Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603183
   « Vissza

Élre tört a szülinapos szentmihályi uszoda

 « Cikkek és hírek 
2013. július 18.
 


                                               kepfile

Kovács Péter polgármester szakszerű útmutatás mellett vágta fel az uszoda 5 éves szülinapi tortáját

     Júniusban ünnepelte működésének ötödik évfordulóját a rákosszentmihályi tanuszoda. A kis jubileum alkalmából az önkormányzat, illetve az uszoda vezetősége egy kis ünnepséget tervezett, mely eseményre többek között azokat a sportolókat – Ambrus Miklós olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázót és Novák Dezső olimpiai bajnok labdarúgót – is meghívták, akik az öt évvel ezelőtti megnyitón is díszvendégek voltak.
     – Az esemény kapcsán szerettünk volna a lakosságnak is kedveskedni – tudtuk meg Rátonyi Gábor ügyvezető igazgatótól. – Ezért június 22-én minden felnőtt látogató 50%-os kedvezménnyel vehette igénybe az uszoda szolgáltatásait, a 14 év alattiak pedig ingyenesen jöhettek be a létesítménybe.
     Ez a kedvezmény azonban nemcsak a születésnapnak szólt. Június 22-t ugyanis a Magyar Úszás Napjának nyilvánították, mely esemény kapcsán a Magyar Úszó Szövetség is programokkal készült. Ehhez csatlakozott a Kertváros is, és ezért az uszodai kedvezmények június 22-én nemcsak a szentmihályira, hanem a mátyásföldi létesítményre is vonatkoztak. A kedvezményes lehetőséggel aznap a két uszodában több mint 1500-an éltek.
    – Annak idején nagyon sokan szkeptikusak voltak a szentmihályi uszoda létével és várható forgalmával kapcsolatban – tette hozzá Rátonyi Gábor. – Nem mondom, az elején valóban úgy tűnt, hogy a mátyásföldi uszoda lesz a kedveltebb. Aztán, ahogy teltek az évek, úgy változott meg a trend. S ma már inkább az mondható, hogy a két uszoda közül a szentmihályi a látogatottabb. Ha csak a számokat nézzük, a fizető vendégek száma már meghaladta a 380 ezret, melyhez, ha hozzátesszük az úszóiskola növendékeit is, akkor bőven 400 ezer feletti látogatottságról beszélhetünk.
     A dolog hátterében az állhat, hogy a szentmihályi uszoda nemcsak a helyiek, hanem a kerület határain túl élők körében is kedvelt helynek számít. A két szomszédos kerületből, Zuglóból és a XV. kerületből is sokan átszoktak, mondván a Segesvár utcai uszoda az emberléptékű méreteivel, a tisztaságával és a barátságos személyzetével sokkal vonzóbb a többi fővárosi létesítménynél.
     – Nálunk ma is azok dolgoznak, akikkel öt évvel ezelőtt megkezdtük a munkát. Talán csak egy-két személy változott. Igaz ez a bérlőinkre is. Az elmúlt években ez az állomány egy törzsgárdává kovácsolódott össze, akik csapatmunkában dolgoznak azért, hogy, aki hozzánk érkezik, az kellemesen érezhesse magát.
     Persze, nem volt mindig minden szép és tökéletes. Elég csak az értékek biztonságára gondolni. De a struktúra átalakításával sikerült ezt a problémát is orvosolni. Amióta bekamerázták az öltözőszekrényeket, azóta megszűntek a lopásokról szóló panaszok. Az uszoda jövőjével kapcsolatos terv, hogy a létesítmény energiafogyasztását napkollektorokkal csökkentenék. Az ezzel kapcsolatos tervezés is már elkezdődött.
     – Az Erzsébet-ligetben az uszoda mellett elfért egy kis strand is, melyre nagyon nagy szüksége volt a kerületnek. Szentmihályon azonban túl szűk a hely, és nincs erre lehetőség. Ennek ellenére örömmel tapasztaljuk, hogy a forgalmunk nyáron sem csökken, és a vendégek úszás után szívesen használják ki a kertben való napozás és pihenés adta lehetőségeket is. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez