan

A Rákospatak utca és Czobor utcai híd alatt holtan találtak egy férfit január 15-én. Rendőrségi kérésre a raj emelte ki az elhunytat a híd alól, éjfélkor.

Közlekedési mentések

Skoda Octavia és Citroën Berlingo típusú autók ütköztek össze január 16-án a Kerepesi út 29-nél. A tűzoltókat 6 óra 43 perckor riasztották; a kifolyt olajat felitatták, a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Január 20-án délután a Gvadányi és Füredi út sarkánál izzó vezetéktől füstölt egy személyautó utastere, amit a vezető megszüntetett.


Január 21-én este villamossíneken akadt fenn egy személyautó az Egressy út és Nagy Lajos király útjatalálkozásánál, a tűzoltók levontatták.

Nem sérült meg senki, amikor két kocsi karambolozott január 23-án délután a Fogarasi út 23. előtt. A rajszabaddá tette az utat.

A Nagy Lajos király útja 61. előtt Mini Cooper és Fiat Punto típusú autók ütköztek január 28-án 13 óra után. A tűzoltók áramtalanították a kocsikat, egy súlyosan sérültet kiemeltek a roncsból.

Február 4-én reggel az Erzsébet királyné útja és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében két személyautó összeütközve a villamossíneken landolt. A raj levontatta a járműveket a sínpályáról, egy személy könnyebben megsérült.

Szintén február 4-én délelőtt három személyautó karambolozott a Rákosmezei tér 1-nél, senki nem sérült meg.A tűzoltók szabaddá tették az utat a forgalomnak.

 

XVI. kerület

Közlekedési mentés

A Rákospalotai határút 57nél  „bebicskázott” egy kamion  január 20-án reggel, összetörve  egy kisteherautót és egy zöldséges  konténert. A raj a BKVval  közösen megszüntette a  forgalmi akadályt, sérülés nem  történt.

Garázstűz

Január 24-én délután az Avas utcában lángra gyúlt egy könynyűszerkezetes garázs födémje  és fa tetőszerkezete. A tüzet a raj kiérkezése előtt részben eloltotta  a tulajdonos.

Lakástűz

Február 4-én délben egy Mészáros József utcai, téglaépítésű családi ház egyik szobájában támadt tűz; égtek a bútorok, ruhaneműk,  a ház helyiségei bekormozódtak. A házat a tulajdonos idejében elhagyta a raj kiérkezése
előtt, könnyebb füstmérgezést  szenvedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. szeptember 15.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez