Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601775
   « Vissza

Súlyemelő óvónő

 « Cikkek és hírek 
2013. október 18.
 

kepfile

Magát Krisztina, mint óvónő...(Felvételünk a Cinkotai Huncutka Óvoda Jövendő utcai
tagintézményében készült

     A Cinkotai Huncutka Óvodában valamit nagyon tudhatnak, hisz a legkülönlegesebb óvó nénik rendre ebből az intézményből kerülnek ki. Néhány éve már magunk is hírt adtunk róla, hogy az egyik pedagógusuk kamionsofőrnek csapott fel, és a szükséges papírok beszerzését követően egy 40 tonnás monstrummal járja Európa útjait. De a mostani kollektívában is találni különleges egyéniséget, a Jövendő utcai tagintézményben dolgozik például az a Kriszti néni (Magát Krisztina), aki civilben súlyemelőként arat egyre komolyabb nemzetközi sikereket. A cinkotai sportolónő – hisz Krisztina számára a Kertváros legkülső szeglete nemcsak a munkahelyét, hanem a lakhelyét is jelenti egyben – nemrég nyerte sokadik felnőtt országos bajnoki címét. A plusz 75 kg-os súlycsoportban az óvónő 92 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött. Ezzel ugyan elmaradt a legjobb eredményétől, de mint mondta, egy nehéz és fárasztó szezon végén, ráadásul egy sérüléssel bajlódva ezzel az eredménnyel is elégedettnek kell lenni. Pedig Kriszti nénire még ebben a hónapban egy rendkívül komoly feladat várna: az országos bajnoki címmel ugyanis kivívta a jogot, hogy az október végi lengyelországi súlyemelő-világbajnokságon is részt vehessen. Ő azonban úgy érzi, jelen helyzetben nem tudna megfelelően felkészülni az eseményre, ráadásul a térdsérülése is sok problémát jelent, így lemondta a részvételt.
    – Rendkívül nehéz összeegyeztetnem a munkámat a sportolással. Hetente csak ötször tudok edzeni, három alkalommal koraeste, kétszer pedig hétvégén, és ennyi edzésmunkával nagyon nehéz lépést tartani a nemzetközi élmezőnnyel.
Pedig Kriszti néninek mi más lehetne a célja, mint a nemzetközi élvonal. Korábban már az Universiade-kon egy harmadik és egy negyedik, U23-as Európa-bajnokságokon pedig egy második és egy harmadik helyezést ért el. A felnőtt mezőnybe azonban még nem sikerült betörnie. A tavalyi olimpia előtt esélye volt a kvalifikációra, de az erről döntő világbajnokságon egy vádlisérülés miatt nem tudott jó eredményt elérni.

kepfile

Magát Krisztina, mint súlyemelő

    Úgy tűnt, hogy a pechszériája idén is folytatódik, hisz tavasszal a tiranai Európa-bajnokságon már versenyben volt az érmekért, végül összetettben nyolc kilogrammal maradt csak le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. Aztán augusztusban váratlanul a sajtóból értesült arról, hogy a plusz 75 kg-os súlycsoportot toronymagasan megnyerő ukrán sportolónő doppingtesztje pozitív lett, így előbb diszkvalifikálták, majd az aranyérmét is visszakérték. Ez pedig azt jelentette, hogy a mögötte levő mezőny egy hellyel előrébb lépett, és így már Kriszti néni is felfért a hőn áhított dobogóra.
    – A dobogóra ugyan még nem léphettem fel, és az érmemet sem láthattam, de a hazai szövetségtől kapott tájékoztatás alapján erre hamarosan lehetőségem lesz. Az ukránoknak ugyanis a lengyelországi világbajnokságon kell majd visszaszolgáltatniuk az aranyérmet, melyet a többi éremmel együtt azt követően osztják majd szét az eredeti verseny 2-4. helyzettjei között.
    Kriszti néni korábban a BKV Előre Sportegyesület színeiben versenyzett, de tavaly átigazolt a Testvériség SE-be. Az új klubja valamivel közelebb van már a cinkotai otthonához, ám így is minimum 20 percet kell autóznia, hogy az edzésekre odaérhessen. Mint mondta, régi vágya már egy aprócska cinkotai edzőterem – a súlyemeléshez nem sok kellene –, mely rendkívül megkönnyítené a helyzetét. Ráadásul a trénere, Magát István is kéznél lenne, az édesapja ugyanis aktív súlyemelő, részt vesz a masters versenyeken, és Kriszta edzéseit is ő irányítja. A Magát családban nem mellesleg több súlyemelő is található, hisz Kriszti nénin kívül még két kisebb Magát-gyerekből is versenyző lett. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez