Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28597960
   « Vissza

Durrdefektet kapott és megsérült a világbajnok

 « Cikkek és hírek 
2013. október 18.
 

kepfile

Madár helyett Gedó György tartott élménybeszámolót

    Rengetegen voltak a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör október 3-i rendezvényén. A nagy érdeklődés annak volt köszönhető, hogy aznap a meghívott vendég az elmúlt évtized egyik legnagyszerűbb sportolója volt. Az amatőr és profi világbajnoki címmel is büszkélkedő Erdei Zsoltra sokan kíváncsiak lettek volna, ám ezúttal megmaradt a feltételes mód. A népszerű Madár ugyanis nem érkezett meg a Corvin Művelődési Ház Harmónia termébe.
Történt ugyanis, hogy Fótról jövet a 3-as úton durrdefektet szenvedett, és megsérült a válla, ezért Mátyásföld helyett a kórházba kellett mennie. A kertvárosi baráti kör életében először fordult elő olyan eset, hogy egy meghirdetett eseményre nem érkezett meg a vendég, és emiatt nem is rendelkeztek forgatókönyvvel az ilyen helyzetre, ám szerencsére a megoldás kéznél volt.
     A nézőtéren helyet foglaló ökölvívó olimpiai bajnok, Gedó György ugyanis szívesen elvállalta, hogy helyettesíti a Madárt. Mint mondta, egy ilyen helyzetben szinte kötelessége, hogy megvédje a mundér becsületét, azaz kisegítse egy bokszoló társát. Így október 3-án a Corvin Művelődési Ház közönsége nem a 2000-es Sydney olimpiáról, és nem a profi bokszolók kíméletlen világáról, hanem az 1972-es müncheni olimpiáról, a Fekete szeptember nevű terrorszervezet akciójáról, a Hősök terei cipőpucolásról, Adler Zsiga bácsiról és a Vasas SC Ökölvívó Szakosztályáról halhattak érdekes és személyes történeteket. Madár pedig Borovitz Tamás klubelnökön keresztül mindenkitől elnézést kért, és megígérte, hogy januárban vagy februárban (azért ilyen sokára, mert az idei klubestek már foglaltak voltak) mindenképpen ellátogat majd a kerületbe.
    A rendhagyó Gedó-est mellett még egy rövid kis ünnepségre is sor került. A Varjú Vilmos Baráti Kör tavaly jutalmazta először a kerület legeredményesebb fiatal sportolóit. Pontosabban első évben még csak a legjobb atléta részesült ebben az elismerésben. A Garay Sándorról elnevezett kupát egy éve és idén is az Ikarus BSE tehetséges középtávfutója, Ludvig Benjamin vehette át. Az idei esztendőben pedig már a legjobb vívót is elismerték. Decsi István, a Kertvárosi Vívó SE vezetőedzője szerint erre a díjra Mogyorósi Marcell kardvívó bizonyult a legérdemesebbnek, aki többek között az első kerületi kardvívóversenyt is megnyerte, így Borovitz Tamástól ő vehette át a legjobbnak járó vándorkupát. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez