Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780637
   « Vissza

Bringásélet – szakmai szemmel

 « Cikkek és hírek 
2013. július 18.
 

kepfile

Nyár közepén járunk, és tombol a bringaszezon. Sokan a szabadságukat a kerékpározással  kötik össze, így a bringa elengedhetetlen kelléke a nyaralásnak. Nem győzzük hangoztatni a kötelező felszereltség  fontosságát, ezért e havi cikkünkben erre is kitérünk, megemlítve néhány lehetőséget, amivel biztonságban indulhatunk túrázni vagy akár kerékpárunkból egy high-tech csodát varázsolhatunk.

     Bringánkon kötelezően rajta kell lennie egy csengőnek, egy borostyán sárga küllőprizmának legalább az első keréken, hátsó prizma vagy prizmás hátsó lámpa és első-hátsó világításnak. Bármelyik hiányában 5-8 ezer forintos büntetésre számíthatunk. Kerékpárunkra biztonsági szempontból tehetünk még kiegészítő fényvisszaverőket, de erre inkább az esti bringázás ad okot.  Ha a kerékpártúra az estébe is belenyúlhat, akkor érdemes nagyobb fényerejű első lámpát választani a láthatóság érdekében, de főleg azért, hogy a bringás lásson. Egy jó minőségű első lámpa képes már 8 méter átmérőjű körben bevilágítani az utat magunk előtt, de léteznek ennél lényegesen nagyobb fényerejű Li-Ion akkumulátorral rendelkező, USB portról tölthető első lámpák, például a BBB Strike 500 lumen fényerejű lámpája, amely hihetetlen fényerőre képes.

kepfile               


     Hátsó lámpák tekintetében is hatalmas a választék, de ide is érdemesebb élesebb fényű darabot választani. Mindenképp rendelkezzen villogó funkcióval a lámpánk, mert közúton figyelemfelhívóbb egy villogó éles fény, mint egy folyamatosan világító – az autóvezetők szemszögéből.                
     Csengő tekintetében nincs nagy elvárás, legyen a bringán és használjuk, ha szükséges, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy aki a bringaúton sétál, az általában későn hallja meg a csengőt, legyen az bármilyen.
     Küllőprizmából érdemes a fémbetéteset választani, mert nagy sebességnél az nem törik el, és nem repül le. Ha esetleg a bringa „dizájnja” nem engedi a sárga küllőprizma használatát, akkor kiváltható színes prizmafóliával, de ebben az esetben a rendőrt nekünk kell meggyőznünk a használhatóságról…
    A túrák alkalmával egy jól felkészített, átvizsgált bringán már csak a defekt foghat ki. Megelőzésképpen gondoskodhatunk a kerekek defektmentesítéséről, akár defektvédő folyadékkal, akár defektmentes külső gumival.
     A csomagok, ruhák szállítására a megfelelő túratáska elengedhetetlen kellék. A gyártók igyekeznek minden igény kielégíteni, ennek érdekében innovatív termékeket hoznak létre, alkalmazkodva a bringás igényeknek. A magas szintű használhatóság érdekében érdemes a minőségibb terméket választani, mert hosszú távon biztos, hogy az az olcsóbb, és nem mellékesen több örömet is okoz praktikusságával.

kepfile


   A kerékpáros túramarkolatok hossz útávon éreztetik magas komfortfokozatukat. A puha gumiból levő tenyértámasz megtámasztja a tenyérdombot, ezzel csökkenti a kéz zsibbadását és a csukló elfáradását.
    A gumik megfelelő nyomáson tartása is befolyásolja a komfortérzetünket, ezért érdemes egy kézi pumpát magunkkal vinnünk, és nagy melegben naponta ellenőrizni a guminyomást – melyet új külső esetében tarthatunk a gyári maximum közelében, de egy régi repedezett külsőnél inkább 1 bar nyomással a megengedett érték alatt. A mai kis kézi bringapumpák már méretüket meghazudtolva termelik a levegőt a kerékbe, ezért érdemesebb egy kis kompakt pumpát választani. A kapható pumpák zöme csatlakoztatható mindhárom szeleptípushoz, ezzel is megkönnyítve a használhatóságot
     Üzletünkben megtalálhatóak a POLAROID akció-kamerái, melyekkel a bringatúra felejthetetlenné válik. Akár Full HD minőségben képesek felvételt rögzíteni és számtalan helyre felszerelhetők. Emellett vízállóak, magas minőségűek és kimagasló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

kepfile


      Ezek mellett rengeteg apró túra-kiegészítő megtalálható üzletünkben, vízálló telefontartó tasakok, napelemes töltők, stb.
      Remélem sikerült egy kis áttekintést nyújtani és némi ízelítőt bemutatni  újdonságainkból.     Szép nyarat kívánunk mindenkinek, és legyen sok örömötök a bringázásban. Ha bármilyen kérdés felmerülne a kerékpárválasztással vagy a kiegészítőkkel kapcsolatban, szívesen válaszolunk üzletünkben személyesen, a  kerekpar@bikeking.hu e-mail címen vagy a BikeKing Kerékpárszaküzlet Facebook oldalán.

kepfile

Bike King Kerékpárszaküzlet és Szerviz, Bp. XVI. Veres Péter u. 91. Tel: 06-70-279-7177

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez