Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664094
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2013. július 18.
 

NAP A SAJÁT JEGYÉBEN

                                                         kepfile

   Elérkezett a Nap számára az idő, hogy visszatérjen saját otthonába, az Oroszlán jegyébe. Itt érzi magát a legtökéletesebb állapotban, pihen és töltődik, ugyanakkor – mivel komfortzónájában van – növeli egóját, saját nagyságát a világban. Ebben a jegyben a Napot Istenként tisztelik, leborulnak előtte, magasztalják erejét és fényét. Ezt a megélési kulcsot kapjuk mi, földi halandó testbe született isteniségek.
   Meg kell élnünk, ki kell tisztáznunk, fel kell gyúrnunk az egónkat annyira, hogy határozottságunk és magabiztosságunk révén saját sorsunkat követni tudjuk. Sosem az EGÓ-val van a baj, hiszen ezáltal nő a döntési képességünk, magabiztosságunk, határozottságunk. A baj azzal van, ha az egó fejlesztése közben, tisztázása közben nem tartunk újra és újra önvizsgálatot. Ez pedig egy nehéz feladat, hiszen egyre jobban bízunk saját ítélőképességünkben, egyre jobban követni tudjuk mind a helyes és a helytelen irányba futó gondolatainkat is. A nap sosem gondolja, hogy neki is van árnyéka, ez pedig tévútra vihet minket.
     Az Oroszlán havában az emberi kapcsolatok (főként párkapcsolatok), az anyagi javak és adottságok, valamint a hivatás és életút hármassága hoz tanulási feladatokat, egymástól függő megoldandókat. Képesek leszünk jó értelemben véve harcolni a kapcsolatainkért, mindezt tiszta szívvel és meggyőződéssel tesszük. Az énkép, a világban való helyünk megtalálása, a földi értékek (kereset, vagyon, karrier) jelenleg okozhatnak bizalmi, önbizalmi problémákat, és ezek megoldásához az erőt a kapcsolatainkban, főként a partnerkapcsolatban találhatjuk meg.
Ha úgy érezzük, hogy a munkahelyünk nem az igazi, illetve a munkából járó anyagi javak túl kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy értékes embernek tekintsük magunkat, forduljunk a kapcsolataink felé, hogy megláthassuk, hány – hozzánk közel álló – ember értékel minket nagyra például belső értékeink miatt. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk magunkban a különleges és egyedi képességeket, melyek irányt adhatnak az anyagiak gyarapításához is.
     Ne legyünk bátortalanok újragondolni, hogy miben vagyunk igazán tehetségesek, mi az, amit igazán szívből teszünk. Az igazán sikeres emberek mögött legtöbbször a mély meggyőződésből és kemény munkából álló „szívesen csinálom ezt” gondolat és tett egysége áll. Nem lehet valamibe sok energiát fektetni, ha nem igazán kedveljük azt. A hónap kérdése, hogy mit választanék, mivel foglalkoznék, ha bármit csinálhatnék? – nem is olyan könnyű választ adni erre az egyszerű kérdésre. Sokkal több lehetőséggel rendelkezünk, mint amennyire képesnek hisszük magunkat, vagy amennyit képesek vagyunk meglátni a világunkból.
     Az Oroszlán havában a Jupiter (szerencse, bőség, áradás, terjeszkedés) bolygója már a Rák jegyében pihen. Ez a helyzet – ahogyan arról már írtam – nagyszerű fordulópont lehet az életbe vetett hitünket tekintve (ezáltal a sikereinket tekintve). Képessé válunk elhinni és bevonzani a valódi sikereket is. Tény, hogy ezen a hiten még fényesítenünk kell, időt kell hagyni, hogy kitisztuljon az a reménytelenség érzése, melyet az Ikrek Jupiter közel egy évig tartó állása hozott. Augusztus 7.-e körül egy igazán mély pont várható. Próbáljunk meg ezen a napon, vagy ezt megelőző és követő pár napban igazán arra koncentrálni, amiben jól érezzük magunkat. Ezekre a napokra ne tervezzük túl a feladatokat, legyenek inkább kisebb – tervezhetően sikereket hozó – apróbb megoldandók.
     Egészségügyi szempontok alapján vizsgálva a képletet, vigyáznunk kell a testsúlygyarapodással is. A test növekedése, terjeszkedése, maga a háj növesztése adódhat a bőség iránti vágyakozásból, melyet sikerek híján a testnövesztéssel kompenzálunk. Ezen kívül elhatárolódást is jelenthet a külső problémáktól. Ha pocakot eresztünk, az azt jelenti, hogy magunk előtt toljuk a nehézségeket, nem akarunk velük szembenézni. Ha csípőtájékon „erősödünk”, akkor mielőbb mozgásba kell lendülnünk, mert túlzottan ráültünk, belehelyezkedtünk, belekényelmesedtünk a nehézségekbe. A vizesedés a felgyülemlett érzelmek jele lehet, egy jó sírás, kibeszélés kiváló oldása lehet ennek a fizikai problémának (ha másként nem megy a sírás, válasszunk mély mondanivalójú, érzelmi tisztulást hozó filmeket).
A hónap versének Weöres Sándor Familia című versét választottam. Jó olvasást és termékeny, örömökben gazdag hónapot kívánok Minden Kedves Olvasónak!     

                                                                                                                                                                                                                                                                        Laki Beáta


                                  Weöres Sándor: Familia
                         Édes bogyót, csorgó húsu
                                                      gyümölcsöt,
                         sok tarka játékot, öröme
                                                      szemnek-kéznek,
                         tapasztaló összesimulást,
                                                      mosolygó csókot
                         holnapra is hagyjatok
                                                     gyerekek! késő este van.

                         Tücsökdal szőttesén madárfütty kacskaringók, és ti álmodtok
                                                     illatos fűvel bélelt lepedőn, holdfényben villogó párnán.
                         Majd sorra járom szobáitok,
                                                      s alvó arcotok fölött
                         megcsókolom a levegőt
                                                      s tenger ragyog szivemben.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez