Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600534
   « Vissza

Birkózóünnep Rákosszentmihályon

 « Cikkek és hírek 
2013. október 18.
 

            kepfile

     Bacsa Péter, a Kertvárosi SE elnöke, Borovitz Tamás, az olimpiai baráti kör vezetője, Kovács Péter polgármester, Kocsis Ferenc senior birkózó, Módos Péter, az ünnepelt bajnok a nagy nehezen felemelt ajándék televízióval, Bacsa Ferenc edző, Ancsin László jegyző, Gedó György olimpiai bajnok és Csatári József senior birkózó


     Igazi birkózóünnepet rendeztek október 10-én Rákosszentmihályon, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, ahol a házigazda iskola olyan kiválóságokat köszönthetett, mint az olimpiai bajnok birkózó, Kocsis Ferencet, az ugyancsak olimpiai aranyérmes ökölvívót, Gedó Györgyöt, a kétszeres olimpiai bronzérmes birózót, Csatári Józsefet, és az újdonsült olimpiai- és világbajnoki bronzérmes Módos Pétert. De ünnepelt a programot rendező Kertváros SE is, amely mindössze négy éve alakult, de Módos Péter személyében már egy világbajnoki érmessel is rendelkezik. És legvégül ünnepelt az önkormányzat, amely a helyi birkózó egyesület legfőbb támogatója, és amely nagy szerepet vállalt abban, hogy egy olimpiai bronzérmes sportoló ez év tavaszán ebbe a fiatal kerületi klubba szerződjön. Kovács Péter polgármester és Bacsa Péter, a Kertváros SE elnöke egyaránt úgy fogalmaztak, hogy Módos Peti leigazolása (korábban szigetvári színekben versenyzett) telitalálat volt, hisz személyében egy olyan sportolóval gazdagodott a kerület, aki képes megvalósítani az álmait, képes vesztett helyzetekből is talpra állni, és emiatt kiváló példakép lehet a kerületi fiatalok számára.
    Az október 10-i rendezvény apropóját az adta, hogy Módos Péter a szeptemberi budapesti birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 55 kg-os kategóriájában a felsorolt tulajdonságokat bizonyítva bronzérmet szerzett. Ezzel pedig megszerezte az első felnőtt világbajnoki érmet a maga és a Kertváros SE számára is. A kerületben azonban nem ő az első birkózó, aki ilyen rangos világversenyen dobogóra állhatott. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola (illetve jogelődjének) egykori diákja, a szabadfogású birkózó Csatári József már az 1968-as és 72-es olimpiákon is dobogóra állhatott, egy másik rákosszentmihályi fenomén, Kocsis Ferenc tiszteletére pedig olimpián, világ- és Európa-bajnokságon egyaránt eljátszották a magyar Himnuszt. A két senior korú birkózó is részt vett Módos Péter köszöntésén, ahol a taps ezúttal Kocsis Ferencnek is kijárt, akit sportteljesítményéért a budapesti világbajnokság ötödik napján ünnepélyes keretek között beválasztottak a birkózás Halhatatlanjai (Hall of Fame) közé. Az október 10-i esemény fő ünnepeltje, Módos Péter ezúttal azonban nemcsak tapsot, hanem kiemelkedő teljesítménye elismeréseképpen az önkormányzattól egy nagy értékű LCD televíziót is kapott. A dobozba csomagolt eszköz majdnem meghaladta a bronzérmes birkózó erejét, de végül Csonti (Módos Petit birkózóberkekben csak ezen a néven emlegetik) ezzel a feladattal is megbirkózott. Mint, ahogyan a Kertváros SE fiatal tehetségeivel is tette, hisz a protokolleseményeket követően Csonti azonnal birkózódresszbe öltözött át, hogy részt vehessen a Szent-Györgyi tornatermében rendezett birkózóedzésen. Bacsa Ferenc tanítványa most edzett először az egyesülete bázisán, az ő tréningjei ugyanis (a többi válogatott birkózóéval együtt) a Puskás Ferenc stadion mellett található Müller Ferdinánd edzőteremben vannak. Az október 10-i ünnepségen pedig két ígéret is elhangzott. Egyrészt Kovács Péter polgármester erősítette meg azt a szándékot, hogy az önkormányzat az Erzsébet-ligetben egy birkózótermet fog építeni, másrészt Módos Péter is megerősítette, hogy mindent megtesz majd a riói olimpián való szereplésért, hisz továbbra is feltett szándéka, hogy egyszer ne csak érmes, hanem olimpiai bajnok legyen. 

          kepfile


     Fontos része volt még az október 10-i programnak, hogy a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, amely korábban a legjobb kerületi vívót és atlétát is jutalmazta már, ezen az ünnepségen a legjobb kerületi birkózónak is átadta a vándorkupát. A győztes, immár második alkalommal a Kertváros SE nehézsúlyú diákolimpiai bajnoka, Bata Márton volt. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez