Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599770
   « Vissza

Aranyérmes lett a kerületi vívás

 « Cikkek és hírek 
2013. június 12.
 

             kepfile

     Még április végén csatakiáltásoktól volt hangos a Szerb Antal Gimnázium tornaterme. Köszönhetően annak, hogy aznap a vívósport képviselői vették birtokukba a létesítményt. A 2009-ben alakult Kertvárosi Vívó SE ugyanis első versenyét rendezte a kerületben, és a várható nagy létszámú mezőnyhöz a kerület legnagyobb tornacsarnoka dukált.
     – A Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménységek körversenyének 5., utolsó állomását rendeztük meg – mondta Decsi István a kerületi vívóklub elnöke. – Ezt követően már csak a gálaverseny van hátra, melyen viszont minden korosztályban és nemenként is a ranglista első nyolc helyezett vívója vehet részt. Tehát a mi versenyünk volt az utolsó lehetőség, ahol még javítani lehetett az eddigi eredményeken, és már csak emiatt is sok résztvevővel számolhattunk.
     A nevezett versenyzők száma igazolta a szakvezetőt, a két nap alatt ugyanis több mint 200 gyerek lépett pástra a cinkotai tornateremben. Az őket elkísérő szülők pedig megtapasztalhatták, hogy miként is kell kinéznie egy jól szervezett vívóversenynek. A gyerekek fogadtatása elsőrangú volt: minden nevezett versenyző egy kis csomagot kapott, melyben többek között egy, a nevére kiállított versenyplakát is helyet kapott. Másrészt a szervezők az edzők és a szülők kényelmére is odafigyeltek, és a pástokat úgy alakították ki, hogy a nézők közel mehessenek a pástokhoz. Decsi István emellett nagy hangsúlyt helyezett a protokollra is: olyan vendégeket hívott, akik egyrészt ritkaságnak számítanak a korosztályos sporteseményeken, másrészt példaképei lehetnek a mai utánpótlás korú versenyzőknek. Gedővári Imre olimpiai- és világ-, Nagyházi Zoltán, Abay Péter és Navarette József világbajnokok egytől egyig a magyar kardvívás kiemelkedő egyéniségei. Rajtuk kívül még elfogadta a szervezők meghívását Csampa Zsolt országgyűlési képviselő, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Szetey András a szövetség kommunikációs vezetője, illetve a házigazda kerület részéről Kovács Péter polgármester és Kovács Raymund alpolgármester is.
     – A KVSE 16 versenyzővel képviseltette magát a mezőnyben, és közülük hatan döntős (1-8.) helyen végeztek – tette hozzá a klubvezető. – Szerettük volna megadni a módját a verseny lebonyolításának is, ezért a gyermekkorosztályú fiúk és az újonc lányok döntőjét is a meghívott vendégek jelenlétében bonyolítottuk le.
     A kerületi vezetők, a szövetség elnöke és az olimpiai és világbajnokok előtt pedig végre megtörtént az, amire már oly régóta vártak a KVSE háza táján. Mogyorósi Márton személyében ugyanis megszületett az első aranyérem. A kertvárosi vívó rendkívül magabiztos vívással nyerte a versenyt, de az újonc lányoknál remeklő Kern Biankának sem kellett szégyenkeznie, ő ugyanis a harmadik helyet szerezte meg. Rajtuk kívül a két nap alatt még Baaken Mátyás, Kiss Bertalan, Kornéth Emese és Kern Bianka (egy másik korosztályban) jutott még döntőbe. Ezzel az eredménnyel pedig a KVSE a harmadik legeredményesebb vívóklub volt.
– Nagyon örülök ezeknek a sikereknek, melyért úgy érzem, nagyon sokat dolgoztunk. Ám, ennél is fontosabbnak tartom, hogy a KVSE vívói minden esetben, akár nyertek, akár veszítettek, rendkívül sportszerűen viselkedtek.
     A KVSE tehát immár nemcsak az eredményeivel, hanem rendezőként is felkerült a sportág térképére. Csampa Zsolt elnök pedig, aki vélhetően először járt Cinkotán, elégedetten nyugtázhatta, hogy még egy ilyen kertvárosi hangulatú kerületben is milyen aktív és eredményes vívóélet zajlik. 

kepfile


     Az utánpótlás korosztályban gyakorlatilag az iskola végéig tart a versenyszezon. Az utolsó versenyek hagyományosan az országos diákolimpia és az országos bajnokság, melyeken folytatták a jó szereplést a kerületi vívók. A május elején Balatonalmádiban rendezett diákolimpián Baaken Mátyás első, Kern Bianka pedig második lett. Decsi István és Decsi Tamás tanítványai az országos bajnokságon ennél is szebb sikert értek el. Június elején a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a KVSE versenyzői hét érmet – Kern Bianka és Baaken Mátyás 2., Mogyorósi Marcell és Kornéth Emese 3., a gyerek- és a serdülő fiú kardcsapat az 1., az újonc csapat pedig 3. lett – és még két döntős helyet szereztek. Ezzel az érmek számát tekintve első helyen végeztek az egyesületek között. A Szerb Antal Gimnázium tornatermében győztes Mogyorósi Marcell pedig az országos bajnokságon szerzett öt érmével a bajnokság legeredményesebb versenyzője lett. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez