Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665426
   « Vissza

Budapest Open – világsztárok a kerületben

 « Cikkek és hírek 
2013. július 18.
 

                              kepfile

    Amióta megújult az Ikarus BSE Bátony utcai létesítménye – ennek immár másfél éve –, egyre rangosabb versenyeknek ad otthont a sporttelep. A tavalyi esztendőben a Budapesti- és a Magyar Atlétikai Szövetség már komoly utánpótlásversenyeket hozott Mátyásföldre, s mivel mind a helyszín, mind a rendezés kiállta a próbát, idén már rangos felnőtt versenyeknek is otthont adhat a létesítmény.
    Az első ilyen kiemelkedő sporteseményt, a Budapest Open elnevezésű nemzetközi nyílt budapesti atlétikai versenyt június 15-16-án rendezték. Ahogy azt Sátor Lászlótól, a versenyt rendező Budapesti Atlétikai Szövetség főtitkárától megtudtuk, ezt a sporteseményt hiánypótlásként tették be a versenynaptárba. A fővárosban ugyanis a Gyulai István Memorialon kívül nem rendeznek nemzetközi atlétikai versenyt. A hangzatos Budapest Open hírére körülbelül 200 külföldi versenyző jelezte a részvételi szándékát. Ennyit a szűkös költségvetés miatt nem tudtak fogadni a szervezők (a verseny ugyanis pénzdíjas volt), de a mezőnyben így is közel hatvan külföldi sportoló volt. Rajtuk kívül a hazai mezőnyből is több neves sportoló rajthoz állt, például a londoni olimpikonok közül a gátfutó Kiss Dániel és a súlylökő Kürthy Lajos.  Az I. Budapest Open egy új hagyomány kezdete volt, a szervezők, és a védnökök – dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Kovács Péter kertvárosi polgármester – ugyanis a jövőben mindenképpen folytatni szeretnék ezt a sportprogramot.
     A kétnapos rendezvényen természetesen a hazai Ikarus BSE is nagy létszámban képviseltette magát. A már említett Kiss Dániel például ez alkalommal versenyzett először az Ikarus Atlétikai Centrumban. A világbajnokságra készülő sportoló pedig jól érezhette magát, mert rögtön idei legjobbját futotta, és a korábbi 13.94 mp-es eredményét 13.73-ra javította.
     – Még mindig fényévnyire vagyok a legjobbamtól, de remélem, ez a javuló eredmény egy tendencia része lesz, azaz a közeljövőben majd sikerül még továbbjavulnom – nyilatkozta az augusztusi moszkvai világbajnokságra készülő Európa-bajnoki bronzérmesünk közvetlenül a futását követően.
     De rajta kívül akadt még néhány kiemelkedő ikarusos eredmény. Például Ludwig Benjamin 800 méteres futása, amely nemcsak bronzérmet ért, hanem az 1.57.48 mp-es új egyéni csúcs azt is jelentette, hogy a fiatal kertvárosi atléta (bőven) megfutotta a június 29-30-i nyíregyházi U23-as és Junior Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét. Figyelemre méltó volt az ifjúsági korú magasugró, Barcsay Ákos Csanád eredménye is, aki (420-ról 450-re) 30 cm-t javított az egyéni csúcsán. Mellette említhetnénk még a 400 gáton bronzérmes Kővári Tamás vagy a magasugrásban szintén bronzérmes Miller Ákos teljesítményét is.

kepfile

Kiss Dani idei legjobb idejét futotta

kepfile

kepfile


     A június 15-16-i Budapest Open az első jelentős nemzetközi verseny volt a Bátony utcai sportlétesítményben, amely verseny kiváló főpróbája volt a július 26-28-i felnőtt országos bajnokságnak is, melyet első ízben rendeznek majd a kerületben. S mely versenyre természetesen minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak, hisz ezen az eseményen három napon keresztül a sportág legjobbjait láthatja majd a közönség.(R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez