Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658221
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. január 21.
 

XIV. kerület



Közlekedési mentések

Nissan személygépkocsi ütközött egy Mercedes BKV-busszal december 5-én 14 óra előtt az Ungvár utca 22. előtt. Többen kisebb sérülést szenvedtek, a raj áramtalanított és megszüntette a forgalmi akadályt.
December 12-én délben a Hungária körút 127. előtt karambolozott két személyautó, ketten megsérültek. A tűzoltók egy megrongálódott kerítést visszabontottak. Fél órával később a Thököly út 29. előtt ütközött össze két gépkocsi, itt sérülés nem történt.
A Nagy Lajos király útja és Benő utca sarkánál Renault személygépkocsi ütközött a 69-es villamossal december 19-én 15 óra után, senki nem sérült meg.
December 21-én kora délután a Miskolci út 77. előtt kigyulladt egy autó motor- és utastere. Az oltást egy D-sugárral végezték.
Január 5-én reggel 8 óra után az Ajtósi Dürer sor 1-nél egy személyautó ütközött lámpaoszlopnak, két személyt a Baleseti kórházba vitt a mentő. A raj a forgalmat lezárta és biztosította a helyszínt.

Fakárok

A Bonyhádi út 52-nél háromméteres, lehasadt faág a járda fölött lógva veszélyeztette a járókelőket, a rajt december 7-én délelőtt riasztották. E napon több helyszínre is történt kivonulás, így a Kerékgyártó utca 47-hez, ahol 8 méteres faág zuhant személyautóra.
Másnap reggel a Pitvar utca 19-be szólt a hívás, itt egy 10 méteres fa dőlt telefonvezetékre, december 13-án pedig a Kövér Lajos utca 5. szám előtti 25 méter magas fa két tízméteres, lehasadt oldalágát fűrészelték szét.

Erős szél

Huszonöt négyzetméteren megbontotta a szél egy épület bádoglemezeit a Fűrész utca 102-ben. A raj a meglazult részeket december 7-én távolította el a tetőzetről.

Lakásfelnyitás, betegmentés

A Nagy Lajos király úti, második emeleti lakásába zárkózott egy zavart tudatú személy. A tűzoltók az ablakon át behatolva adtak utat a mentőknek, rendőrségnek december 8-án.
December 13-án egy Csömöri úti, első emeleti lakást nyitottak fel a rendőrség kérésére.
December 16-án éjjel a második emeleti erkélyről hoztak le egy személyt a Cházár András utcában. Szintén december 16-án a mentősök hívására történt kivonulás az Ond vezér útjára, ahol egy ötödik emeleti lakásból kellett lehozni egy beteget.
Január 2-án az Ungvár utcában idős személy kért segítséget, de ajtót nem tudott nyitni. A raj a mentők és a rendőrök kérésére erővel hatolt be, az illetőt az Uzsoki kórházba szállították.
Január 8-án egy Szugló utcai lakásba történt behatolás, ahol egy sérült személy szorult segítségre.
Január 11-én a Fogarasi úti lakásába nem tudta beengedni a mentőket egy súlyosan megsérült személy. A raj az első emeleti lakás erkélyén át ment be dugólétra segítségével és a beteget átadták a mentőorvosnak. Másnap délután az Erzsébet királyné útján történt erőszakos ajtónyitás a mentők kérésére.
Január 13-án a rendőrség hívására történt behatolás egy Mexikói úti lakásba, ahol egy elhunyt személyt találtak.

Zárlat

Egy Zsigárd utcai családi ház előszobájában lévő elektromos kismegszakító kapott lángra december 8-án, a falak és a mennyezet bekormozódott. A tűzoltókat 22 óra 39 perckor riasztották.

Kukatüzek

Az Egressy út 18/c-nél égett a kuka december 8-án délután.
December 21-én éjjel a Tihamér utca 24. szám alatti 150 négyzetméteres, használaton kívüli épület egyik helyiségében égett az összehordott szemét, berendezési tárgyak. Az oltáshoz a tűzoltók betörték a bejárati ajtót és két ablakot.
December 26-án 23 órakor égő kukát oltottak el a Kövér Lajos utca 18-nál.

Szénmonoxid

Bejelzett a CO-mérő december 15-én 10 órakor egy Wass Albert téri, második emeleti lakásban. A raj műszerei is gázt jeleztek; elzárták a gázkészüléket és átszellőztették az egész épületet.
Január 5-én reggel is a Wass Albert téren szólt a CO-jelző egy második emeleti lakásban. A tűzoltók is igazolták a gáz jelenlétét, szellőztettek, a Gázművek elzárta a csapot.
Másnap egy Szervián utcai lakásból két gyereket és egy felnőttet vittek kórházba CO-mérgezéssel.
Január 9-én este egy Kassai utcai családi ház alagsori kazánházában keletkezett CO, a raj elzárta a kazánt és géppel kiszellőztetett.

Égett a ház szigetelése

A Füredi park 2-4-beli, földszinti lakásból hívták a tűzoltókat: ég az épület külső szigetelése, az ő konyhaablakuk is. A tűzoltók az oltás idejére a ház 20 lakóját kivezették a szabadba, senki nem sérült meg december 15-én.

Csőtörés

Eltörött a vízcső egy Gyarmat utcai ház második emeleti lakásában december 19-én hajnalban. Az alatta lévő lakásban is mindent eláztatott a víz; falak, bútorok, könyvek, parketta. A raj az áramot kikapcsolta, a főcsapot elzárta.

 

XVI. kerület

Műszaki mentések

A Veres Péter út 64-nél december 5-én egy személyautó a HÉV-sínekre hajtva fennakadt. A tűzoltók áramtalanítottak, a BKV daruja leemelte a járművet, sérülés nem történt.
Két gépkocsi ütközött össze a Csömöri út és Mátyás király út találkozásánál december 12-én délután. Személyi sérülés nem történt, a raj elhárította a forgalmi akadályt.

Viharos szél

Az erős szél 25 négyzetméteren feltépte egy garázs alulemez tetejét december 6-án. A tűzoltók eltávolították a veszélyes részeket.

Fakárok

December 6-án az erős szél sok fában is kárt tett: az Edit utca 15-ben 10 méteres fa oldalága kerítésre, távközlési vezetékre hasadt, megrongálódott egy reklámtábla is, a Wesselényi utca 63-nál úttestre zuhant egy fa, a Kendermag utcában egy házra dőlt a fa, a Baross utcában egy kerítésre dőlt fát fűrészeltek szét.

Konyhatűz

Egy Állás utcai családi ház konyhájában december 30-án este meggyulladt a szagelszívó, meggyújtva a környező tárgyakat. Megégett a konyhaszekrény, kerámialapos villanytűzhely, robotgép, stb. a konyha és az előszoba falazata bekormozódott. A tüzet a raj kiérkezése előtt eloltották a lakók, egy személy a kezén súlyos, másodfokú sérülést szenvedett.

Ünnepi fények

December 31-én délután kigyulladt az udvaron álló tujafa egy Bóbitás utcai családi háznál. A háziak oltották el a lángokat.

CO-mérgezés

Január 7-én 1 órakor egy Rákosi úti lakáshoz hívták ki a tűzoltókat: két felnőtt és egy gyermek szénmonoxid-mérgezéssel került kórházba.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez