Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602151
   « Vissza

Családi foci – Kisszentmihályról

 « Cikkek és hírek 
2013. szeptember 19.
 

                                                           kepfile
                                                                         Pölöskei Gábor

    
     A Hidegkúti stadionban augusztus 24-én rendezték az MTK – PMFC – Matias OTP Bank Liga labdarúgó-mérkőzést. A találkozó pikantériáját ezúttal nem a nagy iram és a sok helyzet, hanem egy kisszentmihályi család adta. Az MTK szakmai stábjában ugyanis ott volt Pölöskei Gábor, a Rába ETO, a Ferencváros és az MTK egykori 15-szörös válogatott csatára, aki pályafutását befejezve edzőként kezdett el dolgozni, és aki immár hosszú évek óta Garami József mesteredző mellett dolgozik pályaedzőként.
       A Kisszentmihályon élő Pölöskei Gábornak mindkét fia, Péter és Zsolt is focizik. Az élet pedig úgy hozta, hogy a két testvér ezen a bizonyos augusztus végi szombat estén egymás ellen is harcolt. Zsolt ugyanis a házigazda MTK felnőtt keretének a tagja, így az édesapja irányításával dolgozik, míg a pécsiek a nyáron a Debrecentől igazolták le a nagyobbik Pölöskey fiút, Pétert (a helyesírás senkit se tévesszen meg, a nagyobbik fiú ugyanis y-nal írja a nevét), aki szeretné meghálálni ezt a bizalmat. Nem volt tehát könnyű dolga Pölöskey Gábornak, aki ezúttal is az MTK kispadján ült, hisz a nagyobbik fia őrzéséről is részben neki kellett gondoskodnia. A mérkőzésen az első komolyabb veszélyt Pölöskey Zsolt jelentette, aki az első félidőben egy távoli lövéssel majdnem bevette a pécsiek kapuját. A gól azonban, ha csak centikkel is, de elmaradt. Ami neki nem sikerült, az viszont összejött a bátyjának, hisz Péter második félidő elején egy kapu előtti kavarodást követően már betalált az MTK hálójába. Utóbb kiderült, ez a találat egyben győzelmet is jelentett a pécsieknek, Pölöskey Gábor pedig azzal vigasztalódhatott, hogy, bár a csapata hazai pályán veszített, de legalább a győztes gól a családban maradt.

                                                          kepfile


     Pölöskey Gábor csapata, az MTK nem jól kezdte a bajnokságot. A csapat hat fordulót követően 4 ponttal mindössze a 14. helyen szerénykedik. A rákosszentmihályi sportember azonban lapunk megjelenését követő napon, szeptember 20-án egy rendkívül nagy elismerésben részesült. Zuglóban, a Telepes utcában ugyanis egy iskolai sportpályát neveztek el róla. A szomszédos kerületben ez már a második ilyen létesítmény, mely nevet kapott, az elsőt Garaba Imréről keresztelték el. Garaba és Pölöskey egyaránt tagja volt annak a magyar válogatottnak, mely 1982-ben a spanyolországi világbajnokságon 10-1-re legyőzte Salvador csapatát. Ezt a rekordot pedig azóta sem döntötte meg senki. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez