Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662631
   « Vissza

A kerület új rendőrkapitánya

 « Rendőrségi hírek 
2014. január 21.
 

kepfile

   Nem mondhatjuk, hogy unalmasan indult ez az év, hisz már az első munkanapon nagy meglepetés ért bennünket: a Veres Péter úti kapitányságon nem a korábbi vezető, dr. Tóth Sándor alezredes, hanem Hajdú Károly alezredes személyében egy új parancsnok foglalta el a kapitányi irodát.
    – Az elődöm úgy döntött, hogy a továbbiakban a civil életben kíván boldogulni – adott feleletet a váratlan helyzetre az új vezető.
    Hajdú Károly számára nem ismeretlen a XVI. kerület. Rendőri pályafutása nagy részét ugyanis a Körvasúton túl, Zuglóban töltötte. 1993 augusztusában szerelt fel hivatásos rendőrnek, és mozgóőrként rögtön a zuglói állomány tagja lett. Az évek során előbb a Rendészeti (akkor még Rendőri) Szakközépiskolát, majd a Rendészeti Főiskolát is kitűnő eredménnyel végezte el.
    Első vezetői beosztását, már diplomázott rendőrtisztként kapta: 2001-ben a zuglói kapitányság őrsparancsnokává nevezték ki. Ezt követően később alosztályvezető, majd 2007-től a Közrendvédelmi Osztály vezetője lett. 2010 decemberéig Zuglóban dolgozott, ezt követően a BRFK Közrendvédelmi Főosztály Külképviseleti és Objektumvédelmi Osztályának parancsnokává, majd 2012. május 15-től a BRFK Rendészeti Szervek Biztosítási Osztályának parancsnokává nevezték ki.
    – A kapitányi megbízatásom január 1-től szól – mondta Hajdú Károly. – Az azóta eltelt időszak a kerülettel és az állománnyal való ismerkedésről szólt. Azt már első pillanatban látni lehetett, hogy a Kertváros, hiába szomszédos Zuglóval, egy merőben más típusú kerület. Itt nincsenek nagy bevásárlóközpontok, óriási lakótelepek, nincsenek turisztikai célpontok, és nincsenek nagy közlekedési csomópontok sem. Ez egy sokkal csendesebb és nyugodtabb környezet.
    Az új kapitány szerint már emiatt is fontos, hogy az emberek bizalommal forduljanak a rendőrökhöz. Ezt a bizalmat pedig leginkább a közterületeken látható egyenruhás rendőrök és a körzeti megbízottak érdemelhetik ki.
    – Annak érdekében, hogy a lakosság minél több rendőrt láthasson a közterületeken, szeretném átszervezni a szolgálatokat, erősíteném a KMB (körzeti megbízotti) szolgálatot, szeretném emelni a gyalogos járőrözések számát, és jó lenne a térfigyelő kamerák hatékonyságát is megnövelni. Úgy gondolom, a XVI. kerületben nagyon sok szép és értékes közterület van, amit óvni és védelmezni kell. Ebben a munkában a kerületi közterület-felügyelők, a mezőőrök és a polgárőrök segítségére is számítok a továbbiakban. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez