Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603951
   « Vissza

A Kertváros a birkózó-világbajnokságon

 « Cikkek és hírek 
2013. szeptember 19.
 

       kepfile


     Módos Péter olimpiai bronzérmes kötöttfogású birkózó leigazolásával és Barka Emese kerületünkbe költözésével a Kertváros is képviselteti magát a budapesti birkózó-világbajnokságon. A rangos sportesemény ugyan már lapunk megjelenése előtt – szeptember 16-án – megkezdődik, ám a Kertváros SE két versenyzője majd csak szeptember 19-én és 20-án délután lép szőnyegre. Az 55 kg-os Módos Péter nagy reményekkel készül a vébére, bár nem tagadja, az éremért bivalyerős ellenfelekkel kell majd megküzdenie. A felkészülését ráadásul egy vállsérülés is hátráltatta, melyből azonban sikerült felépülnie, és most már ismét olimpiai formában érzi magát. Péter bízik abban is, hogy sokan fognak szurkolni majd neki a kerületből, mert jól érzi magát az új egyesületében, s bár Szigetváron született, jelenleg pedig Zuglóban él, azért a Kertvárost is otthonának tekinti.
     A női mezőnyben az idei Universiade és Európa-bajnoki bronzérmes Barka Emese képviseli majd a kerületet (ő is az 55 kg-os súlycsoportban), aki több éve már a Kertváros lakója. A kiváló sportolókon kívül azonban lesz még XVI. kerületi vonatkozása a szeptember 16-22. között a Papp László Sportarénában rendezendő vébének. Az egyik mérkőzésvezető ugyanis az a Bacsa Péter lesz, aki egyrészt itt lakik a kerületben, másrészt a Kertváros SE elnöki feladatait is ellátja, harmadrészt pedig sokszoros olimpikonnak (1996-ban még sportolóként, 2008-ban és 2012-ben pedig mérkőzésvezetőként vett részt a játékokon) számít. Az idei vébé negyedik kerületi résztvevője pedig a világbajnokság egyik díszvendége lesz. A sporteseményen ugyanis új tagokkal fog bővülni a Wrestling Hall of Fame (a Birkózó Halhatatlanok Csarnoka), és az egyik közülük a rákosszentmihályi kötődésű Európa-, világ- és olimpiai bajnok birkózó, Kocsis Ferenc lesz.
    Érdemes lesz tehát kilátogatni a sportarénába, mert a szervezők szerint ez a világbajnokság minden idők leghangulatosabb sporteseménye lesz. Az optimizmusukat egy dologra alapozzák, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis szeptember 8-án döntött arról, hogy a birkózás 2016 után is olimpiai sportág maradhat. Ezzel pedig minden sportbarát szívéről nagy kő esett le, a birkózás ugyanis az újkori olimpiai játékok egyik alapsportága, nélküle még soha nem rendeztek ötkarikás eseményt. A szervezők, az edzők és a sportolók február óta kétségek között dolgoztak, így ez a vébé lesz az első olyan esemény, ahol majd „kiengedhetnek”. Reméljük, ebben az oldott hangulatban magyar, köztük kertvárosi sikerek is születnek majd. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez